advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Tools

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 30 August 2011, 19:55   #1
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard bureauachtergrond icm meerdere schermen

Sinds kort heb ik 2 dezelfde schermen naast elkaar staan. Erg leuk en super handig. De bureaubladachtergrond loopt netjes door, maar meer natuurlijk zou zijn dat de achtergrond niet 'verspringt'. De 2 randen van de schermen zou in het midden van de achtergrond moet worden geknipt.
Dus dat het lijkt dat de randen de achtergrond bedekt. Beetje moeilijk uit te leggen...
Bestaat hier een programma voor? ipv als zelf handmatig te doen.

Laatst gewijzigd door BlackiE : 1 September 2011 om 14:24
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 August 2011, 02:54   #2
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Heb je een ati/amd kaart? Eyefinity ken namelijk wel een optie daarvoor. Daarmee is het mogelijk meer pixels toe te voegen die dan onzichtbaar op de plaats komen van de rand van het scherm.

Filmpje van die functie.
http://www.youtube.com/watch?v=BFMgb3PBkBQ

Geen idee of nvidia een vergelijkbare functie heeft maar ik denk het niet.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 August 2011, 15:32   #3
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Ik heb een nVidia kaart.
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 August 2011, 15:39   #4
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Ik had het mis met nvidia is ook zoiets mogelijk. Hier oa uitleg daarover.
http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/2667
(bij stap 12)
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 September 2011, 14:27   #5
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Bedankt voor de info, maar deze functie heb ik niet. Waarschijnlijk een te oude kaart (8800GTS 640mb). Zo net ook de nieuwste drivers ge?nstalleerd.
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 September 2011, 16:09   #6
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Welk OS heb je? Vista of 7 is vereist. De 8800 serie wordt wel genoemd als kaarten waarmee het mogelijk is maar misschien dat ze ook onderscheid maken tussen G80 en G92 (512MB versies) kaarten en dat het dus pas werkt va G92.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 September 2011, 16:49   #7
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Windows 7 heb ik. Het gaat idd om de G80.
Ik lees net:
Citaat:
Please note: NVIDIA 3D Vision Surround and NVIDIA Surround does not support a two display surround configuration. Both NVIDIA 3D Vision Surround and NVIDIA Surround require three supported displays as defined in the system requirements above.
dus.... het werkt niet. Misschien dat er een programma bestaat, die dit kan.
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 September 2011, 17:32   #8
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Het probleem is als je het via een tool zou doen de kans erg groot is dat het renderen vd frames via de cpu geregeld wordt. Wat natuurlijk hartstikke traag is.

Als je trouwens gamer bent lijkt me het bezel correction gebeuren niet handig want dan ben je sowieso aan 't werken met een instelling die beide schermen als 1 laat gelden. Dus dan zouden je games een zwarte balk in het midden hebben. Misschien dat het precies daarom niet mogelijk is met 2 schermen.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 September 2011, 19:27   #9
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Ik game af en toe op de pc, meer op de PS3. Maar met 2 schermen gamen is niet handig idd vanwege dat het midden dan in de rand zit. Dus vandaar dat ik dan maar 1 scherm gebruik.

Het gaat mij meer om de achtergrond van het bureaublad. Vensters vergroten is op deze manier makkelijker. Deze worden nu standaard gewoon 1 scherm vullend ipv 2 schermen. Tenzij Eyefinity daar rekening mee heeft gehouden..
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 September 2011, 20:40   #10
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Als je vensters gaat maximaliseren over 2 schermen heb je toch weer hetzelfde probleem van die zwarte balk in het midden!? Of zit ik dan aan een totaal verkeert type vensters te denken (dacht in eerste instantie aan een browser venster).
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:05.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.