advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 9 March 2008, 20:45   #1
xbade
PCM Enthusiast
 
xbade's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 November 2007
Locatie: Tollembeek, Belgium
Berichten: 155
Stuur een bericht via MSN naar xbade Stuur een bericht via Skype™ naar xbade
Standaard active directory activeren

hallo,

ik zit met een lastig probleem. sinds kort heb ik een printer op een andere pc die in het netwerk staat. (netwerkprinter is defekt) maar nu als ik wil printen vind hij deze nooit weer (via word) en moet ik hem van mijn systeem verwijderen en terug op die pc gaan zoeken en installeren. je kunt je al voorstellen dat dat wel snel 5 min tijd vraagt. als ik naar printers zoek met de normale zoekfunctie zegt hij active directory niet geinstalleerd. weet iemand hoe je deze moet activeren?
xbade is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 March 2008, 12:38   #2
Stiertje
PCM Lord
 
Stiertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 June 2007
Berichten: 507
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xbade Bekijk bericht
hallo,

ik zit met een lastig probleem. sinds kort heb ik een printer op een andere pc die in het netwerk staat. (netwerkprinter is defekt) maar nu als ik wil printen vind hij deze nooit weer (via word) en moet ik hem van mijn systeem verwijderen en terug op die pc gaan zoeken en installeren. je kunt je al voorstellen dat dat wel snel 5 min tijd vraagt. als ik naar printers zoek met de normale zoekfunctie zegt hij active directory niet geinstalleerd. weet iemand hoe je deze moet activeren?
Ehm, je hebt toch wel de computer aanstaan waar de printer op dat moment aan aangesloten is op het moment dat je de eerste keer wilt gaan printen?

Overigens is het niet zo vreemd dat jij de melding krijgt dat Active Directory niet is geinstalleerd. Jij neemt bij het zoeken naar een netwerkprinter de standaardoptie, en dat is zoeekn in Active Directory. Aangezien je op een thuisnetwerk over het algemeen geen Active Directory wordt gebruikt kan hij die dus ook niet vinden. Wordt normaal enkel in bedrijfsnetwerken gebruikt.

Je moet bij het zoeken naar netwerkprinters de tweede optie kiezen, en het veldje kun je gewoon leeg laten. Als je op "Volgende" drukt krijg je een lijstje met gevonden computers waar je dan uit kunt kiezen.

Uiteraard moet wel de andere computer ten alle tijde aan staan.




Als de andere computer nou wel aan staat dan is er nog iets anders aan de hand, en dan is het probleem niet meer zo evident. Dan moet er nog ff verder naar gekeken worden.
Stiertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 March 2008, 14:20   #3
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Stiertje,
ik ben niet erg op de hoogte met bedrijfsnetwerken maar was AD oorspronkelijk niet ontwikkeld voor servers?
Groet Piet.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 March 2008, 14:33   #4
shellghost
ModeratorPCM Lord
 
shellghost's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 September 2004
Berichten: 7.036
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Piet Koenen Bekijk bericht
Stiertje,
ik ben niet erg op de hoogte met bedrijfsnetwerken maar was AD oorspronkelijk niet ontwikkeld voor servers?
Groet Piet.
Jup.
Om file access enzo goed te kunnen beheren.
Ook Windows kan je er mee dichttimmeren. :P
__________________
Yeah, eindelijk m'n MiTo.
shellghost is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 March 2008, 14:41   #5
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Shellghost,
dank je, het zat nog ergens in mijn grijze massa. Dus eigelijk is het voor bedrijfsnetwerk- beheerders en niet voor thuis.
Groet Piet.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 March 2008, 18:23   #6
xbade
PCM Enthusiast
 
xbade's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 November 2007
Locatie: Tollembeek, Belgium
Berichten: 155
Stuur een bericht via MSN naar xbade Stuur een bericht via Skype™ naar xbade
Standaard

hallo,

wel het probleem is er nog steeds. PC en Printer staan aan en zijn berijkbaar via explorer, maar wanneer ik via word, bestand, afdrukken, printer zoeken klik krijg ik direct (zonder dat ik iets anders kan doen) de melding van AD domain services is momenteel niet beschikbaar

zou een afbeelding tonen maar weet niet hoe.

als iemand idee?n heeft laat maar horen.
xbade is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 March 2008, 19:25   #7
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi, kijk op deze site eens mischien heb je hier wat aan.
http://www.zdnet.nl/dossiers.cfm?id=...eid=15802&p=2n
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 March 2008, 15:43   #8
ceex
PCM Lord
 
Geregistreerd: 3 May 2007
Berichten: 721
Standaard

misschien eerst het simpelste proberen,
je zit waarschijnlijk in een windows domein maar vooruit,
een netwerkconnectie naar printerpc maken

zorg dat je naam, gedeelde printernaam en evt. ipadres van printerpc hebt

bij eigenschappen van de printer, poorten nieuwe poort maken en invullen

\\naamprinterpc\gedeeldeprinter als niet lukt kan je ook het ip v/d printerpc invullen
bijv. \\192.168.1.15\hplj4000
bij eigenschappen printers -> poorten hoort dan vink bij deze printerpoort

je kan checken of bij delen v/d printer bij delen+beveiliging iedereen alle rechten voor printer heeft op printerpc (anders iedereen als groep toevoegen)
ceex is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 March 2008, 21:41   #9
xbade
PCM Enthusiast
 
xbade's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 November 2007
Locatie: Tollembeek, Belgium
Berichten: 155
Stuur een bericht via MSN naar xbade Stuur een bericht via Skype™ naar xbade
Standaard

hallo,

wel dit gaat allemaal en iedereen heeft volledig beheer zowel op mijn pc als op de pc waar de printer opstaat. de firewall voor printerdeling staat ook aan (heb zelfs geprobeerdt zonder firewall) maar nog steeds niets in Word zelf
xbade is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 July 2010, 20:51   #10
Cynni
Just Joined!
 
Geregistreerd: 5 July 2010
Berichten: 1
Thumbs up

Ik heb hetzelfde probleem gehad en dat op deze manier opgelost:

de PC en printer aanzetten en aanmelden op het netwerk. Vanaf je andere PC/laptop via de verkenner naar netwerklokaties gaan. Klik de PC aan waar je printer aan verbonden is. Als het goed is krijg je deze nu ook (onder andere) te zien in de lijst met gedeelde items. Via eigenschappen van die printer kan je deze als standaard printer instellen. Wanneer je nu opnieuw vanuit een Office programma naar printen gaat zou je netwerkprinter in het lijstje moeten verschijnen.

Zo is het mij in ieder geval wel gelukt.

Succes!
Cynni is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:27.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.