advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Scripting > Software programmatuur

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 5 December 2007, 12:05   #1
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard batch naar txt/scr

Ik wil voor autocad een plot script maken.
Dmv van een bat-bestand naar een script. Dit is gewoon een txt-bestand opgeslagen als een scr-bestand.
In het bat bestand moet een aantal variabelen in zetten.
Het aantal plots (dus aantal loops) en de naam van geplotte pagina.
Verder komt er tekst in te staan, die je in autocad intikt voor het plotten.
Zo bedoel ik het:
Code:
vraag aantal
vraag naam
loop(var aantal) {
tekst
tekst+var naam
tekst
}
export plot.scr
Is dit mogelijk met een bat-bestand?
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 December 2007, 21:30   #2
gvanvoor
PCM Lord
 
gvanvoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: De gezelligste stad ter wereld: Gent
Berichten: 928
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackiE Bekijk bericht
Ik wil voor autocad een plot script maken.
Dmv van een bat-bestand naar een script. Dit is gewoon een txt-bestand opgeslagen als een scr-bestand.
In het bat bestand moet een aantal variabelen in zetten.
Het aantal plots (dus aantal loops) en de naam van geplotte pagina.
Verder komt er tekst in te staan, die je in autocad intikt voor het plotten.
Zo bedoel ik het:
Code:
vraag aantal
vraag naam
loop(var aantal) {
tekst
tekst+var naam
tekst
}
export plot.scr
Is dit mogelijk met een bat-bestand?
Ik denk het wel. Enige vraagjes evenwel: welke dos/windows versie gebruik je? Kan je een concreet voorbeeld geven van gebruiker-invoer en het resulterend .scr bestand ?
__________________
If you want to work on your computer: buy a PC. If you want to do work on your computer: buy a Mac.
gvanvoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 December 2007, 09:06   #3
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Dit moet in de script te komen staan:
Code:
DYNPROMPT
0
-plot
Yes
Model
HP 8100.pc3
A4
Millimeters
Portrait
No
View
XXXXXXXX
1:10
Center
Yes
Marquart.ctb
Yes
A
No
No
Yes
DYNPROMPT
1
Waarvan XXXXXXX de gebruiker zelf moet intypen dmv een vraag aan het begin. Verder nog een vraag, hoeveel keer er geplot moet worden? De bovenstaande tekst moet dan die aantal onder elkaar worden gekopieerd. En de loopnummer moet achter XXXXXX komen te staan, zodat ipv XXXXX bijv 'detail02', 'detail03', enz. komt.
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 December 2007, 21:48   #4
gvanvoor
PCM Lord
 
gvanvoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: De gezelligste stad ter wereld: Gent
Berichten: 928
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackiE Bekijk bericht
Dit moet in de script te komen staan:
Code:
DYNPROMPT
0
-plot
Yes
Model
HP 8100.pc3
A4
Millimeters
Portrait
No
View
XXXXXXXX
1:10
Center
Yes
Marquart.ctb
Yes
A
No
No
Yes
DYNPROMPT
1
Waarvan XXXXXXX de gebruiker zelf moet intypen dmv een vraag aan het begin. Verder nog een vraag, hoeveel keer er geplot moet worden? De bovenstaande tekst moet dan die aantal onder elkaar worden gekopieerd. En de loopnummer moet achter XXXXXX komen te staan, zodat ipv XXXXX bijv 'detail02', 'detail03', enz. komt.
Dus als ik het goed begrijp: het batch script vraagt om een naam (de gebruiker geeft bijvoorbeeld "test" op) en een aantal (bijvoorbeeld 3) en dan wordt het volgende gegenereerd:
Citaat:
DYNPROMPT
0
-plot
Yes
Model
HP 8100.pc3
A4
Millimeters
Portrait
No
View
test1
1:10
Center
Yes
Marquart.ctb
Yes
A
No
No
Yes
DYNPROMPT
1
DYNPROMPT
0
-plot
Yes
Model
HP 8100.pc3
A4
Millimeters
Portrait
No
View
test2
1:10
Center
Yes
Marquart.ctb
Yes
A
No
No
Yes
DYNPROMPT
1
DYNPROMPT
0
-plot
Yes
Model
HP 8100.pc3
A4
Millimeters
Portrait
No
View
test3
1:10
Center
Yes
Marquart.ctb
Yes
A
No
No
Yes
DYNPROMPT
1
__________________
If you want to work on your computer: buy a PC. If you want to do work on your computer: buy a Mac.
gvanvoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 December 2007, 21:58   #5
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Ja idd. Zo iets, alleen mogen de command DYNPROMPT aan het begin en eind maar 1x voorkomen. Deze hoeven niet mee worden geloopt.
En zou handig zijn als de cijfers voor de 10 uit worden gevoerd met 01, 02, enz
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 December 2007, 17:03   #6
stonewire
PCM Engineer
 
