advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 26 December 2008, 20:26   #1
skees
PCM Guru
 
skees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 February 2008
Berichten: 361
Standaard dualboot mac os x en vista

is het mogelijk om op mijn laptop (zie handtekening voor spec's)

mac os X in dualboot met Vista te installeren?

(vista is al ge?nstalleerd)
__________________
Sony Vaio VGN-NR 21 S/S | Core 2 Duo T5450 @ 1,6GHz | NVIDIA GeForce 8400M GT | DVD?RW Dual Layer | 2048 MB DDR2 | 250 GB (5400 RPM, Serial ATA) | 802.11a/b/g/Draft-N

http://h.imagehost.org/0519/download_car_wouldn_t.png
skees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 December 2008, 21:03   #2
miesjel
PCM Lord
 
miesjel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 October 2006
Berichten: 1.631
Standaard

Het is in principe onmogelijk om mac os op een pc te installeren

Ik heb het ooit geprobeerd maar het lukt niet, het schijnt via heel veel omwegen wel te lukken maar ik raad het je af voordat je heel je pc naar de knoppen werkt
__________________
"Dream as if you'll live Forever...
Live as if you'll die Today!"

miesjel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 December 2008, 22:35   #3
krots4
PCM Guru
 
Geregistreerd: 1 January 2007
Locatie: Nederland
Berichten: 447
Standaard Vista Mac

Andersom schijnt wel te kunnen ...
krots4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 December 2008, 23:39   #4
skees
PCM Guru
 
skees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 February 2008
Berichten: 361
Standaard

had toch iets te maken met processor compatibility (spelfouten voorbehouden :P)

@ mark andersom kan zeker... maar naast elkaar weet ik niet.
__________________
Sony Vaio VGN-NR 21 S/S | Core 2 Duo T5450 @ 1,6GHz | NVIDIA GeForce 8400M GT | DVD?RW Dual Layer | 2048 MB DDR2 | 250 GB (5400 RPM, Serial ATA) | 802.11a/b/g/Draft-N

http://h.imagehost.org/0519/download_car_wouldn_t.png
skees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 December 2008, 23:06   #5
gvanvoor
PCM Lord
 
gvanvoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: De gezelligste stad ter wereld: Gent
Berichten: 928
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door skees Bekijk bericht
had toch iets te maken met processor compatibility (spelfouten voorbehouden :P)

@ mark andersom kan zeker... maar naast elkaar weet ik niet.
In principe zou het moeten lukken als zowel je moederbord, processor en grafische kaart ook in Apple laptops gebruikt worden (OS X ondersteunt standaard slechts een beperkt aantal moederborden, ...)

Andersom lukt idd (door gebruik te maken van bootcamp), maar wat bedoel je juist met naast elkaar ?
__________________
If you want to work on your computer: buy a PC. If you want to do work on your computer: buy a Mac.
gvanvoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 December 2008, 22:13   #6
skees
PCM Guru
 
skees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 February 2008
Berichten: 361
Standaard

volgens wikipedia kan het:

Citaat:
System requirements
Apple states the following basic Leopard system requirements, although, for some specific applications and actions (such as iChat backdrops) an Intel processor is required:[41]

Processor must be any Intel, PowerPC G5 or G4 (867 MHz and faster)
DVD drive (for installation of the operating system)
At least 512 MB of RAM (additional RAM (1 GB) is recommended for development purposes)
At least 9 GB of disk space available.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_...m_requirements
__________________
Sony Vaio VGN-NR 21 S/S | Core 2 Duo T5450 @ 1,6GHz | NVIDIA GeForce 8400M GT | DVD?RW Dual Layer | 2048 MB DDR2 | 250 GB (5400 RPM, Serial ATA) | 802.11a/b/g/Draft-N

http://h.imagehost.org/0519/download_car_wouldn_t.png
skees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 December 2008, 22:22   #7
skees
PCM Guru
 
skees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 February 2008
Berichten: 361
Standaard



dit is mijn moederbord...

Het is een Sony Vaio MBX-182 Moederbord...

Denk niet dat die wordt ondersteunt door Apple...
__________________
Sony Vaio VGN-NR 21 S/S | Core 2 Duo T5450 @ 1,6GHz | NVIDIA GeForce 8400M GT | DVD?RW Dual Layer | 2048 MB DDR2 | 250 GB (5400 RPM, Serial ATA) | 802.11a/b/g/Draft-N

http://h.imagehost.org/0519/download_car_wouldn_t.png
skees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 February 2009, 13:58   #8
queenfan
Just Joined!
 
Geregistreerd: 11 September 2008
Berichten: 3
Standaard

Je kan de gekraakte versies proberenmar die blijkennogal buggy te zijn.

Windows gebruikt een BIOS, terwijl Apple EFI gebruikt en dit aakt at je Mac in de winkelvorm niet kan draaien op een Windows pc.
queenfan is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:09.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.