advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Internet > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 22 July 2011, 15:16   #1
Marjo85
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Help! Internet op latop en Ipad werkt, vaste PC wil niet lukken...

Beste allemaal,

al enige tijd maak ik gebruik van internet thuis op mijn laptop en PC via de modem van upc en de draardloze internetrouter van SiteCom.

Nu heb ik op zolder mijn vaste pc weer aangesloten, een draadloze netwerkkaart ingebouwd maar het lukt me op geen enkele manier om verbinding met internet te maken.

Mijn vaste pc 'ziet' de draadloze netwerken maar kan geen netwerkadres verkrijgen. Op het moment dat ik handmatig een ip-adress invoer, maakt hij verbinding met de route maar niet net het internet.

Ik ben op allerlei manieren al bezig geweest, maar hier houdt mijn kennis echt op... Ook heb ik de technische dienst van de UPC al gebeld maar ook deze konden mij niets nieuws vertellen.
Zouden jullie mij verder kunnen helpen?

Het gaat op een computer met Windows XP.

Mvg,
Marjolijn
  Met citaat antwoorden
Oud 22 July 2011, 16:05   #2
Hans60
PCM Enthusiast
 
Geregistreerd: 1 February 2010
Berichten: 193
Standaard

Behalve een IP-adres moet je ook een Default Gateway en een DNS-server opgeven. Je kunt voor beiden het IP-adres van de router opgeven.
__________________
Een decollet? is als de zon: je mag er naar
kijken maar je moet er niet in staren....
Hans60 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 July 2011, 16:38   #3
Marjo85
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Deze heb ik ingevoerd (toch bij de eigenschappen van TCP/IP?)

Heb nu wel verbinding met de router, maar geen verbinding met internet...
Tips?
  Met citaat antwoorden
Oud 22 July 2011, 17:25   #4
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Waarschijnlijk staat je router/modem op DHCP. Althans dat staat standaard zo ingesteld.
Dan moet je geen IP-adres invoeren, dat moet alleen als DHCP is uitgeschakeld.

De instelling onder Eigenschappen TCP/IP moet je dus op 'Automatisch toewijzen' zetten.
Idem voor instellingen vd DNS-server.

Na aangebrachte wijzigingen zou ik wel even de boel opnieuw opstarten
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 22 July 2011 om 17:27
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 July 2011, 17:41   #5
Marjo85
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Bedankt voor je tip, maar dit heb ik al geprobeerd, dan blijft hij hangen op netwerkadres verkrijgen. De oplossing van hierboven brengt me dus iets verder dan jou oplossing, toch bedankt, heb je nog andere tips?
  Met citaat antwoorden
Oud 22 July 2011, 17:45   #6
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Heb je de router al eens gereset?
Even een minuutje de stroom eraf en dan weer aanzetten.
__________________
Chato
Twitter
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 July 2011, 17:54   #7
Marjo85
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ja, alles al aan en uit gehad, modem, router, computer....
  Met citaat antwoorden
Oud 22 July 2011, 18:00   #8
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Gebruik je de netwerk software van je draadloze netwerkadapter of gebruik je de Wireless Zero Configuration (service) van Windows XP?
Beide samen gebruiken werkt vaak niet, die botsen.

Die Wireless Zero Configuration service kun je vinden onder services:
Start -> uitvoeren -> services.msc -> OK
Scroll dan naar beneden naar Wireless Zero Configuration, dubbelklik erop.
Staat deze aan?
Zo ja, dan kiezen.
Of deze gebruiken en de software van je draadloze netwerkadapter verwijderen.
(Je hebt alleen de driver nodig om het werkend te krijgen)
Of De Wireless Zero uitschakelen en de meegeleverde software gebruiken.
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 22 July 2011 om 18:02 Reden: typo
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 July 2011, 18:17   #9
Marjo85
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb de optie geprobeerd om Windows zero uit te schakelen maar dat brengt geen verschil. In de lijst met software staat alleen maar de driver van m'n netwerkkaart en geen losse software, helaas werkt dit dus ook niet....
Wordt er gek van!
  Met citaat antwoorden
Oud 22 July 2011, 18:42   #10
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

En de instellingen van je netwerkkaart staan dus nu op automatisch toewijzen?

Ik vind het het proberen waard:
Maak een herstelpunt.
En verwijder die software van je netwerkkaart in Configuratiescherm -> Software.
Daar staat nooit ' slechts een driver'. Wat je daar ziet is echt de meegeleverde software van je netwerkkaart. In die lijst staan geen drivers, daar staat echt alleen maar software. Ongeacht hoe de producent zijn software noemt.
Verwijder de software van je netwerkkaart.
Zorg dan dat de Wireless Zero op Automatisch opstarten staat en herstart je computer.

Als dan een melding komt van ' nieuwe hardware gevonden' en er zijn problemen met de installatie, installeer dan alleen maar de driver van de meegeleverde installatieschijf (vd wifi netwerkkaart).

Nu doet Wireless Zero zijn werk en zal je in je systemtray (rechtsonderin naast het klokje) het icoontje zien van die wireless zero.


Ergo:
Van je netwerkkaart heb je alleen de driver geinstalleerd en de rest doet Wireless Zero.

Is sowieso altijd beter in Windows XP om die service te gebruiken i.p.v. de meegeleverde software van je netwerkkaart.

Is het trouwens een ingebouwde of externe netwerkadapter?
__________________
Chato
Twitter
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:48.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.