advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 20 September 2010, 11:13   #1
DC80
Just Joined!
 
Geregistreerd: 20 September 2010
Berichten: 2
Standaard Backup bestanden (k)ubuntu?

Hi All,

Ik heb een vraag over de bestanden die automatisch aangemaakt worden als je een bestand bewerkt.

Wanneer ik een nieuw bestand aanmaak, bijvoorbeeld een .html bestand dan krijg ik na het bewerken/wijzigen een bestand er bij namelijk .html~. Dit is best vervelend omdat het mijn systeem vervuild.

Is hier een oplossing voor om dit uit te schakelen dan wel op bepaalde delen van het systeem plaats te laten vinden (op map niveau)?

Alvast bedankt.
DC80 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 September 2010, 21:24   #2
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Indien je GEdit (Gnome, Ubuntu) gebruikt is deze back-up-functie uit te schakelen door in GEdit ==> Bewerken ==> Voorkeuren ==> TB Editor ==> Vinkje weghalen bij Reservekopie maken

Bij Kate en KWrite (KDE, KUbuntu) kun je de backup-files verbergen zodat ze niet meer irritant je beeldscherm 'vervuilen'.
In Kate/KWrite ==> Settings ==> Configure Kate/KWrite ==> Open/Save.
Dan zie je onderin het venster "Backup on Save".
In het suffix-veld staat een tilde (~), en standaard is het prefix-veld leeg.
Als je in het prefix-veld een punt (.) zet zijn al de backup-bestanden voortaan verborgen.

Helemaal uitschakelen in Kate/Kwrite doe je door simpelweg het vinkje weg te halen bij "Local Files' en (voor zover aanwezig) bij 'Remote Files' .
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 20 September 2010 om 21:28
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 September 2010, 00:46   #3
DC80
Just Joined!
 
Geregistreerd: 20 September 2010
Berichten: 2
Standaard [opgelost]

Ah! Dank je wel. Ik ga dit gelijk instellen. Ik ga er vanuit dat het nu goed is.

Ik ben helaas niet zo goed in het oplossen van problemen en het vinden in functionaliteit zoals ik dat in Windows gewend was.

Nogmaals mijn dank voor het antwoord!
DC80 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 September 2010, 21:29   #4
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Graag gedaan.
Laat gerust weten als je er niet helemaal uitkomt.
__________________
Chato
Twitter
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:24.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.