advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 4 May 2010, 00:55   #1
Josaus
Just Joined!
 
Geregistreerd: 17 April 2010
Berichten: 28
Standaard Beeldscherm opnemen

Hallo iedereen,

Ik wil mijn beeldscherm opnemen tijdens games maar mijn computer heeft maar 2gB intern geheugen en dat is er weinig als je een game speelt en tegelijkertijd alles op wilt nemen. Ik heb al geprobeerd het via de DVD speler op te nemen, dat lukt, maar het beeld is uitgerekt en het is een slechte resolutie... Kan ik dit via een andere computer opnemen? Of is er een oplossing dat ik het toch via de DVD speler op kan nemen?

Dit is er veel moeite maar ik heb een moeizame computer en geen geld voor een nieuwe...

Alvast bedankt!

Josaus
Josaus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 May 2010, 11:21   #2
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

extern opnemen kan een uitkomst zijn , aangezien die geen moeite heeft met de grote hoeveelheid data, maar dan heb je wel zowiezo een (adapter)kabel nodig , een een apparaat die er mee overweg kan.

optie 1: als je een 2e vidio uitgang hebt(grafishe kaart), koop dan een kabel van vga-scart/s-vidio/component.
sluit de 2e kabel aan op je vidiokaart en op het opname apparaat.
stel de displays in op "clone"

over het opname apparaat, recorder moet dan ook andere bronnen opnemen dan tv, ik heb thuis een dv-camera die s-vidio in heeft. en een harddisk recorder die van component,s-video, en van firewire kan opnamen.
het is dus goed te doen als je de juiste apparaten hebt.

maar je kan ook intern opnemen met een programa als fraps,
ik denk dat je om het geheugen niet zo druk hoeft te maken, alleen de fps daalt wel.
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 May 2010, 14:10   #3
Josaus
Just Joined!
 
Geregistreerd: 17 April 2010
Berichten: 28
Standaard

Ik heb Fraps enzo al geprobeert en het maakt mijn computer VEEEL trager... Ik heb een S-video uitgang/ingang en heb het ook op de DVD geprobeert; slechte kwaliteit. Een tulp kabel is helemaal een slecht idee en heb nog een VGA uitgang maar waar moet ik hem op aansluiten? Ik ga mijn camere proberen maar bedankt voor de reactie!
Josaus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 May 2010, 18:42   #4
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

welke resolutie gebruik je dan voor de uitvoer?
in neem aan dat het videosignaal niet te veel kwaliteit versliest door een kabel.
ik denk dat het eerder aan de instellingen liggen.

ps: dvd kent een max. resulutie, het beeld zal verkleint zijn op het erop te laten passen.

laat ik nog wel even een opmerking plaatsen,
analoge opnameapparaten zijn niet bedoeld voor hoge resoluties.
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 May 2010, 11:04   #5
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Heb je fraps ook op halve resolutie gezet en een niet belachelijk hoge framerate? Comprimeren doe je natuurlijk ook achteraf niet tijden de opname. En is je HD goed gedefragmenteerd + ben je niet helemaal op het uiteinde vd schijf aan het schrijven tijdens opname?
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:27.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.