advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 29 April 2010, 11:24   #1
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard php/mysql select probleem

ik heb een probleempje met mij database:

er is een rij genaamd "Bestandsnaam" met als waardes natuurlijk een hele rij bestanden.

die bestanden hebben allemaal een punt (.) in hun waarde.

maar als ik de volgende opdracht geef: "SELECT * FROM teller WHERE Bestandsnaam = bestand.php AND map = test "

en zo voer ik hem uit:
PHP-code:
mysql_query("SELECT * FROM teller WHERE Bestandsnaam = '$bestand' AND map = '$map' "); 


krijg ik een fout melding:
mislukt : Unknown column 'weg.php' in 'where clause'

hoe kan ik nou toch die query uitvoeren?
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 April 2010, 10:51   #2
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

'$bestand' wordt ge?valueerd, je moet ervoor zorgen dat er quotes omheen blijven staan. Dat is nu niet het geval, want hij ziet het als kolomnaam.
Hoe je dat in php doet kan een ander beter beantwoorden, ik denk in de richting van het toevoegen van een backslash of extra quotes o.i.d.

Zoiets als dit:
Code:
mysql_query("SELECT * FROM teller WHERE Bestandsnaam = \'$bestand\' AND map = \'$map\' "); 
let wel: mijn php is zeer gering, ik kan je alleen maar in de richting sturen.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 April 2010, 12:50   #3
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

bedankt voor je reactie edP,
het bijzondere is dat hij het thuis wel gewoon doet,
maar op school niet.
je zal het niet geloven, maar volgens mij ligt de oorzaak bij IE.
in firefox werkt het wel gewoon.

ook met andere dingen reageert IE vreemd,
als ik met php informatie verzend en daarna nog een cookie,
krijg ik een waarschuwing "headers already send out at line ..."
met firefox krijg ik dat niet
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 April 2010, 23:31   #4
gvanvoor
PCM Lord
 
gvanvoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: De gezelligste stad ter wereld: Gent
Berichten: 928
Standaard

Dat laatste zal wel toevallig verschil maken...
ob_start() als allereerste regel van je script plaatsen en ob_end_flush() nadat je je laatste cookie hebt gezet zou de "headers already sent..." melding moeten verhelpen.
__________________
If you want to work on your computer: buy a PC. If you want to do work on your computer: buy a Mac.
gvanvoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 May 2010, 00:03   #5
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

ik heb nu(pas) opgezocht wat ob_start nu precies doet.
(weer een nieuwe functie geleerd)

het verzend de pagina pas als alles is verwerkt,
op zich prima , maar ik vind het een kunst om een ze snelle site als mogelijk te maken.
en wachtijden passen daar niet zo goed bij.

toch bedankt
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:03.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.