advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 29 September 2008, 19:29   #1
alfaleader
PCM Engineer
 
alfaleader's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 June 2006
Locatie: in "one piece"!
Berichten: 203
Standaard SD kaart 2gb geeft maar 1gb aan

Hallo,

Ik heb hier een 2gb SanDisk sd-kaartje, maar dat geeft nu maar 1gb aan?! Ik heb al geprobeerd dit te formateren in windows (met compmgmt.msc ), maar geen resultaat. Ik heb ook eens met panasonic SD formatter een poging gewaagd, maar opnieuw geen succes. Weet iemand hoe ik de 2gb terug kan benutten?

Bij voorbaat dank
__________________
alfaleader is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 September 2008, 20:20   #2
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
dubbelklik: Deze computer, rechtsklik op de Letter van SD-kaartje.
Kies: Formatteren, bij Bestandssysteem kies in het vensertje: FAT.
Kies: Starten en wanneer gereed: Sluiten.
Groet Piet.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2008, 18:34   #3
alfaleader
PCM Engineer
 
alfaleader's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 June 2006
Locatie: in "one piece"!
Berichten: 203
Standaard

Formatteren heb ik al gedaan, het geeft gewoon 968 mb aan
__________________
alfaleader is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2008, 23:34   #4
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

hi,
wel Fat en geen FAT 32?
Piet.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 October 2008, 07:39   #5
timmeltie
PCM Lord
 
Geregistreerd: 3 May 2006
Berichten: 1.643
Standaard

Dit programma'tje kan vaak dit soort problemen oplossen:
http://gbatemp.net/index.php?download=389

Het kan bovendien ook het geheugen van je SD-kaart oprekken naar hogere hoeveelheden al geeft hij 2GB aan. Niks riskants, het programma formatteerd gewoon efficienter dan Windows. Sommige SD-kaarten worden niet ondersteund, maar het had wel mijn prob. opgelost.

EDIT: vista gebruikerts http://panasonic.jp/support/global/c...formatter.html

Laatst gewijzigd door timmeltie : 1 October 2008 om 07:41
timmeltie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 October 2008, 18:28   #6
alfaleader
PCM Engineer
 
alfaleader's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 June 2006
Locatie: in "one piece"!
Berichten: 203
Standaard

Dat programmatje is panasonic sd-formatter Werkt niet
__________________
alfaleader is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:13.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.