advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Mac OS X

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 18 June 2008, 20:56   #1
timmeltie
PCM Lord
 
Geregistreerd: 3 May 2006
Berichten: 1.643
Standaard Welke OSX versie?

Hoi,
ik heb nu genoeg van Windows en Linux tegelijk, nu wil ik wel eens weten waarom iedereen pers? een computer met een appel erop gegraveerd wil hebben.

Ik heb geprobeerd om Leopard op mijn PC te installeren, maar het werkt niet omdat hij geen SSE2 ondersteunt. Ik denk dat hij anders ook niet heel goed had gedraait. Kan iemand mij een OSX versie aanbevelen die een beetje soepel draait op mijn PC?(specs staan in handtekening)
timmeltie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 June 2008, 21:26   #2
gvanvoor
PCM Lord
 
gvanvoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: De gezelligste stad ter wereld: Gent
Berichten: 928
Standaard

Wat de kracht van je systeem betreft zou elke OS X versie moeten kunnen draaien.
Het probleem waar je zal tegenlopen is dat apple met een beperkte waaier aan hardware werkt en dat je dus zelf allerhande drivers bij elkaar zult moeten zoeken. Als je op internet zoekt zal je wel sites vinden van hackers die OS X op niet-apple computers draaien, maar doorgaans is dat niet bijzonder stabiel... (en in hoeverre het legaal is weet ik ook niet).
Als je de stabiliteit van OS X wil ervaren zal je vrees ik een apple computer moeten aanschaffen (tenzij je voor de top specs gaat zijn die trouwens niet (of slechts marginaal) duurder dan andere A merken)
__________________
If you want to work on your computer: buy a PC. If you want to do work on your computer: buy a Mac.
gvanvoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 June 2008, 11:26   #3
timmeltie
PCM Lord
 
Geregistreerd: 3 May 2006
Berichten: 1.643
Standaard

Drivers zoeken is geen probleem
Ik kan vanzelf wel zien of het stabiel draait, anders kan ik het weer van me PC afgooien. Ik zoek gewoon een zo nieuw mogelijke versie die mijn PC tenminste kan draaien
timmeltie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 June 2008, 12:18   #4
shellghost
ModeratorPCM Lord
 
shellghost's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 September 2004
Berichten: 7.036
Standaard

OSX gaat zeer moeilijk draaien op een AMD cpu.
Op een intel daar in tegen draait het al stukken beter.
__________________
Yeah, eindelijk m'n MiTo.
shellghost is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 June 2008, 12:49   #5
timmeltie
PCM Lord
 
Geregistreerd: 3 May 2006
Berichten: 1.643
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door shellghost Bekijk bericht
OSX gaat zeer moeilijk draaien op een AMD cpu.
Op een intel daar in tegen draait het al stukken beter.
Oh OK, ik ben toch al nooit zo'n AMD fan geweest maar deze PC was gewoon te goedkoop en ik was mijn 500MHZ zat

Misschien een kans dat mijn notebook een oude versie van OSX draait?
timmeltie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 June 2008, 14:27   #6
shellghost
ModeratorPCM Lord
 
shellghost's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 September 2004
Berichten: 7.036
Standaard

Nee, want die zijn geent op de PowerPC cpu van Motorola en niet op die van intel.
__________________
Yeah, eindelijk m'n MiTo.
shellghost is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 June 2008, 15:28   #7
timmeltie
PCM Lord
 
Geregistreerd: 3 May 2006
Berichten: 1.643
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door shellghost Bekijk bericht
Nee, want die zijn geent op de PowerPC cpu van Motorola en niet op die van intel.
Het is ook zo... Sorry, ik denk dat ik zelf verder wel uit kan zoeken vanaf welke x86 gebruikt wordt
timmeltie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 June 2008, 17:10   #8
wandarooze
PCM Lord
 
wandarooze's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 March 2007
Locatie: bij de grens B - NL .Peer Limburg (B)
Berichten: 1.343
Standaard

Je kunt ook eens proberen te weten te komen wat je nu eigenlijk wilt.
Windows zat zeg je.
Linux zat zeg je.
OS Mac gaat niet door Uw spezies.
Ga toch eens voor Hardy 8.04 gnome of de nieuwe Open Suse 11.0 .
En als je dat gedaan hebt blijf er eens bij , ik bedoel DOORZETTEN en niet zo snel opgeven.
Je wilt websites en ik weet niet wat nog van alles.
Vriend @ Timmeltie je moet leren een beslissing te nemen , en dan ook te houden of te wel doorzetten.
En niet 1 maand of twee , nee minstens een half jaar ..dan leer je iets over een Distro.
Uitgeleerd ben je nooit U niet en ik niet en ook Shell niet (niemand).
Is geen persoonlijke aanval op U , ik weet je bent een toffe gast.
Grtz Tom.
__________________
Linux User #456621#
https://sites.google.com/site/wandasblogxubuntu/home
wandarooze is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 June 2008, 09:23   #9
timmeltie
PCM Lord
 
Geregistreerd: 3 May 2006
Berichten: 1.643
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wandarooze Bekijk bericht
Je kunt ook eens proberen te weten te komen wat je nu eigenlijk wilt.
Windows zat zeg je.
Linux zat zeg je.
OS Mac gaat niet door Uw spezies.
Ga toch eens voor Hardy 8.04 gnome of de nieuwe Open Suse 11.0 .
En als je dat gedaan hebt blijf er eens bij , ik bedoel DOORZETTEN en niet zo snel opgeven.
Je wilt websites en ik weet niet wat nog van alles.
Vriend @ Timmeltie je moet leren een beslissing te nemen , en dan ook te houden of te wel doorzetten.
En niet 1 maand of twee , nee minstens een half jaar ..dan leer je iets over een Distro.
Uitgeleerd ben je nooit U niet en ik niet en ook Shell niet (niemand).
Is geen persoonlijke aanval op U , ik weet je bent een toffe gast.
Grtz Tom.
Eerder heb ik geprobeerd om Ubuntu 7.04 te gebruiken, maar het startte niet meer op nadat ik(op de goede manier) mijn videokaart-drivers had geinstalleerd.

8.04 Hardy is uit. Nieuwe versie nieuwe kansen. Werkt goed, alleen erg jammer dat het OS na 5 dagen weigerde op te starten, uit het niets..
Het enige wat ik heb geleerd is dat Linux nog niet klaar is voor desktop computers. Ik heb een keertje een Debian server gehad, dat werkte wel vloeiend.

Ik hou het voorlopig maar bij Windows XP, als ik het goed onderhoud blijft me PC wel snel.
timmeltie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 July 2008, 12:58   #10
REET
PCM User
 
REET's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 April 2008
Berichten: 137
Standaard Sse2 Of Sse3

EDIT: domme post van mij hangt natuurlijk af welke release je gebruikt


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timmeltie Bekijk bericht
Ik heb geprobeerd om Leopard op mijn PC te installeren, maar het werkt niet omdat hij geen SSE2 ondersteunt. Ik denk dat hij anders ook niet heel goed had gedraait.
Raar waar haal jij je informatie ik ben van plan om tiger te isnstaleren via vmware op mn pc en daar jeb SSE2 nodig en voor leopard SSE3
volgens deze bronnen:
http://wiki.osx86project.org/wiki/in...Install_VMware
http://pcwizcomputer.com/index.php?o...d=75&Itemid=45
http://pcwizcomputer.com/index.php?o...d=40&Itemid=48

Laatst gewijzigd door REET : 3 July 2008 om 16:25
REET is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:34.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.