advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 16 August 2011, 16:20   #1
laurensdegreef
Just Joined!
 
Geregistreerd: 4 February 2008
Berichten: 49
Standaard Geforceerd formatteren

Ik heb momenteel 2 schijven in mijn desktop. Op de ene staat xp pro sp2 geinstalleerd, de andere xp home. Om meer ruimte te maken, heb ik al geprobeerd om de schijf met xp home te formatteren en manueel grotendeels te verwijderen, maar dit lukt niet volledig ( waarschijnlijk door toegangsproblemen). Nu is mijn vraag: is er een mogelijkheid om deze windows-schijf geforceerd te formatteren? bij formatteren vanuit xp-pro lukt het niet...

Bedankt
__________________
windows xp home sp2 pentium D 3.0 ati radeon x1600 2xsata
laurensdegreef is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 August 2011, 17:58   #2
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Je kunt 'm buiten win om formateren. Denk dat het met easus partition manager wel zou moeten lukken.
http://download.cnet.com/Easeus-Part...-10863346.html

Daarbij stel je dus in dat hij schijf x geformateerd moet worden. Daarna zal die opnieuw willen opstarten en dan zal voor win geladen wordt de actie uitgevoerd worden.

Welk OS is er oorspronkelijk als eerste ge?nstalleerd? Want je moet niet per ongeluk de schijf met boot.ini gaan formateren. Dat is ook wel weer redelijk eenvoudig te herstellen maar die moeite kun je je besparen.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 August 2011, 22:19   #3
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
het eenvoudigste gat het met de commandprompt: in uitvoeren type:
cmd en enter, in het scherm type format d: uiteraard met jouw schijf-
letter.
Dat is alles: vandaag nog gedaan en het werkt.
Groet piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 August 2011, 23:56   #4
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Wat werkt daar anders aan dan via de rechtermuisnknop in de verkenner bv? Of gaat het erom dat je cmd als admin opent?
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2011, 07:11   #5
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
Uiteraard.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 September 2011, 09:35   #6
laurensdegreef
Just Joined!
 
Geregistreerd: 4 February 2008
Berichten: 49
Standaard

Ok bedankt! het heeft goed geholpen
__________________
windows xp home sp2 pentium D 3.0 ati radeon x1600 2xsata
laurensdegreef is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:30.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.