advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 23 January 2010, 19:03   #1
gen3
PCM User
 
gen3's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 November 2009
Locatie: O-Vl
Berichten: 125
Unhappy installatie probleem VISTA

Ik hoop dat iemand me kan helpen.

Ik heb een HP Vista home premium (HP media center).

Deze pc was gecrasched en had geen back up hiervoor.
Dus kocht ik via microsoft het volgende;
Windows Genuine Advantage Kit voor Windows Vista.
De dvd heeft me ongeveer 105 euro gekost.

Ik stopte de dvd in men HP om Vista opnieuw te instaleren,
er werd eerst even geladen, daarna moest ik men product key invoeren.
Nog geen probleem, taal invoeren enz...
Totdat plots ik een venster kreeg dat vroeg;
Selecteer welk stuurprogramma moet geselecteerd worden

Ik had d keuze om te bladeren enzo, maar ik heb geen flauw idee
wat ik moet doen.
De instalatie lukt gewoonweg niet!

Ik weet niet wat ik verkeerd doe?! Normaal gezien werkt een installatie
toch vlotjes?
Ik heb alles denk ik geprobeerd, maar niks lukt.

Kan iemand me helpen?
gen3 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 January 2010, 21:07   #2
shellghost
ModeratorPCM Lord
 
shellghost's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 September 2004
Berichten: 7.036
Standaard

Topic verplaatst naar het juiste subforum.
__________________
Yeah, eindelijk m'n MiTo.
shellghost is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 January 2010, 22:53   #3
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Als je een HP pc/laptop hebt, dan heb je ws. ook een recovery partitie of een recovery dvd. Daarmee kun je 'm opnieuw installeren, geen noodzaak om zo'n WGA kit te kopen, je hebt immers al een keer betaald voor je Genuine Windows...

Mocht je de recovery partitie/dvd niet of niet meer hebben, dan kun je met HP bellen / chatten om een recovery dvd te bestellen.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 January 2010, 11:51   #4
Niekie30
PCM Newbie
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 January 2010
Berichten: 88
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gen3 Bekijk bericht
Ik hoop dat iemand me kan helpen.

Ik heb een HP Vista home premium (HP media center).

Deze pc was gecrasched en had geen back up hiervoor.
Dus kocht ik via microsoft het volgende;
Windows Genuine Advantage Kit voor Windows Vista.
De dvd heeft me ongeveer 105 euro gekost.

Ik stopte de dvd in men HP om Vista opnieuw te instaleren,
er werd eerst even geladen, daarna moest ik men product key invoeren.
Nog geen probleem, taal invoeren enz...
Totdat plots ik een venster kreeg dat vroeg;
Selecteer welk stuurprogramma moet geselecteerd worden

Ik had d keuze om te bladeren enzo, maar ik heb geen flauw idee
wat ik moet doen.
De instalatie lukt gewoonweg niet!

Ik weet niet wat ik verkeerd doe?! Normaal gezien werkt een installatie
toch vlotjes?
Ik heb alles denk ik geprobeerd, maar niks lukt.

Kan iemand me helpen?
Je had gewoon van iemand een Vista dvd kunnen lenen. De licentiesticker zit op je kast en die kan je dan gebruiken.
Maar als recoveren vanaf de hardeschijf niet kan, of niet lukt. (zie bijgeleverde handleiding van je pc, want je zal bij het opstarten iets van ALT+F10 ofzo moeten drukken) dan moet je even het exacte type van je pc hier neerzetten en uit welke stuurprogramma's je kunt kiezen ongeveer. Ik vermoed dat het over stuurprogramma's voor de sata harddisk gaat en dat mag niet moeilijk zijn. Alles wat RAID heet is nog overbodig.
Een AHCI of Sata driver kan je gewoon keizen.

Niek

Niek
__________________
Windows 7 Professional 64bit, XP pro en Ubuntu in een multi boot installatie. Mb Asus P5K-E. CPU Intel Core 2 Quad Q6700. 8 Gb ram
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 January 2010, 20:31   #5
gen3
PCM User
 
gen3's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 November 2009
Locatie: O-Vl
Berichten: 125
Standaard Installatie probleem Vista

Das net het probleem, ik heb een Vista installatie CD met bijbehorende
product sleutel, alles loopt zoals het hoort totdat er gevraagd wordt
"selecteer welk stuurprograma moet geselecteerd worden".

En daar loopt het dus fout, ik heb geen enkel idee wat ik moet doen.
Ik krijg wel de optie "bladeren" maar ik weet niet naar wat ik
moet zoeken.
gen3 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 January 2010, 21:14   #6
Niekie30
PCM Newbie
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 January 2010
Berichten: 88
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gen3 Bekijk bericht
Das net het probleem, ik heb een Vista installatie CD met bijbehorende
product sleutel, alles loopt zoals het hoort totdat er gevraagd wordt
"selecteer welk stuurprograma moet geselecteerd worden".

En daar loopt het dus fout, ik heb geen enkel idee wat ik moet doen.
Ik krijg wel de optie "bladeren" maar ik weet niet naar wat ik
moet zoeken.
Je moet even op de site van HP (zoeken met het seriemnummer van je pc,) de sata drivers van je moederbord ophalen. Die zet je uitgepakt op een usb stick.
Als Vista met die vraag komt blader je naar de usb stick en klikt de drivers aan en dan gaat het waarschijnlijk goed komen.

Niek
__________________
Windows 7 Professional 64bit, XP pro en Ubuntu in een multi boot installatie. Mb Asus P5K-E. CPU Intel Core 2 Quad Q6700. 8 Gb ram

Laatst gewijzigd door Niekie30 : 24 January 2010 om 21:16
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 January 2010, 17:56   #7
gen3
PCM User
 
gen3's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 November 2009
Locatie: O-Vl
Berichten: 125
Standaard

Ik ben dan maar even langs geweest op de site van HP.
Na even zoeken heb ik een formulier kunnen invullen ivm
mijn probleem.
(ze gaan ver tot in de details, maar dat is goed)
De dag erna heb ik al antwoord gekregen en ze heb ik al
antwoord gekregen (zoals ze beloofd hadden).

De enigste optie was een nieuwe recoverie , installatie CD
of hoe moet ik het noemen van Vista te bestellen.
Prijskaartje, 38Euro. valt dus best nog mee.
Heb ik dan ook gedaan, en nu rustig afwachten tot de CD
in men brievenbus zit

Alvast bedankt voor alle info iedereen.
gen3 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:04.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.