advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Windows Vista

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 11 October 2009, 23:52   #1
Ronnie10
Just Joined!
 
Geregistreerd: 11 October 2009
Berichten: 4
Standaard Configuratiescherrm: OK is niet zichtbaar

Dit vind ik nu echt HEEL dom, in de eerste plaats van mezelf, maar toch ook wel van Microsoft.
Ik gebruik Windows Vista Home Premium op een Medion PC en scherm (Aldi).
Ik was aan het experimenteren met het configuratiescherm/persoonlijke instellingen, meer bepaald de beeldscherm-instellingen en de DPI (lettertypen groter of kleiner maken).
Als test heb ik eens alles op maximum gezet en het gevolg is dat ik niets meer kan veranderen: de OK waarop moet geklikt worden om iets te wijzigen, is onderaan niet zichtbaar, en het venster kan niet voldoende omhoog geschoven worden.
Een oplossing?
Ronnie10 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 October 2009, 13:00   #2
DzeKo
Just Joined!
 
DzeKo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 June 2008
Locatie: Belgium
Berichten: 49
Standaard

Hi,

Heb je een back-up uitgevoert? Als het zo is probeer je instellingen teruig te zetten?
DzeKo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 October 2009, 13:08   #3
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Verhoog de resolutie van het beeldscherm, nu zullen de vensters wel geheel zichtbaar zijn.

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies de optie "Aan persoonlijke voorkeur aanpassen" klik nu op de optie "Beelscherm instellingen" en verhoog hier de resolutie naar b.v. 1024 x 768.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 October 2009, 14:01   #4
Ronnie10
Just Joined!
 
Geregistreerd: 11 October 2009
Berichten: 4
Standaard

Hallo Maxstar,
Dat is precies hetgeen het probleem is: ik kan aan de resolutie of lettergroote niets meer veranderen vermits de OK-knop (om te beverstigen) niet zichtbaar is.
(Een backup lijkt me hiervoor niet dadelijk de oplossing.)
Groet
Ronnie10.
Ronnie10 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 October 2009, 14:39   #5
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ronnie10 Bekijk bericht
Hallo Maxstar,
Dat is precies hetgeen het probleem is: ik kan aan de resolutie of lettergroote niets meer veranderen vermits de OK-knop (om te beverstigen) niet zichtbaar is.
(Een backup lijkt me hiervoor niet dadelijk de oplossing.)
Groet
Ronnie10.
Welke resolutie heb je momenteel?
Valt de OK knop soms achter de taakbalk? zo ja stel de taakbalk dan zo in dat deze zich automatisch verbergt.
Nu zal je de OK knop wel zien.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 October 2009, 17:55   #6
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
misschien werkt de oude truc van een verdwenen Windows Venster.
Gaat zo: druk op Alt en de spatiebalk en druk op M. Gebruik daarna
de pijltjestoetsen om het venster terug te zetten en rechtklik daarna
met de muis om de instellingen te corrigeren.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 October 2009, 19:09   #7
Ronnie10
Just Joined!
 
Geregistreerd: 11 October 2009
Berichten: 4
Standaard

Hallo Maxstar,
Had ik al aan gedacht, maar in dat scherm 'beeldscherminstellingen' is er geen taakbalk meer. (Althans niet bij mj).
Ik heb de scherminstellingen nog eens nagezien, na mijn geklungel staan die nu vast op 1152 x 864 pix met de maximale lettergrootte.
Een suggestie, probeer het eens uit met dezelfde instellingen om te melden of je ook dat probleem hebt?
Hallo Piet,
Geldt dat voor 'Vista'? In ieder geval krijg ik geen reactie op 'Alt + spatiebalk' of 'Alt + spatiebalk + m.' (Althans hier niet).
Dit wordt heel frustrerend want door die grote instellingen zijn er een pak dingen niet meer zichtbaar op het scherm.
Ronnie10 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 October 2009, 15:38   #8
skees
PCM Guru
 
skees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 February 2008
Berichten: 361
Standaard

kan niet iemand even een register-fix sturen? zodat je die alleen hoeft toe te voegen aan het register en dat alles dan weer normaal staat.
__________________
Sony Vaio VGN-NR 21 S/S | Core 2 Duo T5450 @ 1,6GHz | NVIDIA GeForce 8400M GT | DVD?RW Dual Layer | 2048 MB DDR2 | 250 GB (5400 RPM, Serial ATA) | 802.11a/b/g/Draft-N

http://h.imagehost.org/0519/download_car_wouldn_t.png
skees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 October 2009, 16:47   #9
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
als je nu eens naar Apparaatbeheer gaat en de driver b.v. NVIDIA
Geforce enz. uitschakel en daarna reboot.
Dan start Windows toch op met een minimum configuratie waarbij
je een en ander kunt herstellen en later opnieuw de driver weer installeren.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 October 2009, 00:04   #10
Ronnie10
Just Joined!
 
Geregistreerd: 11 October 2009
Berichten: 4
Standaard

OK, heb de oplossing gevonden.
De oorzaak (denk ik): ik heb een breedbeeld-monitor, Vista past de breedte wel aan, maar realiseert zich niet dat daardoor in het Configuratiescherm bij bepaalde instellingen bij sommige vensters stukken onderaan wegvallen (hoe stom van Vista!)
De oplossing: ik heb me eindelijk gerealiseerd dat, om de wijzigingen te bevestigen, de Enter-toets op het toetsenbord evengoed kan gebruikt worden als die onzichtbare OK-knop
(hoe stom van mij dat ik dat niet sneller inzag!!!!!!)
Toch bedankt aan iedereen voor de interessante suggesties
Ronnie10 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:21.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.