advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Internet > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 14 March 2011, 18:10   #1
JayKay
Just Joined!
 
Geregistreerd: 3 August 2009
Berichten: 11
Standaard Alleen lokaal internet Linksys E2000

Goedenavond, ik heb al een tijdje het probleem dat 1 laptop (windows Vista) alleen maar lokaal internet heeft via draadloos. Met kabel kan ik wel gewoon op het internet. Zodra ik de kabel er weer uit haal en de wifi aanzet, krijg ik weer alleen lokaal. Heb al vanalles geprobeerd, van kabels checken tot de router compleet opnieuw instellen maar niks helpt!

2 iPods, 1 desktop met Vista, 1 desktop met Windows 7 en een laptop met Windows 7 werken gewoon prima. Heb nog even een screen gemaakt met wat ik te zien krijg als ik op "Herstel" klik.

Wie o wie heeft er oplossingen? De helpdesk van Cisco in ieder geval niet...
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg routerproblemen.jpg‎ (100,5 KB, 9x gelezen)
JayKay is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 March 2011, 07:40   #2
miesjel
PCM Lord
 
miesjel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 October 2006
Berichten: 1.631
Standaard

Ik ga ervanuit dat je al hebt geprobeerd op de optie nieuw ip ophalen te drukken?

En heb je al gecontroleerd of er niet een vast ip adres en DNS is ingesteld?

Dat doe je als volgt, mocht je dat niet weten:
1- start
2- typ netwerkverbindingen en selecteer de gevonden optie
3- Rechtermuisklik op de draadloze adapter (staat er bij)
4- klik eigenschappen
5- selecteer, zonder te drukken, Internet Protocol Versie 4
6- klik eigenschappen (staat er rechtsonder)
7- Zet alles op automatisch
8- sluit alles via de ok knop af

Maak vervolgens opnieuw verbinding met de draadloze router.
__________________
"Dream as if you'll live Forever...
Live as if you'll die Today!"

miesjel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 March 2011, 22:39   #3
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Klinkt als de IPv6 blues in mijn oren.
Probeer dit: http://www.home-network-help.com/disable-ipv6.html (helemaal uitvoeren).
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2011, 08:45   #4
JayKay
Just Joined!
 
Geregistreerd: 3 August 2009
Berichten: 11
Standaard

@Miesjel: ik heb inderdaad op beide opties geklikt maar geen van beide werkte. Ook heeft de verbinding bij mij geen vast ip en DNS.

@EdP: ik ga het eens proberen vanmiddag

EDIT: Nee, ook dit heeft niet geholpen
Ik ben er wel achter gekomen dat ik wel op het internet kan via het gastnetwerk van de router. Heel vaag. Maar als ik daarna weer terugschakel naar het hoofdnetwerk dan ben ik weer alleen lokaal verbonden.

Laatst gewijzigd door JayKay : 16 March 2011 om 09:17
JayKay is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2011, 09:18   #5
miesjel
PCM Lord
 
miesjel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 October 2006
Berichten: 1.631
Standaard

Heb je al is geprobeerd met gewon de standaard router instellingen? Dus zonder aanpassingen zoals SSID wijzigen, beveiligen enz
__________________
"Dream as if you'll live Forever...
Live as if you'll die Today!"

miesjel is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2011, 09:21   #6
JayKay
Just Joined!
 
Geregistreerd: 3 August 2009
Berichten: 11
Standaard

Ik heb verder ook niks gewijzigd in de routerinstellingen, ik heb gewoon alleen geprobeerd verbinding te maken met de router
Alles is verder standaard.
JayKay is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2011, 09:32   #7
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

IPv6 moet vooral ook uitgeschakeld worden op de machines waar je w?l verbinding hebt. Al gedaan?
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2011, 09:34   #8
JayKay
Just Joined!
 
Geregistreerd: 3 August 2009
Berichten: 11
Standaard

Ah oke, kan het op Windows 7 ook via bovenstaande manier?
JayKay is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2011, 09:45   #9
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Ja dat kan, ik ben niet 100% zeker of het exact zo gaat, maar het moet lukken.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:59.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.