advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 19 January 2009, 17:47   #1
Arihato
Just Joined!
 
Geregistreerd: 15 March 2005
Locatie: Baarn
Berichten: 41
Standaard VHS naar AVI ofzo.

Hallo,
ik ben van plan om een aantal VHS banden te digitaliseren, mijn vraag is nu; wat heb ik hiervoor nodig (afgezien van een videorecorder) aan hardware.
Ik heb een Nvidia Geforce 8400GS grafische kaart en draai XP sp3.
Arihato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 January 2009, 17:51   #2
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Je kan dit met een simpele TV kaart doen zoals deze;
http://www.alternate.nl/html/product.../?baseId=30645

Maar je kan dit ook doen met een videobewerking kaart zoals deze;
http://www.alternate.nl/html/product.../?baseId=30647

Om een VHS opname over te zetten naar DVD volstaat een TV kaart in beginsel ook al.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 January 2009, 21:02   #3
Arihato
Just Joined!
 
Geregistreerd: 15 March 2005
Locatie: Baarn
Berichten: 41
Standaard VHS naar AVI

Dank voor je reactie.
Ik ben een newby in deze multimedia 'jungle'.......
Op mijn grafische kaart is een TV uitgang, ziet er uit als een din-plug. Kan ik deze gebruiken of heb ik echt een tvkaart nodig.
Bij deze tvkaart, waar moet ik op letten?
Ik hoef geen uitgebreide videobewerkingen uit te voeren.
Arihato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 January 2009, 09:16   #4
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Met de TV-out op de videokaart kan je geen beelden importeren, maar alleen verzenden naar bijvoorbeeld een extern scherm zoals een TV.

Met een TV-in of video-in kan je wel videobeelden importeren.
Verder zal je een scart adapter nodig hebben om de VHS recorder aan te sluiten op de TV-kaart.


De kabel om de audio te importeren is een tulp naar 3,5" jackplus.



Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 January 2009, 21:23   #5
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Het kan natuurlijk ook over de antenne kabel. Misschien wel wat mindere qualiteit maja hoeveel kwaliteit heeft zo'n videoband nu helemaal?

Ik zou trouwens eerder voor een happage kaartje gaan.
http://tweakers.net/pricewatch/12741....html#tab:info
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.

Laatst gewijzigd door eNdEmiOn : 21 January 2009 om 21:25
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 January 2009, 03:21   #6
Arihato
Just Joined!
 
Geregistreerd: 15 March 2005
Locatie: Baarn
Berichten: 41
Standaard VHS naar AVI

OK, ik heb dus een kaart nodig plus scart verloopstuk plus kabeltje (heb ik al). Dit zijn alle harde zaken?
Over de zachte zijde; heb ik een dedicated programma hiervoor nodig of kan ik met Nero of Win Moviemaker aan de slag?

Ik waardeer jullie reacties erg, omdat op fora meestal een hoop kennis wordt voorondersteld.
Groet en bedankt.
Arihato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 January 2009, 20:08   #7
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Bij een tv-kaart zit software waarmee je ook kunt opnemen. Meestal een kwestie van instellen hoe die 't opneemt in de avi container bv. Of mpeg word ook vaak standaard door die groggies gebruikt.

Mocht je nu met de verkeerde container ofzo komen te zitten kun je met nero vision bv goed conversies uitvoeren naar het gewenste formaat. Virtualdub zou ook kunnen echter ziet dat proggie er ingewikkeld uit (is niet echt ingewikkeld).

BTW avi is een container dus er kunnen een heleboel verschillende codecs in verwerkt zitten. Als je avi output wilt adviseer ik om in jou geval de xvid codec voor het videomateriaal en de mp3 codec voor het audio materiaal te gebruiken (meestal in te stellen bij compressie).
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:33.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.