advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 17 January 2008, 11:31   #1
rayman
Just Joined!
 
Geregistreerd: 17 January 2008
Berichten: 2
Standaard AutoCad script

ik wil een gemaakt script voor autocad standaard uit laten voeren als ik bepaalde tekeningen open.

iemand een idee hoe ik dit voor elkaar krijg?
rayman is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 January 2008, 12:42   #2
shellghost
ModeratorPCM Lord
 
shellghost's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 September 2004
Berichten: 7.036
Standaard

ik heb de topictitel iets verduidelijkt aangezien alleen script niet veel zegt over de inhoud.
__________________
Yeah, eindelijk m'n MiTo.
shellghost is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 January 2008, 16:51   #3
Devsphere
PCM Lord
 
Geregistreerd: 18 May 2006
Berichten: 1.035
Standaard

Je bedoeld dat het .dwg formaat aan AutoCAD gekoppeld word?

XP/Vista?
Devsphere is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 March 2008, 20:44   #4
johan2000
Just Joined!
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Berichten: 1
Standaard wie is hier de slimmerik! en wil een tekeing maken voor een goede vergoeding

> Hallo,
>
> Wie is er goed in autocad en kan makelijk een insttallatie tekening maken met alle belangerijke eisen! Het is een bedrijfs hal En de bouwtekening hebben we al!
>
> Er staat een goede vergoeding tegenover minimaal 100 euro
>
> Groetjes johan

/Mod edit.
Email adres weg gehaald, voor uitleg, zie hier onder.

Laatst gewijzigd door shellghost : 12 March 2008 om 21:31
johan2000 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 March 2008, 21:32   #5
shellghost
ModeratorPCM Lord
 
shellghost's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 September 2004
Berichten: 7.036
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door johan2000 Bekijk bericht
> Hallo,
>
> Wie is er goed in autocad en kan makelijk een insttallatie tekening maken met alle belangerijke eisen! Het is een bedrijfs hal En de bouwtekening hebben we al!
>
> Er staat een goede vergoeding tegenover minimaal 100 euro
>
> Groetjes johan

/Mod edit.
Email adres weg gehaald, voor uitleg, zie hier onder.
Voor dit soort verzoeken is dit stukje forum aangemaakt:
http://forum.pcmweb.nl/forumdisplay.php?f=67
Gaarne daar posten aub.
En wat meer info over het te maken object.
__________________
Yeah, eindelijk m'n MiTo.
shellghost is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 April 2008, 11:28   #6
rayman
Just Joined!
 
Geregistreerd: 17 January 2008
Berichten: 2
Standaard auto cad script

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Devsphere Bekijk bericht
Je bedoeld dat het .dwg formaat aan AutoCAD gekoppeld word?

XP/Vista?
ik bedoel dat ik een script (.scr) gemaakt heb waarin ik bepaalde layers aan en uit zet en verander. als ik dat script nu wil laden doe ik dat via: tools-run script etc.

nu wil ik het script graag al laden op het moment dat ik de betrefffende tekening opstart.
rayman is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 April 2008, 16:23   #7
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Ik weet niet of het mogelijk is om dat standaard in een tekeninge te 'bakken'. Je kan wel de script onder een knop zetten:
-script spatie adres van script
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 July 2008, 21:28   #8
hans.bosma
Just Joined!
 
Geregistreerd: 31 December 2005
Berichten: 6
Standaard AutoCAD met script opstarten

Misschien heb je het al lang gevonden, maar..

Om AutoCAD met een script op te straten, kun je de eigenschappen van de shortcut op de desktop of menu aanpassen. AutoCAD kan met een redelijk grootaantal opties worden opgestart. Een voorbeeld is:
"C:\Program Files\AutoCAD Architecture 2009\acad.exe" /ld "C:\Program Files\AutoCAD Architecture 2009\AecBase.dbx" /p "AutoCAD"
In deze regel staan de opties TUSSEN QUOTES voorafgegeaan door de optiekeuze.
Als eerste de plek waar het exe file van AutoCAD te vinden is,
de tweede optie is /ld wat een gespecificeerd ARX of DBX toepassing laadt. Hier is dat een applicarie voor Architecture
de derde optie is /p waarmee een register profiel kan worden gebruikt.
De optie, die wordt gebruikt voor scripts, is /b. Bijvoorbeeld /b "C:\Program Files\AutoCAD Architecture 2009\scripts\my_script"
hans.bosma is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:42.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.