advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Linux

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 31 May 2011, 15:33   #1
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard Rechtermuisknop werkt niet meer in browser

Ineens blijkt het contextmenu in de browser (FF) verdwenen te zijn.
Werkt wel gewoon in een tekst-bestand.

Heb het e.e.a. getest.
- Met linkermuis tekst selecteren en beide muisknoppen gelijktijdig indrukken. Dit staat gelijk aan een copy.
En dan in een leeg gedit-bestand wederom beide knoppen gelijktijdig. Dan wordt het gewoon geplakt.
Dus als ik beide knoppen gelijktijdig gebruik werkt alles gewoon.
- Instellingen vd muis omgezet naar linkshandig. Dan werkt de linker knop niet meer.
- Andere muis geprobeerd, idem probleem.
- OS (BT) update/upgrade en dan reboot lost niets op.

Het probleem is schijnbaar uit het niets ontstaan. Ik heb zelf iig geen enkele wijziging in het systeem aangebracht en vandaag heb ik geen updates ontvangen/geinstalleerd.

Het OS is een Debian-based (BT), net als een Ubuntu.
M.a.w.: tips voor Ubuntu zijn meestal ook uitvoerbaar op dit OS.

Heeft iemand enig idee?

Bij voorbaat mijn dank.
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 31 May 2011 om 16:29 Reden: typo
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 May 2011, 15:44   #2
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Heb je al die standaard dingetjes geprobeerd bij problemen met FF (profiel deleten ed)?
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 May 2011, 15:55   #3
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

nee, had ik nog niet gedaan, ga ik doen.
Nu kom ik er ook achter dat de buttons File, Edit, View, Bookmarks enz niet meer reageren als ik erop klik.
Browser is wat van slag dus.

Bedankt voor de tip.
Ik had wat last van 'tunnelvisie' .
Het probleem zit dus niet in de muis of instellingen daarvan.
Ik zal Firefox eens opnieuw installeren.


EDIT:
Firefox opnieuw installeren helpt niet.
Rechtermuis werkt nog steeds niet en ook de knoppen reageren niet.
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 31 May 2011 om 16:01
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 May 2011, 16:17   #4
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard opgelost

Een nieuw profiel aanmaken heeft het probleem opgelost.
Maar ja, nu weet ik niet wat de oorzaak was. En dat wil ik eigenlijk best wel graag weten.

iig bedankt voor je hulp. Ik dacht in de verkeerde richting.
__________________
Chato
Twitter
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 May 2011, 18:56   #5
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

ff een nieuwe post ipv een edit.
Het heeft even gewerkt. En nu moet ik alweer het profiel in Firefox herstellen.
Het probleem is weer terug dus.

In Firefox werkt de rechtermuisknop niet en ook de knoppen reageren niet meer op een klik.
Ik kan wel weer de boel terug zetten en herstellen, maar dit schiet niet op natuurlijk.

Probleem is weer terug dus
__________________
Chato
Twitter
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 June 2011, 11:05   #6
Jaap Veenstra
Redactie
Just Joined!
 
Jaap Veenstra's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 February 2008
Berichten: 24
Standaard

Ik ben ook wel benieuwd. Ik heb dit probleem met IE op mijn notebook. Profiel gewist, standaarden terug gezet... niets helpt.
__________________
Keep rocking

Hardwareredacteur PCM
Jaap Veenstra is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 June 2011, 12:11   #7
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
is er mogelijk een add-on die de zaak fraudeert, controleer ze eens.
Ook heb ik ooit ergens een gelezen dat de ''all-in-one-gestures'' soms dit
probleem geeft.
Gropet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 June 2011, 16:40   #8
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Ik begin nu ook het idee te krijgen dat een add-on roet in het eten gooit.
Je zou wel eens gelijk kunnen hebben, Piet.
Ik verdenk NoScript, al ben ik niet 100% zeker van m'n zaak.

Maar schakel die maar eens uit als je in FF niet meer kunt klikken op buttons in de browser.
Uitschakelen / verwijderen wordt dus lastig (=understatement)

Nou weet ik dat je in Windows Firefox kunt opstarten in een soort ' veilige modus'. Dus browser starten zonder de add-ons. Maar hoe dat nou in Linux moet....
ff googlen dus.

Bedankt voor je tip, Piet!
Het is het proberen waard.

@Jaap Veenstra, heb jij een Windows bij de hand?
Ook browser met NoScript?

EDIT:
Na even googlen gevonden:
in linux terminal: firefox -save-mode
NoScript verwijderd, browser herstart en alles werkt weer zoals het hoort.
Bedankt voor het meedenken! Het zat 'm dus in NoScript
Bij mij is het probleem opgelost.
Nu Jaap Veenstra nog
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 1 June 2011 om 16:54
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 June 2011, 18:27   #9
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

@Chato,
dat had mijn volgende tip geweest: kijk anders eens of Java geen roet
in het eten gooit.
Maar enfin je hebt het gevonden!
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:52.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.