advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Windows Vista

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 17 May 2008, 15:27   #11
hostpik
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 16 May 2008
Berichten: 50
Standaard

Het gaat hier om een desktop h?, ik heb geen notebook. Ik zal kijken naar die driver. Als dat niet werkt probeer ik het wel op jouw manier Lange Pier :P

btw, bij Nlite h?.. Moet ik bij Task selection dan ook bootable ISO aanvinken? En als ik Windows XP er uiteindelijk op heb.. Is het dan nog mogelijk om terug te keren naar Vista? En zal Windows XP herinstalleren als hij fucked up ook gewoon lukken met de nLite CD?
hostpik is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 May 2008, 15:29   #12
Lange Pier
PCM Lord
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 May 2008
Berichten: 578
Standaard

Zou niet weten wat er niet betrouwbaar aan is, het wordt overigens door vrijwel alle mobobakkers geadviseerd en is een normale werkwijze, vooral voor mensen die geen kaas hebben gegeten van slipstreamen werkt het perfect.

Deze optie in de bios en voor de chipset is juist ontwikkeld om niet de SATA drivers via een flop te hoeven laden voor W2K en XP en wordt ook gebruikt door Via, SIS, AMD en in de nieuwere nVidia chipsets.

Intel heeft al vanaf het begin deze optie in de AHC.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 May 2008, 15:41   #13
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hostpik Bekijk bericht
Het gaat hier om een desktop h?, ik heb geen notebook. Ik zal kijken naar die driver. Als dat niet werkt probeer ik het wel op jouw manier Lange Pier :P

btw, bij Nlite h?.. Moet ik bij Task selection dan ook bootable ISO aanvinken? En als ik Windows XP er uiteindelijk op heb.. Is het dan nog mogelijk om terug te keren naar Vista? En zal Windows XP herinstalleren als hij fucked up ook gewoon lukken met de nLite CD?
1. Als je een ACER recovery CD/DVD gemaakt heb kan je zo weer terugkeren naar vista..
2. En inderdaad kan je win XP (nlite) later ook weer installeren.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 May 2008, 15:47   #14
hostpik
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 16 May 2008
Berichten: 50
Standaard

@Lange Pier

Jouw manier faalde. Er staat geen MAIN in mijn BIOS.. Misschien is mijn BIOS te oud of te nieuw.

@Maxstar
Die intel matrix driver vertikt het om te installeren. Hij beweerd dat mijn PC niet de goede specificaties heeft. Heb je nog andere idee?n?
hostpik is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 May 2008, 15:59   #15
Lange Pier
PCM Lord
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 May 2008
Berichten: 578
Standaard

Bij een desktop kan het sowieso en dat het geen laptop is, tja dat is dan een misvatting.

In de bios dien je dan bij de SATA controller te kijken.
Op het andere forum waar je ook bezig bent staat ook nog eens.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 May 2008, 16:22   #16
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Wat is het type ACER PC...
Kan ik even kijken welke driver je nodig hebt..
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 May 2008, 17:54   #17
hostpik
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 16 May 2008
Berichten: 50
Standaard

ACER Aspire M5640/M3640 zie ik in het configuratiescherm staan.

@Lange Pier. Ik zal het nog een keer proberen

Edit: Lange Pier, Ik zie niets staan over een SATA controller en al helemaal geen AHCI. Het enigste waarvan ik denk dat ik er iets aan heb zijn de standard CMOS features. Daar staat iets in over Primary IDE Master en Slave en over SATA Pri Master en Slave (ook secondary SATA Master en Slave). Bij IDE Master zegt hij dat hij het niet kan vinden. Lijkt me logisch, dat is wat ik moet bereiken. Maar waar staat dat AHCI dan waar jij het eerst over had. Ik word hier niet echt wijzer van.

Laatst gewijzigd door hostpik : 18 May 2008 om 18:06
hostpik is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 May 2008, 18:19   #18
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

@ Hostpik

Tussen de M3640 en de M5640 zitten een hoop verschillende configuraties, kijk eens of je de exacte specs van je PC kan achterhalen... en welke ACER je echt hebt...
Hiervoor kan je de bijgeleverde manual raadplegen of een proggie zoals: sisoft sandra of everest....
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 May 2008, 19:46   #19
hostpik
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 16 May 2008
Berichten: 50
Standaard

Ik kan niet copy-pasten dus ik heb het maar in een plaatje gezet. het paste niet in ??n dus ik heb maar 2 plaatjes gedaan



hostpik is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 May 2008, 08:06   #20
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

In de screens zie ik geen bijzonderheden, daarmee bedoel ik dat windows XP deze hardware automatisch zou moeten herkennen, het was wel even flink turen screens zijn behoorlijk klein..

Wat geeft de BSOD aan als je deze krijgt.
Misschien heeft dit wel een hele andere oorzaak.?
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:21.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.