advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Windows Vista

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 18 November 2007, 11:18   #1
K_E_V_I_N
PCM Lord
 
K_E_V_I_N's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 September 2007
Berichten: 782
Unhappy 5.1 Surround Sound in Windows Media Player

Geachte PCM forumleden,

Ik zit met een probleem,

Ik heb een 5.1 setje van Creative (Creative Inspire P580), boxen op verschillende plaatsen in mijn kamer gezet. Hierna heb ik via het Configuratiescherm 5.1 Surround geluid ingeschakeld. Maar bij Windows Media Player krijg ik nog steeds geen 5.1 surround geluid Als ik een film kijk op bijv. VLC Media Player en deze film heeft de optie 5.1 surround, en ik schakel deze in werken al mijn boxen wel Maar simpelweg bij geluid(muziek) bij Windows Media Player niet En dit wil ik juist zo graag,

Overige informatie:
- Ik heb Windows Vista Home Premium (32 bit)
- Creative Inspire P580 (5.1 set)
- Geluidskaart: SoundMAX Integrated HD Audio.
Voor meer info vraag maar gewoon


Heeft iemand een oplossing

Alvast bedankt,

Gr Kevin,
K_E_V_I_N is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 November 2007, 13:16   #2
funmen
PCM Lord
 
Geregistreerd: 18 February 2006
Berichten: 1.776
Stuur een bericht via Skype™ naar funmen
Standaard

Bedoel je dat hij in 2.0 afspeeld of helemaal niet? Als het dat eerste is, is het mogelijk dat ie dit doet omdat muziekjes (behalve superaudio cds) geen 5.1 geluid hebben, maar stereo.
__________________
https://yourwebhoster.eu
Een nieuwe wereld die voor je opent met shared, reseller en vps hosting op 1 Gbps.
funmen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 November 2007, 14:08   #3
K_E_V_I_N
PCM Lord
 
K_E_V_I_N's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 September 2007
Berichten: 782
Standaard

Als ik in Windows Media Player muziek afspeelt doet die dit in 2.1 (dus 2 boxen, en 1 subwoofer), dus ik vroeg me af of er instellingen verborgen in Windows Media Player zaten, zodat ik 5.1 (5 boxen en 1 subwoofer) muziek kon luisteren,

Maar moet een muziek per defenitie 5.1 hebben om het af te kunne spelen op 5 boxen? Want hij kan toch gewoon alles afspelen op 5 boxen?? Dit moet toch wel mogelijk zijn via instellingen ... alleen ik kan het niet vinden
K_E_V_I_N is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 November 2007, 15:13   #4
funmen
PCM Lord
 
Geregistreerd: 18 February 2006
Berichten: 1.776
Stuur een bericht via Skype™ naar funmen
Standaard

Ik heb er eigenlijk nooit last van gehad, heb je ooit eens aan je instellingen gezeten in wmp?

Het kan ook zijn dat je drivers van de geluidskaart een probleem zijn doordat ze fout ingesteld zijn.
__________________
https://yourwebhoster.eu
Een nieuwe wereld die voor je opent met shared, reseller en vps hosting op 1 Gbps.
funmen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 November 2007, 16:28   #5
K_E_V_I_N
PCM Lord
 
K_E_V_I_N's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 September 2007
Berichten: 782
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door funmen Bekijk bericht
Ik heb er eigenlijk nooit last van gehad, heb je ooit eens aan je instellingen gezeten in wmp?
Nee, deze pc is ongeveer 3 maanden oud. En heb niet aan de instellingen gezeten van WMP. Dus dat is het , denk ik, niet.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door funmen Bekijk bericht
Het kan ook zijn dat je drivers van de geluidskaart een probleem zijn doordat ze fout ingesteld zijn.
Hoe kan ik zien of ze fout zijn ingesteld, want Film met 5.1 en Games doen het wel in 5.1. Alleen muziek niet :S
K_E_V_I_N is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 November 2007, 16:59   #6
funmen
PCM Lord
 
Geregistreerd: 18 February 2006
Berichten: 1.776
Stuur een bericht via Skype™ naar funmen
Standaard

Probeer een ander proggie om het af te spele
__________________
https://yourwebhoster.eu
Een nieuwe wereld die voor je opent met shared, reseller en vps hosting op 1 Gbps.
funmen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 November 2007, 19:42   #7
K_E_V_I_N
PCM Lord
 
K_E_V_I_N's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 September 2007
Berichten: 782
Standaard

Ik heb ook al Winamp geprobeerd, maar hierin speelt die de muziek ook niet in 5.1 af. (Dit was al tijdje geleden), maar iemand nog andere suggesties , qua muziekprogramma's om te proberen? Of andere mogelijkheden?
K_E_V_I_N is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 November 2007, 19:44   #8
funmen
PCM Lord
 
Geregistreerd: 18 February 2006
Berichten: 1.776
Stuur een bericht via Skype™ naar funmen
Standaard

Itunes
maar kijk even of je je geluidsinstellingen kan aanpassen.
__________________
https://yourwebhoster.eu
Een nieuwe wereld die voor je opent met shared, reseller en vps hosting op 1 Gbps.
funmen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 November 2007, 19:46   #9
K_E_V_I_N
PCM Lord
 
K_E_V_I_N's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 September 2007
Berichten: 782
Standaard

ok ik ga nu even Itunes proberen Waar de geluidsinstellingen? In het configuratiescherm van Windows Vista?

Edit:
Itunes uitgeprobeerd, in standaard instellingen. Maar nog steeds niet in 5.1 geluid... Moet ik iets wijzigen in instellingen??!

Laatst gewijzigd door K_E_V_I_N : 18 November 2007 om 20:23
K_E_V_I_N is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 November 2007, 14:14   #10
funmen
PCM Lord
 
Geregistreerd: 18 February 2006
Berichten: 1.776
Stuur een bericht via Skype™ naar funmen
Standaard

Gewoon configuratie scherm of een programma dat meegeleverd is bij de driver. Wanneer dit niet kan zou ik het echt niet weten.
__________________
https://yourwebhoster.eu
Een nieuwe wereld die voor je opent met shared, reseller en vps hosting op 1 Gbps.
funmen is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:13.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.