advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 17 September 2006, 00:45   #1
rrvdputten
Just Joined!
 
Geregistreerd: 17 September 2006
Berichten: 9
Thumbs down windows vista en cpu gebruik

Heeft iemand dit probleem ook?
Ik heb vista rc1 geinstaleerd, tot daar geen probleem, maar nu komt het.
Ik bemerk een vreemde stottering in vista . Ik zie dat aan mijn muis aanwijzer en aan diverse dingen, zoals het opstarten van bijvoorbeeld internet exploder . Ik ga kijken wat het is. blijkt dat mn cpu gebruik (via taskmanager bekeken) nu ineens tussen de 60 en 100% ligt. Ik weer kijken naar de processen die dit zouden kunnen veroorzaken, maar zie geen afwijkende dingen. Doorgaans ligt het gebruik tussen de 1 en 30 % als er een proces gebruik maakt van de cpu. en dat zie ik dus ook. Ik zie geen proces die dit verbruik rechtvaardigd. Ook de system idle zie ik niet staan dus lijkt het of die verdwenen is. Ik heb zelfs in performance monitor gekeken en zie daar ook het verbruik maar kan niet terug leiden waar dat vandaan komt.

Heb de video driver geupdate met de beta driver voor vista en die werkt goed.
Heb de soundcard driver geupdate met de beta driver voor vista en die werkt ook goed.

daar ligt het dus ook niet aan.
Nu mijn specs:

Intel p4 3.0 ghz HT processor
Ati Radeon 9800 pro 256 mb videokaart 8x AGP
Soundblaster Xfi platinum
2 gig mem
160 gig SATA HD
Gygabite moederbord met laaste drivers is geen PCI xpres moederbord.

Ik heb echt gezocht naar wat dit kan veroorzaken maar kom er niet uit.
Tijdens het opstarten is het nog goed en de eerste paar seconden gaat het prima maar dan ineens wordt dus mn CPU als een dwaas gebruikt door iets van VISTA.
Heeft iemand dit ook? Heeft iemand dit opgelost en zo ja hoe dan?
rrvdputten is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2006, 15:22   #2
Chiwa
PCM Lord
 
Geregistreerd: 1 September 2004
Berichten: 1.410
Standaard

Misschien is 'ie aan het zoeken naar updates.
Chiwa is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2006, 16:57   #3
rrvdputten
Just Joined!
 
Geregistreerd: 17 September 2006
Berichten: 9
Standaard

Nee dat kan het niet zijn want het gebeurt ook als IE niet draait. Vista gebruikt al mn cpu resource maar toont niet waarom en waarmee.
rrvdputten is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 September 2006, 08:26   #4
shellghost
ModeratorPCM Lord
 
shellghost's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 September 2004
Berichten: 7.036
Standaard

Volgens mij is dat de indexservice.
Die is alles aan het indexen wat hij op de harddisken kan vinden.
Dit kan, afhankelijk van het aantal harddisks, lang duren.
__________________
Yeah, eindelijk m'n MiTo.
shellghost is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 September 2006, 18:53   #5
Chiwa
PCM Lord
 
Geregistreerd: 1 September 2004
Berichten: 1.410
Standaard

Zeker gezien de laatste typen HD's.
Chiwa is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 September 2006, 15:12   #6
rrvdputten
Just Joined!
 
Geregistreerd: 17 September 2006
Berichten: 9
Standaard

Ik heb het cpu probleem opgelost. Ik had niet gezien dat in mn bios de HT optie op disabled stond. Deze aangezet en poof ineens een zeer groooooot verschil. Nu geen cpu lagg meer.

Laatst gewijzigd door shellghost : 20 September 2006 om 18:52
rrvdputten is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:14.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.