advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 12 October 2010, 22:45   #1
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard vista activatie

als je mijn posts een beetje gevolg heb heb ik dus nieuwe hardware,
eerst alleen een andere hd+extra kaarten, maar nu een heel nieuw moederbord.

dat ging een aantal weken goed, tot vandaag:
"de productcode is ongeldig,
neem contact op men fiiutsu siemens
of schaf een nieuwe code aan
blablabla............................"

tja, wat nu...
windows is erachter gekomen dat hij op 100% andere hardware draait,
hoe kan ik er nou voor zorgen dat mn vista weer legaal word?
-misschien zeuren bij de helpdesk??
-ik hou het liever legaal(geen cracks ofzo)
-en nee ik stap niet over op win7

wie weet er een oplossing??
__________________
vind mij @ tweakers.net

Laatst gewijzigd door bee_c4 : 12 October 2010 om 22:48 Reden: to be continued
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 October 2010, 10:27   #2
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Dit komt doordat de OEM versie gekoppeld is aan de hardware, ik neem aan dat je Windows Vista opnieuw hebt ge?installeerd, of heb je na het vervangen van de hardware een repair install uitgevoerd?

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 October 2010, 11:38   #3
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

ja het is een oem versie, en ik heb de hardware gewijzigd.

1. hd gecloned
2. toch maar een schone instalatie gedaan op mn nieuwe HD
3. moederbord vervangen

ik voorzie veel gedoe
omdat ik iets doe waar microsoft niet blij mee is

wel heb ik eindelijk http://msdn60.e-academy.com/elms/Sto...n_tech&np1=112

gevonden, en heb een email gestuurd naar de persoon die bij "support" stond
__________________
vind mij @ tweakers.net

Laatst gewijzigd door bee_c4 : 15 October 2010 om 12:43
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 October 2010, 15:15   #4
porrelaar
PCM User
 
porrelaar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 October 2007
Berichten: 122
Standaard

Maxstar heeft gelijk: een OEM licentie is gekoppeld aan de hardware. Je mag gerust een keer de harde schijf of het werkgeheugen vervangen. Als je dat te vaak doet, dan krijg je ook bovenstaande melding, maar dan is een telefoontje naar Microsoft NL (020-5001500) voldoende om de licentie weer te activeren. Bellen kan altijd, ieder uur van de dag. Houd je Product Key van Vista bij de hand.
Een nieuw moederbord is echter andere koek. Een nieuw moederbord beschouwt Microsoft als een compleet nieuwe pc, en daarvoor is een nieuwe licentie nodig.
"OEM Vista is tied to the motherboard it is first installed on. Unlike the retail versions of Windows which can be transferred to a new computer, OEM licenses are not transferable. "
Mijn advies: wacht nog even af of je een positief antwoord krijgt van die support-persoon naar wie jij een e-mail hebt gestuurd.
Krijg je een afwijzend antwoord, ga dan toch bellen naar Microsoft en vertel de waarheid: jij bent een arme student; je moederbord ging kapot, waardoor je een nieuwe moest kopen en nu zegt Microsoft opeens dat je productcode ongeldig is...
Succes!
porrelaar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 October 2010, 17:23   #5
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

dank je porrelaar
ik zal deze week eens een telefoontje gaan plegen.
zeg gewoon dat mn mobo kapot is
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 October 2010, 17:44   #6
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

voor nu kan ik weer 30 dagen vooruit

met het comando
Code:
cscript slmgr.vbs - rearm
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 October 2010, 17:49   #7
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bee_c4 Bekijk bericht
voor nu kan ik weer 30 dagen vooruit

met het comando
Code:
cscript slmgr.vbs - rearm
De 'tweak' kan je drie keer uitvoeren, zodat je 120 dagen speling hebt...
http://www.pcwebplus.nl/tsoft/vistaactivatie.htm
http://www.pcwebplus.nl/tsoft/w7activatie.htm

Deze methode is voor Vista en 7 gelijk.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 October 2010, 22:24   #8
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

@maxstar
ik wist dat ik hem meerdere keren kon uitvoeren, maar alleen 30 dagen per keer

en ik heb mail teruggehad over msdn
"Deze MSDN-faciliteiten zijn voor de Informatica-opleidingen."

kom ik daar aan met mijn WTB,
nouja... heb vaag geantwoord dat ik een technische opleiding deed.
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 October 2010, 21:11   #9
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

heb vandaag geprobeerd te gamen: Windows gaf tot 4 maal toe een bsod
met tussenposen van +/-20 min.
telkens verschillende oorzaken.

ik MOET morgen toch echt eens gaan bellen,
dit is geen doen zo
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 October 2010, 22:40   #10
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
ik heb nog zo'n oude test Windows 7 build 7100 op mijn laptop staan en ook
deze doet hetzelfde.
Na een aantal minuten, ik heb niet gekeken hoe veel, geeft die ook een
BSOD omdat het niet gevalideerd is.
Dus zul je er echt wat aan moeten doen want anders is het geen werken.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:03.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.