advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 28 June 2007, 23:19   #1
bruintje1
Just Joined!
 
Geregistreerd: 3 January 2007
Berichten: 5
Standaard Fabrikant logo wijzigen

Bij windows xp kon je een bestandje wijzigen (OEMLOGO.BMP en OEMINFO.INI) om zo het fabrikant logo en info aan te passen.

Weet iemand of dat bij Vista ook kan en zo ja, hoe gaat dat dan in zijn werk?
Ik neem aan dat dit niet op dezelfde manier gaat.

Ik heb wat rond gezocht via Google, enz. maar kan hier niks over vinden.
bruintje1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 June 2007, 00:05   #2
Chiwa
PCM Lord
 
Geregistreerd: 1 September 2004
Berichten: 1.410
Standaard

Heel eenvoudig:

Plaats de file met de inhoud in de inf map.

Inhoud moet zijn als onderstaand voorbeeld.
Het logo moet een *.BMP type zijn.

[general]
Manufacturer=xxxxxx
Model=Intel® PIV-3,0HT/Socket 775
[Support Information]
Line1=U kunt ten alle tijden bellen voor info met:
Line2=Telefoon xxx-xxxxxxxxx
Line3=Bij geen gehoor gewoon later nog even proberen.

Wil je het verwijderen verwijder je dus die files.


Laatst gewijzigd door Chiwa : 29 June 2007 om 00:09 Reden: Plaatje toegevoegd.
Chiwa is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 June 2007, 13:52   #3
Nietsdoen
PCM Newbie
 
Nietsdoen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 February 2005
Locatie: Heerhugowaard
Berichten: 56
Standaard

In de Inf map? Vreemd, bij mij werkt het door ze in de map \windows\system32 te zetten...
Het bitmapje is 180x114.
Nietsdoen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 July 2007, 13:16   #4
bruintje1
Just Joined!
 
Geregistreerd: 3 January 2007
Berichten: 5
Standaard Fabrikant logo wijzigen

Hoi,

Beide manieren werken niet bij mij.
Ik heb een tweak-prog gedownload en het daarmee geprobeerd waarbij het logo en (beperktere )tekst verscheen.
Bij het verwijderen van het programma verdween ook het logo en de tekst.
In de map "/system32/" bleef de afbeelding (oemlogo.bmp) echter staan maar werd niet getoond.
Blijkbaar moet er ergens iets in- of uitgeschakeld worden om deze al of niet te kunnen zien.
Het bestand oeminfo.ini kon ik nergens vinden toen de tweak de tekst liet zien.Blijkbaar staat deze inhoud in een ander bestandje maar weet niet welk.

Kan het zijn dat deze instellingen systeemafhankelijk zijn?
ik heb hier een pc met Vista premium.

weet iemand hoe je die bestandjes kan triggeren?
bruintje1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 June 2008, 16:56   #5
jill
Just Joined!
 
Geregistreerd: 7 June 2008
Berichten: 1
Standaard fabrikantlogo wijzigen

Hoi ben nieuw hier en vond dit onderwerp en heb het gevonden

Bij mij is het uiteindelijk zo gelukt in vista

start
in zoekopdracht starten 'regedit' intypen
hkey_local_machine kiezen
software
micrfosoft
windows
current version
oeminformation

en dan wijzigen maar

pfjoe, misschien mosterd na de maaltijd maar je weet nooit waar dit goed voor is
jill is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:47.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.