advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 4 May 2010, 18:37   #1
vixducis
PCM Lord
 
vixducis's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 December 2005
Berichten: 528
Standaard nieuwe router

Ik ben op zoek naar een nieuwe router, ter vervanging van een oude netgear (rommel btw). Mijn budget is een 80-tal euro, maar dit mag overschreden worden als het de moeite waard is. Hij zal eigenlijk eerder dienst doen als access point, dus zaken als QoS doen niet echt ter zake.

Andere vereisten zijn Gigabit Ethernet en 802.11n (liefst dualband). Zelf ben ik terechtgekomen bij de linksys wrt320n. Deze biedt mij veel mogelijkheden voor een schappelijke prijs. Betere voorstellen? Shoot!
vixducis is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 May 2010, 17:50   #2
thvd
Just Joined!
 
Geregistreerd: 21 July 2009
Berichten: 16
Standaard

Kijk dan vooral eens naar deze test:http://www.hardware.info/nl-NL/artic...lband_routers/.

En daar komt uit dat je het beste voor de Linksys WRT320N kan gaan. Dus je zat goed.
thvd is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 May 2010, 19:17   #3
vixducis
PCM Lord
 
vixducis's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 December 2005
Berichten: 528
Standaard

Nu lees ik net dat cisco zijn lijn van routers heeft geupdate waarbij de E2000 mij vooral aanspreekt. Of toch beter voor de WRT320 gaan? Het enige verschil is dat hij nieuwer is (en iets hogere transfer rates heeft).
vixducis is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 May 2010, 21:55   #4
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Cisco is natuurlijk wel een degelijker merk. Muntje opgooien als je niet eens bent met de uitslag weet je ook welke je wilt
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 May 2010, 22:42   #5
vixducis
PCM Lord
 
vixducis's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 December 2005
Berichten: 528
Standaard

cisco = linksys (voor consumenten)
vixducis is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 May 2010, 23:08   #6
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

haha, cisco/linksys.
ik onlangs eens op hun website gekeken,
en daar deden ze voor als dat ze alleen maar draadloze modems hadden.(die natuurlijk heel gemakkelijk zijn, maar dat is een claim)

ik ben geen gigibite routers tegengekomen daar
die moeten ze toch wel hebben?
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 May 2010, 00:06   #7
vixducis
PCM Lord
 
vixducis's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 December 2005
Berichten: 528
Standaard

Hier vind je hun draadloze routers.
vixducis is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 May 2010, 00:11   #8
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Van Linksys ben ik nooit zo kapot geweest, ook al is het dan By Cisco. Heb over die nieuwere WRT's rare verhalen gehoord, o.a. dat een -eveneens Linksys- range extender het niet doet met zo'n router. Of dat een bepaalde WLAN adapter niet wordt geaccepteerd. Dat heb ik niet uit eerste hand, dus neem het voor wat het waard is.

De spoeling is nog steeds een beetje dun in wat jij zoekt, zeker voor zo'n budget. AVM is mooi, maar die 7270 heeft geen Gbit LAN. Dan kom je bijv. bij een 7390 (ver boven je budget).

Persoonlijk heb ik dan meer met D-Link en Netgear, dat zijn altijd werkpaarden. Sitecom heeft een wat mindere naam, maar heb ik persoonlijk een prima ervaring mee.

Of anders toch een Draytek (ook ruim boven budget) of Zyxel of Asus RT-N16 (is ook leuk met Oleg firmware) of Belkin?
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 May 2010, 08:51   #9
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
ben met Ed eens, er is weinig mis met Sitecom. Ik gebruik al jaren Sitecom
zowel de router als de dongles, ook het configureren van de router is
erg duidelijk.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 May 2010, 10:16   #10
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vixducis Bekijk bericht
Hier vind je hun draadloze routers.
aah, daar staan ze dus. ik zat te kijken naar de valet serie.

maar over dat draadloos, ook in de e-serie hebben ze allemaal wireless-N
en blijkbaar geen B/G(het word nergens vermeld.)

of heb je dat niet nodig?
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:10.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.