advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Linux

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 19 February 2011, 19:47   #11
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

ff een laatste update.

Ik heb de case opengewrikt.
Ja, opengewrikt, er zaten geen schroeven in (ook niet onder de rubbers), maar door een schroevendraaier als hefboom te gebruiken heb ik m opengemaakt.
Binnenin zit een WD15EADS -schijf.

Ik heb een verkeerde converter: Ik heb een SATA-naar-IDE-converter.
Zal dus nog een SATA-naar-USB converter moeten aanschaffen.

stapje bij stapje komen we wel verder.
Alvast bedankt voor de tips, er wordt aan gewerkt, wordt vervolgd.

EDIT:
Ik heb ook een IDE-naar-USB -converter.
Maar op de een of andere manier gaat dit niet werken:
Ik wilde de Sata-schijf (WD15EADS) via de SATA-naar-IDE converter aansluiten op de IDE-naar-USB converter en dan koppelen aan de computer.
Maar dat lukt niet omdat er geen aansluiting is voor de voeding.
Schijf wordt dus niet gezien, kan m niet mounten. (ook niet in Windows)
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 19 February 2011 om 20:17
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 February 2011, 09:24   #12
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Hoi,

Met de S-ATA naar IDE converter kan je de schijf toch even intern aansluiten op b.v. IDE2 waar nu de optische drives op aangesloten zijn.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 February 2011, 09:59   #13
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Ik zie nu dat ik nog een verloopstekkertje nodig heb.
Voor de voeding.

deze stekker dus:

Die zit niet op mn voeding aangesloten.
Moet dus een verloopstekkertje hebben, ga ik morgen maar eens aanschaffen
__________________
Chato
Twitter
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 February 2011, 11:38   #14
PeHo
PCM Enthusiast
 
Geregistreerd: 17 December 2006
Locatie: Groningen
Berichten: 164
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Chato Bekijk bericht
ff een laatste update.

Ik heb de case opengewrikt.
Ja, opengewrikt, er zaten geen schroeven in (ook niet onder de rubbers), maar door een schroevendraaier als hefboom te gebruiken heb ik m opengemaakt.
Binnenin zit een WD15EADS -schijf.

Ik heb een verkeerde converter: Ik heb een SATA-naar-IDE-converter.
Zal dus nog een SATA-naar-USB converter moeten aanschaffen.

stapje bij stapje komen we wel verder.
Alvast bedankt voor de tips, er wordt aan gewerkt, wordt vervolgd.

EDIT:
Ik heb ook een IDE-naar-USB -converter.
Maar op de een of andere manier gaat dit niet werken:
Ik wilde de Sata-schijf (WD15EADS) via de SATA-naar-IDE converter aansluiten op de IDE-naar-USB converter en dan koppelen aan de computer.
Maar dat lukt niet omdat er geen aansluiting is voor de voeding.
Schijf wordt dus niet gezien, kan m niet mounten. (ook niet in Windows)
Kun je niet de voeding van de case gebruiken?
__________________
Peter Horlings.
Horlings.tk
______________________
If you can?t be a good example,
be a horrible warning.
PeHo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 February 2011, 11:58   #15
ktf
PCM Lord
 
ktf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 June 2005
Locatie: Achter mijn notebook
Berichten: 1.207
Stuur een bericht via MSN naar ktf
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Chato Bekijk bericht
Binnenin zit een WD15EADS -schijf.

Ik heb een verkeerde converter: Ik heb een SATA-naar-IDE-converter.
Zal dus nog een SATA-naar-USB converter moeten aanschaffen.
(...)
Waarom stop je de schijf gewoon niet als 'gewone' harde schijf in een desktop m?t SATA? (als je er eentje ergens hebt staan tenminste ) Dan heb je geen extra spullen nodig, zolang die desktop SATA heeft natuurlijk, en kun je je gegevens vrij eenvoudig redden.
__________________
Don't worry, be happy.
ktf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 February 2011, 14:07   #16
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard Opgelost!

Bedankt voor jullie tips.

En probleem is opgelost!

Desktop met SATA heb ik niet.
Dat nieuwe spul allemaal heb ik helemaal niet nodig.

Voeding vd case kon ik niet gebruiken omdat de adapter voeding en data (USB) -aansluiting in 1 is.
Deze is het: http://cgi.ebay.com.sg/PCBA-4060-705...-/190406914483

Maar het is opgelost.
Had de schijf uit de case gehaald en nu gewoon via USB aangesloten op computer. Ik dacht 'laten we het eens proberen' .
Nu wordt ie ineens herkend!
Het enige verschil met voorheen is dat er geen case meer omheen zit.

Ik snap niet dat dat verschil kan uitmaken.
Misschien dat slechts de aansluiting er niet goed meer opzat.

Eigenlijk wat Hans in het begin van dit topic al voorstelde.

Opgelost dus en allemaal bedankt voor de tips!
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 20 February 2011 om 14:20
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:33.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.