advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Hardware > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 16 September 2010, 16:52   #11
Gerben_van_Leeuwen
PCM Newbie
 
Gerben_van_Leeuwen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2010
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door battlefear Bekijk bericht
ik heb een nieuwe pc, en zou deze willen overklocken.
ik heb een 1090t x6 amd phenom. 3.2 ghz.
het overclocken wou ik als volgt doen:
de multiplier omhoog zet naar 20x voltage naar 1.40v
dan heb je 4 ghz.
alleen heb ik kingston geheugen van 1333mhz is dit een probleem???
en zijn er verder nog problemen die ik zou kunnen krijgen.

ps mijn cooler is : spirethermax.air

Groetjes kees leemeijer.
Zelf heb ik de Phenom II x955, en die kon ik ook van 3.2 naar 3.6 tillen, zonder voltage verhoging -> 1.35 volt.

Als je de multiplier verhoogt dan gaat het moederbord niet sneller lopen (fsb) en ook het geheugen (ram) niet. Dus het maakt niet uit hoe snel je ram is, zolang je maar niet met de fsb gaat rommelen, want dat gaat het (hele) moederbord sneller lopen,, en dat vraagt meestal om problemen

Verder problemen kun je altijd krijgen, aangezien het niet de standaard snelheid en instellingen zijn.
__________________
Press any key to continue... Where is the any key?
Gerben_van_Leeuwen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 November 2010, 10:27   #12
overklokker
Just Joined!
 
Geregistreerd: 6 November 2010
Berichten: 8
Standaard SetFSb

Hallo allemaal

Ik ben nieuw hier dus ik weet nog niet hoe alles werkt.
Ik heb een vraag
Steeds wanneer ik met setfsb probeer te oc'en dan doet 'ie het niet
ik klik dan op ''set fsb'' maar dan gaat alles weer terug
iemand een idee???

P.S waar kan ik zien of er iemand heeft gereageerd op mij???
overklokker is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 November 2010, 11:53   #13
Gerben_van_Leeuwen
PCM Newbie
 
Gerben_van_Leeuwen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2010
Berichten: 51
Standaard

Hallo Overklokker,

Zelf heb ik setfsb nooit gebruikt, maar het kan goed zijn dat je moederbord niet ondersteunt word, of dat je niet de goede instellingen hebt.

Als ik een overklok doe dan doe ik het via het bios, aangezien alles wat je in kunt stellen kwa OC, kun je daar instellen.

Verder zou ik je aanraden om wat tutorials te gaan lezen over overklokken, en of je het uberhaubt wel wilt. Zelf heb ik mijn computer ook overgeklokt en hij liep altijd vrij stabiel. En op een gegeven moment craste hij af en toe. Nu staat hij weer op de orginele instellingen, maar hij is soms nog wel instabiel.

Dus of je riskeert dat je computer niet meer werkt, en dat kan flink wat geld kosten (want overklokken valt niet onder de garantie), of je doet een mooie upgrade van je hardware. En dan weet je zeker dat het goed en stabiel werkt.

Als je trouwens op de hoogte wil zijn als iemand gereageerd heeft, dan kun je als je een reactie hier post kiezen bij de optie's "Abonnement op discussie" en dan directe e-mail notificatie. Dan krijg je gelijk een mail dat er iemand gereageerd heeft.
__________________
Press any key to continue... Where is the any key?
Gerben_van_Leeuwen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 November 2010, 13:09   #14
overklokker
Just Joined!
 
Geregistreerd: 6 November 2010
Berichten: 8
Standaard

Bedankt voor je antwoord!!!
Ik heb in mijn bios geen overklok optie.
Daar had ik al veel informatie over opgezocht.
Daarom moest ik het via een programma doen.
En ik heb een notebook dus ik denk niet dat ik een hardware upgrade kan doen.
Nogmaals hartelijk bedankt voor je reactie!
overklokker is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 November 2010, 14:21   #15
Gerben_van_Leeuwen
PCM Newbie
 
Gerben_van_Leeuwen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2010
Berichten: 51
Standaard

Graag gedaan iig

Wat voor een laptop heb je? De laptop van mun ouders hebben een amd processor in zitten, k weet het type even niet. Maar daar kon ik zo de multiplier van aanpassen. Niet in het bios maar met het programm K10stat.
__________________
Press any key to continue... Where is the any key?
Gerben_van_Leeuwen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 November 2010, 15:21   #16
overklokker
Just Joined!
 
Geregistreerd: 6 November 2010
Berichten: 8
Standaard laptop

Ik heb een acer aspire 5920G.
Intel Core 2 Duo T7500 processor
4 GB werkgeheugen DDR2
En op het stikkertje op m'n laptop staat ook nog: Up to 1536MB ATI Mobility Radeon HD 3470 HyperMemory
Zeg het maar als je nog iets te weten wilt komen

Laatst gewijzigd door overklokker : 6 November 2010 om 15:24
overklokker is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 November 2010, 15:34   #17
Gerben_van_Leeuwen
PCM Newbie
 
Gerben_van_Leeuwen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2010
Berichten: 51
Standaard

uhm,, ja laptops zijn altijd al lastig over te klokken, maar k zag dat er ook een programma is zoals clockgen. Zelf heb ik het nooit gebruikt, maar je zou het kunnen proberen.

Nomaals, de cooling van laptops zijn meestal niet gemaakt om meer warmte af te voeren dan normaal. Dus je moet ook je temps goed in de gaten houden, en 't is wel op eigen risco:P
__________________
Press any key to continue... Where is the any key?
Gerben_van_Leeuwen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 November 2010, 16:13   #18
overklokker
Just Joined!
 
Geregistreerd: 6 November 2010
Berichten: 8
Standaard

Die heb ik al geprobeerd.
Werkte niet
Toen ik het probeerde uit te voeren zei het steeds dat ik een .sys file mistte.
setfsb, clockgen en cpucool heb ik zonder succes geprobeerd.
Maar tog bedankt voor je hulp
overklokker is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 November 2010, 16:36   #19
Gerben_van_Leeuwen
PCM Newbie
 
Gerben_van_Leeuwen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2010
Berichten: 51
Standaard

Haha oke,

Ja dan houd het op
__________________
Press any key to continue... Where is the any key?
Gerben_van_Leeuwen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 February 2012, 20:07   #20
gen3
PCM User
 
gen3's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 November 2009
Locatie: O-Vl
Berichten: 125
Standaard

Overklocken lijkt leuk, maar het zal je PC leeftijd beperken
met dezelfde snelheid als ik het zo mag zeggen.
Ik raad persoonlijk overklocken ten eerste af.
Het is net als een opgedreven bromfiets, het is leuk maar je brommertje
zal geen lang leven te lijden hebben als het er op aankomt en
veel verbruiken (feul vergelijkbaar met cpu verbruik).
Trouwens is je HD er niet voor gemaakt.
Het zou best kunnen zijn dat die na een tijdje de geest zal geven.
Het is niet de eerste keer dat dit iemand overkomt, en daarna
gaan ze een post plaatsen hoe ze het weer kunnen oplossen.
Als het dan nog mogelijk is tenminste.
Maar ga je gang, iedereen beslist over zijn eigen PC uiteraard.
__________________
Don't die wondering
gen3 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:15.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.