advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 2 June 2010, 22:33   #1
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard html input werkt niet?

ik heb een pagina, waar alles netjes word weergegeven.

alleen heb ik er een formulier opstaan,
,met een input tag.
ok daar is niets mis mee.

maar als je op die input klikt om iets in te vullen,
krijgt het formulier geen focus.

ik vraag me af wat ik fout doe.

ik gebruik firefox en heb het over deze pagina:
http://86.83.216.90/install/op.html
(server staat uit , ik zie wel waneer ik hem weer aanzet)

kan iemand me vertellen wat te doen?
__________________
vind mij @ tweakers.net

Laatst gewijzigd door bee_c4 : 11 June 2010 om 00:34
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 June 2010, 22:40   #2
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Smile update

ik heb nu met javascript automatisch de focus gegeven,
maar als je met TAB uit in invoerveld gaat kun je niet met de muis je focus weer krijgen
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 June 2010, 22:58   #3
gvanvoor
PCM Lord
 
gvanvoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: De gezelligste stad ter wereld: Gent
Berichten: 928
Standaard

Vreemd. Al eens geprobeerd met dit:
Code:
<body onload="document.forms[0].elements[0].focus();">
(dit plaatst de focus in het eerste element van het eerste formulier)
__________________
If you want to work on your computer: buy a PC. If you want to do work on your computer: buy a Mac.
gvanvoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 June 2010, 23:12   #4
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

heb ik al gedaan met javascript:
onLoad="document.invoer.bestand.focus()

het werkt, maar je kan nog steeds geen focus krijgen door te klikken
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 June 2010, 19:33   #5
gvanvoor
PCM Lord
 
gvanvoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: De gezelligste stad ter wereld: Gent
Berichten: 928
Standaard

Nog vreemder: als ik de html source van je pagina op mijn computer opsla lukt het wel, terwijl het vanaf de site niet lukt...
__________________
If you want to work on your computer: buy a PC. If you want to do work on your computer: buy a Mac.
gvanvoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 August 2010, 11:57   #6
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

ik denk dat ik de oplossing heb gevonden,
het lag waarshijnlijk aan css, ik heb postition: relative; vervangen door fixed;

en het werkt blijkbaar.
optisch hetzelfde, maar onderliggend blijkbaar een groot verschil

(de link eerder geplaatst werkt helaas niet meer)
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 August 2010, 19:40   #7
mathijsie
PCM Lord
 
mathijsie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 February 2006
Locatie: Vlakbij Nijmegen, Gelderland
Berichten: 2.004
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bee_c4 Bekijk bericht
ik denk dat ik de oplossing heb gevonden,
het lag waarshijnlijk aan css, ik heb postition: relative; vervangen door fixed;

en het werkt blijkbaar.
optisch hetzelfde, maar onderliggend blijkbaar een groot verschil

(de link eerder geplaatst werkt helaas niet meer)
Bedenk wel dat er een (behoorlijk) verschil zit tussen fixed en absolute. Fixed zorgt namelijk dat het element altijd op dezelfde positie op je scherm blijft, ongeacht of je nu scrollt of niet. Absolute of relative lijkt me in dit geval gewenster.
Ik heb je code niet kunnen bekijken, maar als ik het zo lees klinkt het alsof je misschien per ongeluk een ander element (al dan niet leeg en "doorschijnend") over je formulier hebt geplaatst.
__________________
Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd.
mathijsie is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:45.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.