advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 5 July 2010, 23:06   #11
Yourwebhoster
Just Joined!
 
Geregistreerd: 2 March 2009
Berichten: 21
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EdP Bekijk bericht
Nee dat is niet wat ik bedoelde.
Ik denk dat je het DNS protocol niet helemaal begrijpt. De DNS servers synchroniseren in feite niet, wat ze doen is het antwoord die bijvoorbeeld door de DNS server van ns1.dnsserver.com (fictieve naam) ontvangen wordt tijdelijk opslaan. Hierdoor hoeft bij dezelfde request van dezelfde of een andere computer niet opnieuw bij ns1.dnsserver.com aangevraagd te worden, omdat het al in de cache van de server staat.
Als een domeinnaam bij een DNS server (bijvoorbeeld van je internet provider) niet aangevraagd word, dan weet de DNS server van je internet provider ook niet van het bestaan af en zal het ook niet in de cache opslaan. Bij een synchronisatie zou dit juist wel gebeuren.

Hoe lang het in de cache staat is mede afhankelijk van hoe de DNS servers geconfigureerd zijn.
__________________
https://yourwebhoster.eu
Shared, Reseller en VPS op 1Gbit.
Yourwebhoster is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 July 2010, 23:11   #12
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Nee ik heb 't niet over queries, bee_c4 wil een authoritative name server opzetten met als doel om een gratis domein te hebben. Dat gaat dus niet op deze manier en je geeft ook terecht aan dat hij sowieso z'n domein zal moeten registreren.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 July 2010, 23:33   #13
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EdP Bekijk bericht
Je bent niet alleen onvindbaar zolang je server uit staat hoor, DNS servers moeten synchroniseren. Als jouw server dan toevallig net niet up is dan bestaat jouw domein dus een dag ofzo niet.
ah kijk , dns chase vandaar. nu begrijp ik ook het 24/7 gebeuren.

mijn vader wil helaas dat ik die pc zo min mogelijk aan heb.
k denk dat het dus niet gaat lukken.

ps, ik heb het dns als systeem ook niet helemaal bestudeerd , ik weet alleen de basis.


laat ik het dus maar bij dyndns houden
__________________
vind mij @ tweakers.net

Laatst gewijzigd door bee_c4 : 5 July 2010 om 23:38
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 July 2010, 23:34   #14
Hans60
PCM Enthusiast
 
Geregistreerd: 1 February 2010
Berichten: 193
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EdP Bekijk bericht
Nee dat is niet wat ik bedoelde.
Misschien is het beter dat bee_c4 bijv. dit gaat bestuderen.
Misschien makkelijker nog dit.
__________________
Een decollet? is als de zon: je mag er naar
kijken maar je moet er niet in staren....
Hans60 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 July 2010, 10:34   #15
Yourwebhoster
Just Joined!
 
Geregistreerd: 2 March 2009
Berichten: 21
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EdP Bekijk bericht
Nee ik heb 't niet over queries, bee_c4 wil een authoritative name server opzetten met als doel om een gratis domein te hebben. Dat gaat dus niet op deze manier en je geeft ook terecht aan dat hij sowieso z'n domein zal moeten registreren.
Oke dan heb je verkeerd begrepen
__________________
https://yourwebhoster.eu
Shared, Reseller en VPS op 1Gbit.
Yourwebhoster is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 July 2010, 11:03   #16
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

dan nog een vraagje:

als ik een domein laat registreren,(betaald)
kan ik dan ook gratis subdomeinen cre?ren en laten verwijzen naar mijn ip adres?
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 July 2010, 11:07   #17
Yourwebhoster
Just Joined!
 
Geregistreerd: 2 March 2009
Berichten: 21
Standaard

Voordat je een domeinnaam ergens registreerd moet je eerst kijken of daar DNS servers bij zitten. Als dat zo is, dan kan je subdomeinnamen aanmaken en die verwijzen naar je IP, het domeinnaam zelf kan je uiteraard ook naar je eigen IP laten verwijzen.
__________________
https://yourwebhoster.eu
Shared, Reseller en VPS op 1Gbit.
Yourwebhoster is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:27.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.