advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 20 December 2010, 15:37   #1
tj0nge
PCM Lord
 
tj0nge's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 October 2009
Locatie: Waddinxveen
Berichten: 711
Standaard Compatibel?

Hallo allemaal,
Een vriend van mij is van plan om wat onderdelen van zijn computer te vervangen. Hij had in gedachte om deze set te gebruiken:
http://www.alternate.nl/html/product...1=Upgrade+kits, met core i7-930, 6GB RAM, redelijk moederbord met oa. USB 3.0.

Hij was van plan om dingen als harde schijven (1 intern van 320GB, en 1 extern van 1TB en dvd-drive), cardreader en dvd-drive opnieuw te gebruiken, net als de kast, en daar deze dingen in te plaatsen, en de oude eruit halen. Nu heeft hij de 32-bits versie van windows Vista (home premium), is het mogelijk om dit te doen?
__________________

Waarom zegt de PLUS 'Plus geeft meer... veel meer!' als ik zojuist zie dat er in een dicht pak sultanas een pakje te weinig zat?
tj0nge is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 December 2010, 16:12   #2
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Wat is de huidige configuratie en met name de voeding?
En wat is het voor behuizing gezien de ruimte air-flow?

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 December 2010, 18:49   #3
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Moet kunnen los van de puntjes die max hierboven aanhaalt.

Wbt win 32bit, met een nieuw mobo is de kans groot dat je win toch opnieuw moet installeren. Maak er dan 64bit van anders kun je 2GB vaarwel zeggen. Hier heb je verder geen nieuwe serial voor nodig enkel een CD'tje met 64bit installatie mogelijkheden. Let wel een legitiem win installatie kan maar een beperkt aantal keren geactiveerd worden, activatie zit geloof ik gekoppeld aan moederbord dus zal dit een 2e activatie worden.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 December 2010, 22:03   #4
tj0nge
PCM Lord
 
tj0nge's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 October 2009
Locatie: Waddinxveen
Berichten: 711
Standaard

Hmm... Windows staat toch op de harde schijf? Niet op het moederbord? Of ben ik toch minder in computers dan ik dacht?

In ieder geval, wel vervelend dat (als ik het goed begrijp) 32bit maar 4GB RAM aan kan...

Overigens, wat zijn precies de verschillen tussen 64 en 32 bit? En kun je me misschien uitleggen hoe ik, of die vriend waar ik het over had, dat dan doe met zo'n 64bit cdtje? Moet windows dan opnieuw gekocht worden? De windows die er nu opstaat is gewoon in de fabriek erop gezet...

EDIT: Ik weet niet precies wat voor behuizing, hij heeft de originele ooit eens vervangen door een andere, kan even proberen achter te komen, maar volgens mij voldoende airflow.
De voeding weet ik ook niet precies, maar volgens mij een Coolermaster, iets van 360W
__________________

Waarom zegt de PLUS 'Plus geeft meer... veel meer!' als ik zojuist zie dat er in een dicht pak sultanas een pakje te weinig zat?

Laatst gewijzigd door tj0nge : 21 December 2010 om 22:07
tj0nge is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 December 2010, 10:56   #5
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Windows staat inderdaad op de hardeschijf, maar met de huidige drivers van het moederbord, zodra je het moederbord vervangt zal je zeker een BSOD krijgen.

verschillen tussen 32 en 64 bit.

Als je momenteel een OEM versie van Windows hebt is deze gekoppeld aan de hardware, dus mag je deze volgende de licentievoorwaarden niet op een andere configuratie gebruiken.

OEM, OEM box, DSP, Retail wat mag wel en niet.

Een 360W voeding is veels te krap, dus deze moet ook vervangen worden.

Groet Maxstar
__________________
PC Web Plus Tutorials, tips, trucs en downloads op het gebied van computers.
Malware info Informatie over malware en preventie tegen een malware infectie.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 December 2010, 13:23   #6
tj0nge
PCM Lord
 
tj0nge's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 October 2009
Locatie: Waddinxveen
Berichten: 711
Standaard

Wat een vage regelingen allemaal... ze proberen echt overal geld uit te slaan. Toch bedankt voor de links!
__________________

Waarom zegt de PLUS 'Plus geeft meer... veel meer!' als ik zojuist zie dat er in een dicht pak sultanas een pakje te weinig zat?
tj0nge is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:19.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.