advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 1 July 2007, 10:57   #1
google
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 17 June 2006
Berichten: 62
Standaard Vista met deze hardware?

Beste mensen,

Ik heb sinds kort een Hp pc overgenomen van iemand met deze specs:

processor: een Amd Athlon Xp (2 ghz)
werkgeheugen(256 mb)
harde schijf (80 gb)
videokaart(een Nivida Gforce (64 mb kaart)
Windows Xp Home Edition
en verder de standaard dingen (cd brander enzo)

Nu wil ik graag het geheugen uit laten breiden, maar welke heb ik nu nodig?


Hier een stukje uit de Handleiding over het uitbreiden van geheugen:

"over het installeren van ddr dimms
DDR DIMM?s moeten 184-pins niet-gebufferde DDR SDRAM (Synchronous
Dynamic Random Access Memory met dubbele gegevenssnelheid) zijn. De
HP Pavilion wordt geleverd met een of meer geheugenmodules maar u kunt
de bestaande geheugenmodules vervangen door modules met een hogere
capaciteit. In de computer kunnen geheugenmodules van 128 Mb, 256 Mb,
512 Mb of 1024 Mb (1 Gb) worden ge?nstalleert"
google is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 July 2007, 11:24   #2
Kirth
PCM User
 
Geregistreerd: 25 July 2006
Berichten: 125
Standaard

Ik denk dat het niet aan te raden is. 256 MB ram is echt niet genoeg (ik denk dat ten minste 512mb wordt aangeraden)

Mijn video kaart (128mb) kan vista ook al niet aan, dus als je de aero interface wilt, moet je minimum 256mb video kaart hebben.
Kirth is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 July 2007, 11:27   #3
AllSeeyinEye
PCM Lord
 
AllSeeyinEye's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2006
Berichten: 828
Standaard

Dat een gpu met 128mb videogeheugen aero niet aan kan is onzin. Mijn 6600 GT kon het prima aan.
AllSeeyinEye is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 July 2007, 11:32   #4
Kirth
PCM User
 
Geregistreerd: 25 July 2006
Berichten: 125
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AllSeeyinEye Bekijk bericht
Dat een gpu met 128mb videogeheugen aero niet aan kan is onzin. Mijn 6600 GT kon het prima aan.
Wel, vista advisor zei bij mij dat het niet kan..
En waarom worden de meeste PCs dan met 256mb vidgeg geleverd?
Kirth is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 July 2007, 11:45   #5
AllSeeyinEye
PCM Lord
 
AllSeeyinEye's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2006
Berichten: 828
Standaard

de 6600GT is een van de snelste 128 mb kaarten. Wellicht ondersteund Vista officieel geen 128 mb kaarten vwb aero, maar werkt t wel? Overigens maar 1 dag zo gedraaid, toen kwam mn 1950pro binnen
AllSeeyinEye is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 July 2007, 12:05   #6
jouke
Just Joined!
 
jouke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 June 2007
Berichten: 11
Exclamation

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door google Bekijk bericht
Beste mensen,

Ik heb sinds kort een Hp pc overgenomen van iemand met deze specs:

processor: een Amd Athlon Xp (2 ghz)
werkgeheugen(256 mb)
harde schijf (80 gb)
videokaart(een Nivida Gforce (64 mb kaart)
Windows Xp Home Edition
en verder de standaard dingen (cd brander enzo)

Nu wil ik graag het geheugen uit laten breiden, maar welke heb ik nu nodig?


Hier een stukje uit de Handleiding over het uitbreiden van geheugen:

"over het installeren van ddr dimms
DDR DIMM?s moeten 184-pins niet-gebufferde DDR SDRAM (Synchronous
Dynamic Random Access Memory met dubbele gegevenssnelheid) zijn. De
HP Pavilion wordt geleverd met een of meer geheugenmodules maar u kunt
de bestaande geheugenmodules vervangen door modules met een hogere
capaciteit. In de computer kunnen geheugenmodules van 128 Mb, 256 Mb,
512 Mb of 1024 Mb (1 Gb) worden ge?nstalleert"
Als je wil weten welke sdram je nodig hebt dan de oude eruit halen en meenemen naar de winkel. Kans is wel dat ie besteld dient te worden heb het zelfde probleem gehad. Als ik jou was wel een groot ram geheugen nemen Vista is nogal zwaar. Ken een aantal mensen die het hebben met 1 gig ram en die hebben er al enige moeite mee!
jouke is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 July 2007, 11:05   #7
ceex
PCM Lord
 
Geregistreerd: 3 May 2007
Berichten: 721
Standaard

waarom per se VISTA op deze PC
naar 512 of 1024 MB geheugen dan leuke PC
ook niet slecht als XP home opnieuw op pc staat (schoon install/restore)

met VISTA en deze specs wordt irritant als je na een tijdje er achter komt
dat toch allemaal niet lekker (vlot) loopt
koop dan later een nieuwe pc die ook meteen VISTA ready is (Duo Core, betere VGA etc.)
ceex is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:45.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.