advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Windows Vista

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 5 December 2008, 00:09   #11
johan1900
Just Joined!
 
Geregistreerd: 2 December 2008
Berichten: 30
Standaard

ja die mogelijkheid is er wel zal ik proberen kom hiermorgen op terug dank voor je tijd tot nu toe en tot morgen

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Chato Bekijk bericht
Kan je in Vista ook kiezen voor klassieke modus van het Startmenu?
Ik weet het niet, ik draai geen Windows, laat staan Vista.
Maar als dit kan, zet dan die modus eens in die instelling. Helpt dat? (als een tijdelijke workaround)
johan1900 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 December 2008, 09:21   #12
johan1900
Just Joined!
 
Geregistreerd: 2 December 2008
Berichten: 30
Standaard

Mijn vermoeden is dat het gebeurd na de laatste Update van 25-11 en 24-11
Def Update Windows defender KB 915597 en KB 957321/KB959108/KB 959130


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Chato Bekijk bericht
Kan je in Vista ook kiezen voor klassieke modus van het Startmenu?
Ik weet het niet, ik draai geen Windows, laat staan Vista.
Maar als dit kan, zet dan die modus eens in die instelling. Helpt dat? (als een tijdelijke workaround)
johan1900 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 December 2008, 09:22   #13
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Heb je toevallig een bureaublad theme geinstalleerd, want hiermee willen er ook wel eens zulke problemen optreden.

Zet Vista eens in de klassieke modus, of kies de standaard AERO theme van Vista.

Wat waren de resultaten van Spybot en Ad Aware.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 December 2008, 10:23   #14
johan1900
Just Joined!
 
Geregistreerd: 2 December 2008
Berichten: 30
Standaard

wellicht de oplossing maar zeker weten doe ik het niet, ik heb alles teruggezet naar 23-11 werkt perfect via systeemherstel, daar de volgende update geinstalleerd Def Update Windows defender KB 915597 computer weer opgestart en ja hoor het startmenu werkt weer niet ik vermoed dat dat de oorzaak is alhoewel ik het vreemd blijf vinden
hoe los ik dat nu op |??????

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Maxstar Bekijk bericht
Heb je toevallig een bureaublad theme geinstalleerd, want hiermee willen er ook wel eens zulke problemen optreden.

Zet Vista eens in de klassieke modus, of kies de standaard AERO theme van Vista.

Wat waren de resultaten van Spybot en Ad Aware.

Groet Maxstar
johan1900 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 December 2008, 10:37   #15
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Heb je het probleem ook als je het startmenu in de klassieke modus zet, zoals Chato voorstelde.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 December 2008, 12:14   #16
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

johan1900,
Je kan er nog uren druk mee zijn, maar al eerder werd voorgesteld om Spybot te draaien.
Heb je dat advies nou opgevolgd? We horen er niets meer over. En dat advies "komt niet zomaar even uit de lucht vallen". Dat is wel serieus dus.

Als jij denkt dat een update van Defender de oorzaak is, ben ik neiuwsgierig of je die Defender uberhaupt wil hebben. Er zijn voldoende alternatieven.

Nadat je Spybot hebt laten runnen, en het heeft geen resultaat, zou je een zgn sfc-scan kunnen uitvoeren.

Hoe staat het met de problemen in het klassieke startmenu?

Als wij vragen stellen, gaan we ervan uit dat deze beantwoord worden. Zo weten we in welke richting we moeten zoeken.
Dit probleem is hoe-dan-ook op te lossen (zoals voor elk computerprobleem geldt), maar daar hebben we wel jouw hulp bij nodig.


mvrgr
Chato
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 5 December 2008 om 12:16
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 December 2008, 12:33   #17
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Zoals Chato al aangeeft, eerst spybot en ad aware draaien..
misschien is Hijackthis ook nog optie...

Plaats wel even de results, van dit alles.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 December 2008, 12:56   #18
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
ik dacht dat ik nog een registry oplossing ergens genoteerd had toen Vista net
uit was gekomen.
Heb het ook gevonden in een schrift met registry tips.
Tot mijn verbazing echter was het in de registry van mijn laptop niet meer te vinden.
Onder het kopje:''Vista's startmenu herstellen'' stond:
H_K_C_U\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Policies\Explorer:
"NoSimpleStartMenu'' En verander in Dword: 00000001 de 1 in een 0 en
het Vista menu is terug.
Als je het nog in je registry hebt staan kun je dat proberen, ik persoonlijk
denk dat het bij mij met een Windows update is verdwenen.
Groet Piet
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 December 2008, 13:22   #19
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Interessant, Piet.
Ik ken deze reg tweak niet, maar als ik het zo bekijk, lijkt het mij iets anders dan wat hier bedoeld wordt.
Met de Dword 0 zet je deze op 'disabled'.
In dit geval zou dat betekenen dat je "NoSimpleStartMenu" uitschakeld.
M.a.w. het geeft je de mogelijkheid om het 'uitgebreide' startmenu om te zetten in 'klassiek startmenu'.
(Lastig uit te leggen: hier is sprake van een dubbele ontkenning: NoSimpleStartMenu op disabled)

Ik heb begrepen dat TS al een uitgebreid startmenu heeft, en deze kan omzetten naar klassiek startmenu.

Deze registertweak is AFAIK nodig als je het probleem hebt dat je je startmenu niet (meer) kan omschakelen van Uitgebreid naar Klassiek. En dat is iets anders.

Maar ik kan het helemaal mis hebben. Dit is alleen een eerste indruk en heb niet gezocht naar meer info hierover. Heb alleen een blik geworpen op de sleutel die je aangaf.

Heb ik het bij het verkeerde eind?
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 5 December 2008 om 13:35 Reden: typfoutje en wijziging in omschrijving
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 December 2008, 11:26   #20
johan1900
Just Joined!
 
Geregistreerd: 2 December 2008
Berichten: 30
Standaard

spybot gedraaid geen bijzonderheden ik heb het nu weer zonder updates dus het groeit mij boven mijn pet op het toestenbord werkt wel Windowslog +E
+R en Pause Break maar als ik het gewone logo gebruikt geen startmenu de update van windows defender staat er nu niet op en in het klassieke menu hetzelfde probleem ik ben wat laat met reageren dat heeft te maken met mijn werk sorry daar voor



Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Chato Bekijk bericht
johan1900,
Je kan er nog uren druk mee zijn, maar al eerder werd voorgesteld om Spybot te draaien.
Heb je dat advies nou opgevolgd? We horen er niets meer over. En dat advies "komt niet zomaar even uit de lucht vallen". Dat is wel serieus dus.

Als jij denkt dat een update van Defender de oorzaak is, ben ik neiuwsgierig of je die Defender uberhaupt wil hebben. Er zijn voldoende alternatieven.

Nadat je Spybot hebt laten runnen, en het heeft geen resultaat, zou je een zgn sfc-scan kunnen uitvoeren.

Hoe staat het met de problemen in het klassieke startmenu?

Als wij vragen stellen, gaan we ervan uit dat deze beantwoord worden. Zo weten we in welke richting we moeten zoeken.
Dit probleem is hoe-dan-ook op te lossen (zoals voor elk computerprobleem geldt), maar daar hebben we wel jouw hulp bij nodig.


mvrgr
Chato
johan1900 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:02.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.