advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 13 January 2009, 19:30   #11
in my life
Just Joined!
 
Geregistreerd: 11 January 2009
Berichten: 18
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Piet Koenen Bekijk bericht
Hi,
ik heb indertijd een OEM versie los gekocht dus verpakt met boekje en het
plakzegeltje met de product key er los bij.
Het was van een bedrijf dat stopte.
Ik heb het inmiddels op de derde PC gebruikt en in mijn Programfiles staat keurig een directory met de naam: Activation met twee bestanden er in
n.l. MGADiag.exe en Activation.exe.
Klik je op Activation krijg je het blauwe scherm met Windows is al geactiveerd.
De andere is de Genuine Advantage Diagnostic tool waarin alle gegevens
van het OS staan.
De cd is die met al de holografische candy erop en heb ik gebruikt om een te branden met SP3 er op geslipstreamed.
Groet Piet.
he piet.. tja nu ben ik in verwarring, kan je OEM meerdere keren activeren of maar 1x?

en zit het ook zo bij formatteren?
in my life is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 January 2009, 19:33   #12
in my life
Just Joined!
 
Geregistreerd: 11 January 2009
Berichten: 18
Standaard

Ik heb gelezen dat microsoft zichzelf tegenspreekt.

In eerste instantie zei microsoft:

als je de OEM versie nog in het begin kartonnetje hebt zitten, met het zegel gesloten dan mag je hem zonder hardware kopen.

Maar toen mensen het kartonnetje waar alle regels enzo opstaan goed lazen staat erop:

Deze versie mag alleen verkocht worden met bijgeleverde hardware.

Niemand weet echt meer welke van deze het nou is :P mag het wel of niet? MS heeft er een zooitje van gemaakt door eerst het een te zeggen en daarna het ander. XD
in my life is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 January 2009, 20:28   #13
shellghost
ModeratorPCM Lord
 
shellghost's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 September 2004
Berichten: 7.036
Standaard

Sticky gemaakt.
__________________
Yeah, eindelijk m'n MiTo.
shellghost is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 January 2009, 22:02   #14
skees
PCM Guru
 
skees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 February 2008
Berichten: 361
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mathijsie Bekijk bericht
Met als verschil dat je er bij de Retail versie een mooie dikke handleiding bij krijgt geloof ik :P
waar moet je anders je openhaard mee aansteken :P
__________________
Sony Vaio VGN-NR 21 S/S | Core 2 Duo T5450 @ 1,6GHz | NVIDIA GeForce 8400M GT | DVD?RW Dual Layer | 2048 MB DDR2 | 250 GB (5400 RPM, Serial ATA) | 802.11a/b/g/Draft-N

http://h.imagehost.org/0519/download_car_wouldn_t.png
skees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 January 2009, 22:09   #15
skees
PCM Guru
 
skees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 February 2008
Berichten: 361
Standaard

zet dit maar bovenaan in het eerste bericht:
(zo is er duidelijkheid voor iedereen)
Citaat:
OEM-licenties zullen ook door consumenten kunnen worden aangekocht, althans Microsoft.

Goswijn Thijssen, licentiespecialist bij Microsoft, meldt dat de licenties voor systeembouwer ook kunnen gebruikt worden voor particulieren, zolang deze hardwareonderdelen inbouwen in hun systeem die geen randapparaten zijn.

De OEM-licentie geeft geen recht op ondersteuning en mag slechts op een computer geinstalleerd worden. Qua functionaliteit zijn deze gelijk aan de duurdere retailversies.

Omtrent de licentie wordt door Microsoft zelf verwarring gesticht, door op de doos te vermelden dat de OEM-versie uitsluitend mag worden geleverd met een volledig geassembleerd systeem. Die informatie is ondertussen verouderd.

Kortom, OEM-licenties kunnen door gewone gebruikers worden aangekocht.

De hierboven genoemde informatie is niet helemaal juist, hierbij de volledige informatie:

Hoe zit het met losse verkoop van Windows OEM?


Windows OEM software voor system builders is verpakt in zogenaamde Microsoft OEM Distribution Packs (1, 3 of 30 pack). Dit is een bruine gesloten doos die is voorzien van etiketten met aan de zijkant de systembuilderovereenkomst. In deze doos zitten 1, 3 of 30 individuele softwarepakketten.

