advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Windows Vista

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 15 March 2009, 22:13   #1
Hondast1300
Just Joined!
 
Geregistreerd: 15 March 2009
Berichten: 2
Standaard Wacht woord Vista vergeten

Wie kan mij helpen?.

Heb gisteren op mijn pc met Vista mijn wachtwoord veranderd. Nu wil ik de pc weer opstarten maar ben mijn wachtwoord kwijt. Schijnbaar een tikfout gemaakt met het opnieuw instellen. Heb ook geen wachtwoordhersteldiskette aangemakkt. Ja stom ik weet het.

Wie weet hier een oplossing voor.

Grt,
Hondast1300 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 March 2009, 22:55   #2
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Dit probleem is op te lossen met een bootable CD, bijvoorbeeld de UBCD4Win
Als je deze download, en brandt op een CD (het kent een ingebouwd brandprogramma) en opstart vanaf deze CD, kun je het password verwijderen.
Ik heb nu even geen stap-voor-stap-oplossing (heb ff geen windows-computer bij de hand) maar als je er niet uitkomt, laat het dan even weten.

Gewoon opstarten vanaf deze CD en in het opstartmenu kun je kiezen voor de password-editor (of zoiets dergelijks).
Het is Linux-Knoppix, maar als je goed leest wat in je scherm staat (en enigszins bekend bent met Engels) moet je er wel uitkomen.
Zo niet, laat ff horen.
Je kan dan alle wachtwoorden op 'blanco' zetten. De UBCD geeft ook een mogelijkheid om het wachtwoord te wijzigen, maar mijn ervaring is het beter en makkelijker om het wachtwoord te verwijderen en 'blanco' te maken.

Ook zou je kunnen proberen in te loggen met de Administrator-account (te bereiken vanuit de veilige modus) als je geen wachtwoord voor deze account hebt ingesteld.
__________________
Chato
Twitter
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2009, 09:18   #3
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Tutorial password wijzigen/veranderen.

Inderdaad gewoon inloggen in veilige modus, en de command prompt openen.
geef nu het volgende commando op net user gebruikersnaam * verander het sterretje in je nieuwe wachtwoord.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2009, 10:58   #4
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi.,
het gaat een ietsje anders:
nadat je in de command prompt: ''net user naam * '' hebt getypt komt
de vraag: ''Typ een wachtwoord voor de gebruiker:'' en daar achter type je
het nieuwe wachtwoord.
Groet Piet.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2009, 11:02   #5
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Piet Koenen Bekijk bericht
Hi.,
het gaat een ietsje anders:
nadat je in de command prompt: ''net user naam * '' hebt getypt komt
de vraag: ''Typ een wachtwoord voor de gebruiker:'' en daar achter type je
het nieuwe wachtwoord.
Groet Piet.
Als je het * direct vervangt voor het wachtwoord werkt het ook.
net user gebruikersnaam wachtwoord

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2009, 13:07   #6
Hondast1300
Just Joined!
 
Geregistreerd: 15 March 2009
Berichten: 2
Standaard Wacht woord Vista

Oke,

Bedankt voor de tips, ik ga dit deze week proberen.
Ik laat het weten wat het is geworden.

Grt,
Hondast1300 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2009, 21:20   #7
Naoesm
PCM Enthusiast
 
Geregistreerd: 2 June 2008
Berichten: 179
Standaard

Een vergeten wachtwoord levert altijd problemen op.
Het zou echt te gemakkelijk zijn dit te omzeilen.

Bij Vista geef ik je h??l weinig kans, zo niet g??n enkele kans een password te omzeilen...

Dan kan iedere "gek" inloggen op mijn/jouw account. Het is jouw probleem, niet de mijne, dat je je password kwijt bent...

Gr..
Naoesm is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2009, 00:01   #8
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

@Naoesm: niet denken, w?ten
3 woorden: nt password editor
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2009, 00:51   #9
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EdP Bekijk bericht
@Naoesm: niet denken, w?ten
3 woorden: nt password editor
Is een onderdeel van de eerder genoemde UBCD4Win.
__________________
Chato
Twitter
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2009, 00:56   #10
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Zo klonk het inderdaad al, maar aangezien ik die niet echt ken deed ik het maar even zo. In eerste instantie wilde ik Naoesm's stelling pareren.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:32.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.