Geregistreerd: 29 July 2007
Berichten: 228
Standaard

gewoon een .bat (.cmd) bestand van maken?
stonewire is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 December 2007, 18:24   #7
stonewire
PCM Engineer
 
Geregistreerd: 29 July 2007
Berichten: 228
Standaard

Hoe lijkt dit? source code zit er bij

bij naam voer je naam van dat stukje tekst in, bij nummer het nummer.

wanneer je op de knop genereer druk krijg je een opslaan venster, dan kies je jou naam, en maakt hij het bestand. that's all.

Kijk wel even of de indeling goed is.
Bijgevoegde bestanden
Bestandstype: zip BatchProgram.zip‎ (9,1 KB, 7x gelezen)
stonewire is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 December 2007, 19:42   #8
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Hulde..... Merci!
Ik wou iets zelf maken, maar dit mag ook!
1 misverstand. Het bestand moet naar een .scr geschreven worden.

Dan meteen maar een verzoek; graag onderaan ook een checkbox met tekst 'Voorloopnullen'. Zodat er 'detail01' ipv 'detail1' ontstaat.
Nog een verzoek; Is het verder mogelijk om de tekst (-plot etc) op te slaan in een .txt bestand en deze op te roepen. Zodat ik deze aan kan passen of andere script kan maken.
De tekst 'DYNPROMPT' moet dan wel in het programma gebakken zitten.
De naam heb ik al gevonden; 'AutoScript'.

Laatst gewijzigd door BlackiE : 11 December 2007 om 19:44
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 December 2007, 22:27   #9
stonewire
PCM Engineer
 
Geregistreerd: 29 July 2007
Berichten: 228
Standaard

Over het inladen van stukken tekst, ik zou dit op een aantal manieren kunnen doen: ik zou een xml kunnen parsen waarin een header staat, een footer en een herhalend stukkje tekst

of ik zou 3 text vakken in dat programma kunnen maken waarmee je dat kan aanpassen

of ik zou deze 2 ideeen in 1 kunnen gieten, zodat je er een xml file van kan maken en weer kan inlezen

wat mij dan makkelijk leek, is om een marker aan te geven dat er ergens een oplopend getal moet komen te staan, zoiets als dit: ~~~ (of en andere teken reeks, of eentje naar keuze)

Wat zijn jou idee?n hierover?

De rest heb ik aangepast
Bijgevoegde bestanden
Bestandstype: zip BatchProgram.zip‎ (9,4 KB, 5x gelezen)
stonewire is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 December 2007, 20:26   #10
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Laatste idee is goed, want dan zie je meteen watvoor script er wordt gemaakt.
Aan een marker zat ik bij het vorige bericht van mij ook te denken, bijv *MARKER*.
Verzoek; bij het uitvoeren mag .bat/.cmd weg. AutoCAD kan alleen maar .scr inlezen. autoscript (*.scr) mag gewoon Script (*.scr) heten. Het programma mag AutoScript heten, of weet je een betere naam?
Verder komen de nullen niet voor de cijfers, bij het aanvinken en uitvinken.

Ff iets anders:
Ik kan de .cs inlezen met dreamweaver, snap het een beetje.
Maar hoe maak je een .exe? Als ik tijd heb, wil ik er eens mee stoeien....

EDIT: Ik merk net dat de voorloopnullen half werken, maar alleen bij een aantal groter dan 10

Laatst gewijzigd door BlackiE : 14 December 2007 om 08:07
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:30.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.