advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 28 July 2011, 16:19   #1
HansG
PCM Enthusiast
 
HansG's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 November 2006
Berichten: 185
Standaard Per ongeluk een systeemmap gerenamed, wat nu?

Hi, ik gebruik XP Professional op mijn eigen computer (met AMD Athlon 3200+) processor.

Nu had ik na mijn laatste (eindelijk weer eens goed verlopen) XP installatie in de rootdirectorie een systeemmap (de naam was een combinatie van letters en cijfers) met daarin 2 submappen, t.w. AMD64 en I386.

Gehaast wilde ik met Totalcommander een tijdelijk te gebruiken map (genaamd zzz) aanmaken maar tot mijn schrik zag ik dat ik per ongeluk die systeemmap gerenamed had tot zzz ... Ik heb er geen idee van wat de oorspronkelijke naam van die systeemmap was... Ook merk ik (misschien toeval) een duidelijke vertraging in mijn systeem.

Wat kan ik in hemelsnaam doen om de oude map weer terug te krijgen? (had ik een goed werkend systeem en nu dit weer...)

Weet iemand misschien een (begrijpelijke) oplossing?

Groeten,
Hans
HansG is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 July 2011, 17:14   #2
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Als dit echt een systeem map was geweest had je die niet zomaar kunnen renamen. Wat je beschrijft lijkt me ook meer een temp map met oa de win installatie bestanden.

Ik vermoed dat je vertraging dan ook ergens anders vandaan komt.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 July 2011, 18:26   #3
HansG
PCM Enthusiast
 
HansG's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 November 2006
Berichten: 185
Standaard Per ongeluk een systeemmap gerenamed, wat nu?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eNdEmiOn Bekijk bericht
Als dit echt een systeem map was geweest had je die niet zomaar kunnen renamen. Wat je beschrijft lijkt me ook meer een temp map met oa de win installatie bestanden.

Ik vermoed dat je vertraging dan ook ergens anders vandaan komt.
Inderdaad, de computer werkt nu al weer een poosje normaal. Toch vraag ik me af of de positie van bijv. de (sub) map - I-386 - niet door het systeem gezocht wordt? (evenzo voor de AMD64 map ?

Gr.,
Hans
HansG is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 July 2011, 18:50   #4
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Als je meer ruimte op je HDD nodig hebt, kun je die twee mappen (i386 en AMD64) gewoon verwijderen.
Is een overblijfsel van je updates.
Al vinden sommigen dat je die mappen beter kunt laten staan.
Meer info:
http://www.eggheadcafe.com/microsoft...ft-update.aspx
en
http://ask-leo.com/can_i_move_or_del...ome_space.html
Of lees andere meningen bij google.
En oordeel zelf.

Ik heb ze iig verwijderd en ook nooit meer nodig gehad.
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 28 July 2011 om 19:02 Reden: link aangepast
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 July 2011, 19:17   #5
HansG
PCM Enthusiast
 
HansG's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 November 2006
Berichten: 185
Standaard Per ongeluk een systeemmap gerenamed, wat nu?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Chato Bekijk bericht
Als je meer ruimte op je HDD nodig hebt, kun je die twee mappen (i386 en AMD64) gewoon verwijderen.
Is een overblijfsel van je updates.
Al vinden sommigen dat je die mappen beter kunt laten staan.
Meer info:
http://www.eggheadcafe.com/microsoft...ft-update.aspx
en
http://ask-leo.com/can_i_move_or_del...ome_space.html
Of lees andere meningen bij google.
En oordeel zelf.

Ik heb ze iig verwijderd en ook nooit meer nodig gehad.
Hartelijk dank voor de informatie. Ik ben gerustgesteld.

Gr.,
Hans
HansG is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 July 2011, 00:32   #6
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
het vervelende is dat indien je geen originele installatie CD/DVD hebt je ook de system file checker (SFC) niet meer kan gebruiken.
Die kun je soms best wel eens nodig hebben.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 July 2011, 02:09   #7
HansG
PCM Enthusiast
 
HansG's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 November 2006
Berichten: 185
Standaard Per ongeluk een systeemmap gerenamed, wat nu?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Piet Koenen Bekijk bericht
Hi,
het vervelende is dat indien je geen originele installatie CD/DVD hebt je ook de system file checker (SFC) niet meer kan gebruiken.
Die kun je soms best wel eens nodig hebben.
Groet Piet.
Dag Piet, ik bezit w?l een originele installatie CD. Kan ik daar dan nog wat mee (behalve windows-XP opnieuw installeren)?

Groeten,
Hans
HansG is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 July 2011, 08:56   #8
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hans,
met behulp van die I386 file kun je alle originele Windows bestanden automatisch controleren en herstellen, het SFC-programma vraagt dan
wel om die file.
Ik vind het een zeer belangrijk bestand waar ik al vaak op terug ben gevallen
bij Windows problemen.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 July 2011, 09:14   #9
HansG
PCM Enthusiast
 
HansG's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 November 2006
Berichten: 185
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Piet Koenen Bekijk bericht
Hans,
met behulp van die I386 file kun je alle originele Windows bestanden automatisch controleren en herstellen, het SFC-programma vraagt dan
wel om die file.
Ik vind het een zeer belangrijk bestand waar ik al vaak op terug ben gevallen
bij Windows problemen.
Groet Piet.
@ Ok bedankt Piet, ik heb momenteel zowel de I-386 als de Amd64 map los in de root staan (na de vergissing weggehaald uit de renamed map). Met behulp van de originele windows cd kan ik dus ooit (op welke manier?) eventueel verloren gegane bestanden terughalen? Kun je me daar misschien een voorbeeld van geven?

N.B. Is het voor mij niet meer mogelijk de (lange) naam van de oorspronkelijke map te achterhalen ?

Groeten,
Hans

Laatst gewijzigd door HansG : 29 July 2011 om 09:20
HansG is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 July 2011, 12:38   #10
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hans,
in uitvoeren type je: ''cmd'' en OK, in het command promptscherm type je:
''sfc /scannow'' en Enter. (Uiteraard zonder '').
De system file checker vraagt nu eventueel naar de plaats van i386 en gaat dan aan het werk. Dat kan best wel even duren.
Alle oorspronkelijke bestanden staan in de i386 file en worden stap voor stap
vergeleken met de huidige in jouw OS en indien mogelijk gerepareerd.

Indien de file in het i386 bestand voorkomt is reparatie mogelijk.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:16.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.