advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Hardware > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 30 April 2010, 17:59   #1
John Easy
Just Joined!
 
Geregistreerd: 25 April 2010
Berichten: 5
Standaard Schone xp installatie op nieuwe pc - stopmelding

Hallo,

Ik net een nieuwe pc laten samenstellen:

Asus p7h55-m Pro
intel core i3-530
Ati radeon hd 4870
550 w
etc..

Nu wil ik graag hier XP op installeren met een losse XP cd (OEM) die ik in 2002 heb gekocht bij een pc. Het probleem is nu dat bij het laden/booten er een blauw scherm verschijnt met een stop melding:

0x0000007e
(oxc0000005,0xf748e0bf,0xf78da208,0xf78d9f08 )
PCI.SYS
f748e0bf base at f7487000 datastamp 3b7d855c

Waar kan dit aan liggen? Kan ik eventueel ergens een nieuwe xp kopen en lost dit het probleem op?

Alvast bedankt!
John Easy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 April 2010, 19:44   #2
KlaasB
PCM Lord
 
KlaasB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 January 2008
Locatie: zoekt in forums
Berichten: 1.738
Standaard

Google eens op alle foutmeldingen en zo krijg je bij 0x0000007e een pagina bij Microsoft. http://support.microsoft.com/kb/330182/nl

groet, KlaasB
__________________
verbaas je niet, verwonder je slechts!
KlaasB is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 April 2010, 20:58   #3
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Ja hoor 's even, een OEM cd installeren op heel andere hardware, dat gaat toch echt niet werken hoor. Wat je dan nodig hebt is een Retail cd.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 April 2010, 21:26   #4
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
die OEM CD heeft een PCI probleem omdat minimaal SP2 daar niet op
staat en dus vastloopt op PCI-Express aanwezig in de nieuwe PC.
Als je de CD gaat slipstreamen naar een met SP2 geintregeerde CD
zal het wel werken.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 April 2010, 22:12   #5
John Easy
Just Joined!
 
Geregistreerd: 25 April 2010
Berichten: 5
Standaard

Dankjewel!

Ik geloof dat hiermee het probleem is opgelost.
John Easy is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 May 2010, 20:05   #6
Knorrepot
Just Joined!
 
Geregistreerd: 21 October 2008
Berichten: 16
Standaard Onzin

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EdP Bekijk bericht
Ja hoor 's even, een OEM cd installeren op heel andere hardware, dat gaat toch echt niet werken hoor. Wat je dan nodig hebt is een Retail cd.
Dat is NIET waar.
Heb ik al heel veel keren gedaan.

Wat hieronder staat klopt ook helemaal.
Je OEM mag niet te oud zijn.
Knorrepot is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 May 2010, 20:37   #7
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Dat is ook mijn ervaring:
Ik gebruik al zo'n twee/drie jaar hetzelfde Windows Installatieschijfje. Die heb ik al op wel zon 15 computers geinstalleerd.
Ik weet dat het niet zo hoort, maar het werkt gewoon. Moet alleen even rekening houden met die Genuine Advantage.
Verder krijg ik gewoon alle updates binnen en het (telefonisch) registreren gaat ook altijd probleemloos.
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 1 May 2010 om 20:45
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 May 2010, 22:35   #8
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Oh nou ok dan heb ik gewoon een andere ervaring dan jullie.
Wat het verschil is weet ik zo gauw niet, maar laten we zeggen die van Dell bijv. deden het ook echt nergens anders in.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 May 2010, 22:45   #9
krots4
PCM Guru
 
Geregistreerd: 1 January 2007
Locatie: Nederland
Berichten: 447
Standaard Dell?

Die maakt zijn eigen recovery-CD's die niet draaien op een ander moederbord.

Andersom werkt het ook niet: een CD in je Dell en er gebeurt niet veel meer dan de mededeling dat het geen Dell-CD is.
krots4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 May 2010, 23:12   #10
Niekie30
PCM Newbie
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 January 2010
Berichten: 88
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door krots4 Bekijk bericht
Die maakt zijn eigen recovery-CD's die niet draaien op een ander moederbord.

Andersom werkt het ook niet: een CD in je Dell en er gebeurt niet veel meer dan de mededeling dat het geen Dell-CD is.
k'Heb hier een los gekochte originele XP SP2 cd. Ik installeer daar dagelijks allerlei machines mee w.o. Dell, Packerd Bell, Qmotion, HP en gebruik gewoon het serial wat op de kast van de pc staat.
Enige probleem is dat ik soms een losse Sata driver op een USB stick of floppy moet zetten voor de Sata hd.

Het blauwe scherm van TS kan met die sata driver te maken hebben, maar misschien ook inderdaad met het ontbreken van SP2 (PCI-express), hoewel ik XP pro met sp1 ook probleemloos overal opzet.

Als dat kan: Verwijder eens de hele partitie waar je XP op wilt zetten en maak die opnieuw aan tijdens de installatie.

Niek
__________________
Windows 7 Professional 64bit, XP pro en Ubuntu in een multi boot installatie. Mb Asus P5K-E. CPU Intel Core 2 Quad Q6700. 8 Gb ram
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:31.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.