Als het pack wordt geopend, mogen de ingesloten individuele softwarepakketten alleen worden geleverd in combinatie met een volledig gebruiksgereed computersysteem, en moeten zij vooraf worden ge?nstalleerd.

Voor de nieuwe packs (1, 3 en 30) geldt, dat zij - mits ongeopend - afzonderlijk aan een andere systeembouwer mogen worden geleverd, zonder dat tegelijk hardware behoeft te worden geleverd. Zij mogen niet aan klanten worden geleverd, behalve als de klant zelf zijn eigen pc bouwt. In dat geval wordt de klant ook als systeembouwer beschouwd en heeft deze dus geen recht op support van Microsoft, maar uitsluitend van de system builder.

De individuele softwarepakketten in het pack mogen niet meer worden geleverd bij hardware die niet als randapparatuur kan worden beschouwd. OEM software blijft onlosmakelijk verbonden met het systeem waarop het is ge?nstalleerd.
http://www.hardware.info/nl-NL/news/...M_los_te_koop/
__________________
Sony Vaio VGN-NR 21 S/S | Core 2 Duo T5450 @ 1,6GHz | NVIDIA GeForce 8400M GT | DVD?RW Dual Layer | 2048 MB DDR2 | 250 GB (5400 RPM, Serial ATA) | 802.11a/b/g/Draft-N

http://h.imagehost.org/0519/download_car_wouldn_t.png

Laatst gewijzigd door skees : 13 January 2009 om 22:11
skees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 January 2009, 22:53   #16
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

http://www.xxera.com/faqs/faq_s5.html

Hi, en what about de Academic Edition? Lees de site hierboven.
groet Piet.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 January 2009, 00:13   #17
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Wat ik dan niet helemaal begrijp (en zeer nieuwsgierig ben naar een antwoord):

Zoals iedereen van ons los ik wel eens computerprobleempjes op van familie, vrienden en bekenden. Dat doen we allemaal wel eens.

Ik gebruik al ruim een jaar hetzelfde schijfje voor het uitvoeren van sfc-scans en ook als Windows opnieuw installeerd moet worden. Of als ik die verrekte i386-bestanden weer eens nodig heb.
Op verschillende computers.
Altijd hetzelfde schijfje.
Het is een OEM-versie.
En ik gebruik altijd diezelfde produktsleutel.

En, weet je, ik heb nooit problemen.: Alle updates zijn gewoon binnen te halen met die auto-updates. (je weet wel: via configuratiescherm-> automatische updates)

Al ruim een jaar met diezelfde OEM, met diezelfde licentiesleutel.

Dat zijn waren nogal wat computers waarop diezelfde OEM geinstalleerd is.
En geen problemen. (uiteraard schakel ik wel die 'Genuine' uit)

Hoe kan het dan dat zoveel anderen zich daar druk over maken?

En laten we niet discussi?ren over wat moreel wel en niet goed is, dat is niet mijn vraag.

Hoe kan het toch dat ik nooit problemen hiermee heb gehad.
Installeren, sleutel invoeren, bellen naar dat 0800 nummer om te registreren, Genuine Advance uitschakelen en: ... opgelost.

Hoe is dit mogelijk? Datzelfde Windows Installatie schijfje op verschillende computers.
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 14 January 2009 om 00:24
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 January 2009, 00:25   #18
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Chato,
het is niet bijster pienter dat je die i386 op de CD hebt staan, je kopieerd
de i386 dir naar C:\ pas in de registry het zoekpad even aan en voortaan werkt het zonder CD.
Groet Piet.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 January 2009, 00:43   #19
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

je hebt gelijk, Piet.
Dat maakt het idd wat eenvoudiger.
Moet ik eens doen: die i386 map kopieren naar de Harde Schijf.
Noem het laksheid.......

Maar dat was niet mijn vraag.
En ik loop hier al een tijdje mee:
Ben altijd weer verbaasd dat het zo makkelijk is om hetzelfde OEM-schijfje te gebruiken voor verschillende computers.
__________________
Chato
Twitter
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 January 2009, 09:13   #20
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
die harware controle is ook niet waterdicht. Ik heb op mijn PC twee hardisks vernieuwd, twee CD/DVD branders, de grafische kaart en al het geheugen en
met de zelfde CD, wel SP3 geslipstreamde, er weer opgezet.
Geen probleem; deze morgen nog weer drie updates via het gele schildje in
de taakbalk opgehaald.
Wie het weet mag het zeggen!
Groet Piet.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:22.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.