advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > De Zitkamer > Praat mee over het laatste nieuws

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 11 November 2008, 18:23   #1
bergguy
PCM Engineer
 
bergguy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 December 2007
Locatie: Wommelgem
Berichten: 296
Stuur een bericht via Skype™ naar bergguy
Angry AVG Antivirus, update zorgt voor opstart loop.

Hoy

Iedereen gehoord en gezien op TV van de problemen met AVG ?, dit programma zou essensi?le file's wissen zodat de PC blijft opstarten en terug uitschakelen.

Tweakers bericht:

AVG waarschuwt voor een kritiek probleem in de definitiebestanden van zijn gelijknamige virusscanner. Door de fout wordt user32.dll uit de Windowsmap gehaald, waarna een Windows-systeem niet meer kan opstarten.

De gewraakte virusupdate werd zondag aangeboden. De scanner, waarvan ook een gratis versie bestaat, haalt de updates automatisch binnen. Door de fout merkt AVG het systeembestand user32.dll in alle Windows-versies aan als gevaarlijk en verplaatst deze van de systeemmap naar de 'veilige' quarantaine-folder. Hierdoor kunnen Windows-systemen na een reboot niet meer opstarten en worden gebruikers op een bluescreen getrakteerd.

Jonathan Flietstra, hoofd van AVG Nederland, laat aan Tweakers.net weten dat het verkeerde virusdefinitiebestand op de updateserver inmiddels is vervangen door een correct exemplaar. Toch staat de de telefoon bij de supportafdeling inmiddels roodgloeiend, en ook op GoT duiken meldingen op. Het probleem is op te lossen door te booten met de installatie-cd van Windows en vervolgens voor systeemherstel te kiezen. Hierdoor wordt het user32.dll-bestand weer teruggezet.
Een gebruiker in het supportforum laat echter weten dat het systeem ook hersteld kan worden door voor opstarten in de veilige modus te kiezen, in AVG user32.dll uit quarantaine te halen om tenslotte AVG te verwijderen. Mogelijk worden ook gebruikers van de virusscanner NOD32 door de fout getroffen, omdat deze firma de virusdefinities afneemt van dezelfde bron.
__________________
HP Elite M9080.be
VISTA Premium Home
CPU: Intel Core 2 Quad Q 6600
Speed: 2,4 Ghz
Geheugen: 3072 Mb
Extend. Hd 300 Gb 3-6
Intern.Hd 500 Gb / 7200 rpm

Notebook HP Pavillion DM1-3200SD
Windows 7 Home Premium
Scherm 10,2 Inch
geheugen: 3Gb DDR3
Video: Radion HD6310M
intern drive: 500Gb Sata 7200 Rpm
Chipset: AMD A50M FCH

Laatst gewijzigd door shellghost : 11 November 2008 om 19:20
bergguy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 November 2008, 18:37   #2
shellghost
ModeratorPCM Lord
 
shellghost's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 September 2004
Berichten: 7.036
Standaard

Klopt:
http://tweakers.net/nieuws/56669/vir...bestanden.html
__________________
Yeah, eindelijk m'n MiTo.
shellghost is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 November 2008, 18:54   #3
bergguy
PCM Engineer
 
bergguy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 December 2007
Locatie: Wommelgem
Berichten: 296
Stuur een bericht via Skype™ naar bergguy
Standaard

Kan wel zijn, maar hier geven ze een voorbeeld van een PC boer die 40 PC's heeft binnen gekregen met dezelfde symptonen, klanten konden tijdens de feestdagen hun herstelde PC's terug komen afhalen.
Ik denk dat alleen ervaren PC gebruikers aan de mogelijkheid dachten om op te starten via veilige modus en daarna via de quarantaine optie hun verloren File konden terug plaatsen met dien verstande dat ze weten waar de fout vandaan komt, ik meen begrepen te hebben uit het artikel en de TV spot dat ze de PC niet eens opgestart kregen.
__________________
HP Elite M9080.be
VISTA Premium Home
CPU: Intel Core 2 Quad Q 6600
Speed: 2,4 Ghz
Geheugen: 3072 Mb
Extend. Hd 300 Gb 3-6
Intern.Hd 500 Gb / 7200 rpm

Notebook HP Pavillion DM1-3200SD
Windows 7 Home Premium
Scherm 10,2 Inch
geheugen: 3Gb DDR3
Video: Radion HD6310M
intern drive: 500Gb Sata 7200 Rpm
Chipset: AMD A50M FCH
bergguy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 November 2008, 19:19   #4
shellghost
ModeratorPCM Lord
 
shellghost's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 September 2004
Berichten: 7.036
Standaard

Ding komt in een loop terecht helaas.
Daarom brengen de meeste mensen 'm weg omdat ze totaal niet weten wat ze moeten doen....
De media heeft het wel opgepakt, maar alleen via internet heb ik het idee.
Heb topic weer naar Nieuws gezet en in je post wat extra info gezet.
__________________
Yeah, eindelijk m'n MiTo.

Laatst gewijzigd door shellghost : 11 November 2008 om 19:21
shellghost is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 November 2008, 22:00   #5
Glenn
Just Joined!
 
Geregistreerd: 11 November 2008
Berichten: 3
Standaard

ik heb dit helaas meegemaakt in de loop van maandag (spijtig genoeg op mijn pasgekochte laptop van zaterdag )

door de pc een systeemherstel te laten uitvoeren, wordt dit idd verholpen
Glenn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 November 2008, 11:40   #6
-GuidO-
PCM Newbie
 
-GuidO-'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 May 2008
Berichten: 94
Standaard

He raar, ik heb ook AVG (Free) maar ik heb er totaal geen last van gehad (Wel opvallend veel updates )
-GuidO- is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:19.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.