advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 13 June 2010, 23:05   #1
rodney13
PCM User
 
Geregistreerd: 15 April 2010
Berichten: 130
Exclamation probleem ubuntu

hoi ik heb een pc met xp ik kwam ubuntu tegen en heb die erop gezet desktop editie maar ik kan geen exe bestand openen hoe zit het dan met mijn drivers etc, ?
rodney13 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 June 2010, 02:23   #2
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

n3tdev??

In Linux kun je inderdaad geen exe-bestanden openen.
En Ubuntu herkent vele drivers automatisch.
Voor de enkele drivers die Ubuntu niet herkent (vaak wifi-drivers) kun je gebruik maken van ndiswrapper.

Maar ik denk dat jij misschien toch meer geholpen bent met de Nederlandse Ubuntu Wiki.
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 14 June 2010 om 02:27 Reden: typo
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 June 2010, 12:32   #3
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

ubuntu opent standaard geen .exe bestanden , maar met WINE HQ kun je vele programma's installeren net zoals in windows.

niet alle programma's werken en sommige werken niet goed.

als je wil weten hoe je Wine HQ installeerd kun je naar deze site:
http://www.winehq.org/download/deb
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 June 2010, 23:05   #4
rodney13
PCM User
 
Geregistreerd: 15 April 2010
Berichten: 130
Standaard

ja maar dan kan ik geen snelkopeling maken van een van de progjes
rodney13 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 June 2010, 23:18   #5
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

kan wel:

startmenu: toepassingen:wine:browse c: drive, rechtsklik op het betand waar van je een snelkoppeling wil maken: verwijzing maken.

en sleep je snelkoppeling naar waar je wilt
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 June 2010, 19:16   #6
rodney13
PCM User
 
Geregistreerd: 15 April 2010
Berichten: 130
Standaard ow oke

ow oke dankje ik heb het uitgeprobeert weer en het lukt kan ik ook windows games hier mee opstarten en draaien?
rodney13 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 June 2010, 00:52   #7
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

ja......,
maar er bestaat een kans dat het niet 100% werkt.

ik heb bijv. worms 4 geprobeerd , alles werkt maar je kan niet richten , wat het spel dus eigenlijk onspeelbaar maakt

de comlete lijst ,met hoe goed programma's werken is te vinden op:
http://appdb.winehq.org/
__________________
vind mij @ tweakers.net

Laatst gewijzigd door bee_c4 : 16 June 2010 om 00:55
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 June 2010, 17:54   #8
rodney13
PCM User
 
Geregistreerd: 15 April 2010
Berichten: 130
Standaard

ow oke dankje

(ik heb nu een ander groot probleem (hij staat in hardware)

willen jullie even kijken


alsjeblieft'
rodney13 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:45.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.