advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 21 April 2008, 21:17   #1
Valkenburger
Just Joined!
 
Geregistreerd: 24 January 2008
Berichten: 14
Standaard Trage computer

Hallo,

Op het moment probeer ik de laptop van mijn oudjes weer wat sneller te krijgen, echt bizar traag is/was ie. Google desktop en andere zooi eraf gegooid en ad-aware laten scannen, 80 tracking cookies deleted.

Nu heb ik een Hijack log gemaakt, kan iemand daar naar kijken voor me?

Hartstikke bedankt!

Edit: *hijack verwijdert voor om misbruik in de toekomst te voorkomen aangezien het niet mijn laptop is*

Laatst gewijzigd door Valkenburger : 23 April 2008 om 18:39
Valkenburger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 April 2008, 00:28   #2
KlaasB
PCM Lord
 
KlaasB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 January 2008
Locatie: zoekt in forums
Berichten: 1.738
Standaard

Waarom deze hijack-file? Ben je bang dat de laptop van je ouders door een virus of trojan besmet is? Handiger is deze te posten, na een virusscan, bij de site www.hijackthis.nl en daar hulp vragen.

de hijack-file scannend doorlezen, lijken er geen "bijzondere, vreemde" programma's te draaien.
__________________
verbaas je niet, verwonder je slechts!
KlaasB is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 April 2008, 09:41   #3
Maxstar
ModeratorPCM Lord
 
Maxstar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 March 2008
Locatie: @ the World Wide Web
Berichten: 4.969
Standaard

Wat voor laptop is het en hoelang draait windows al, wordt er veel op geinstalleerd en gedeinstalleerd.

Draai ook eens een registertool b.v. registry mechanic die schoont je register ook weer netjes op.
Maxstar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 April 2008, 10:34   #4
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Valkenburger,
als je in msconfig kijkt hoeveel programma's worden er mee opgestart?
Ik heb de indruk dat dat er aardig wat zijn en als die steeds op de achtergrond
mee draaien maakt dat de computer niet bepaald sneller.
Controleer dat eens en schakel uit die niet echt noodzakelijk zijn.
Groet Piet.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 April 2008, 15:40   #5
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Er staat Norton Antivirus op, dat vertraagt vrij fors. Verder zou ik Adobe Acrobat Reader vervangen door Foxit en Quicktime draait in de achtergrond mee - nergens voor nodig; disablen dat kreng (door er een puntkomma voor te zetten in de registry).

Allerbelangrijkste is natuurlijk wel: wat voor hardware is het? Dus met name processor en RAM, hoeveelheid vrije schijfruimte, dat soort dingen.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 April 2008, 18:38   #6
Valkenburger
Just Joined!
 
Geregistreerd: 24 January 2008
Berichten: 14
Standaard

Bedankt voor de reacties!

De laptop is intel celeron M processor 370 (1.5 GHz, 400 MHz FSB, 1MB l2 cache)
40 GB HDD (nog 15 over) 256MB DDr2

Maar dat doet er allemaal niet toe, hij is ?cht series traag. Al is het al wat beter. 2 browsers open en 1ntje sluiten duurde zo'n 25 seconde

Ik ga met deze tips aan de slag, hartstikke bedankt!
Valkenburger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 April 2008, 20:13   #7
KlaasB
PCM Lord
 
KlaasB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 January 2008
Locatie: zoekt in forums
Berichten: 1.738
Standaard

Gisteren antwoorden ik in een ander draadje met ongeveer dezelfde vraag het volgende. Misschien ook een idee.

http://forum.pcmweb.nl/showthread.php?t=13615
__________________
verbaas je niet, verwonder je slechts!
KlaasB is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 April 2008, 23:16   #8
vixducis
PCM Lord
 
vixducis's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 December 2005
Berichten: 528
Standaard

Wij hebben thuis ook zo'n tergend trage computer staan. Het is gewoon zo dat als je moderne software installeert, je computer meer dan 256mb ram nodig heeft, daar kan je zelfs met windows xp moeilijk buiten.
vixducis is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 April 2008, 14:30   #9
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Valkenburger Bekijk bericht
Bedankt voor de reacties!

De laptop is intel celeron M processor 370 (1.5 GHz, 400 MHz FSB, 1MB l2 cache)
40 GB HDD (nog 15 over) 256MB DDr2

Maar dat doet er allemaal niet toe, hij is ?cht series traag.
Dat doet er juist wel toe. Dat is gewoon een hele trage machine (sorry als ik je beledig). Voor Windows XP heb je eigenlijk gewoon 512MB RAM nodig, liever nog 1GB (en gigabytes vrije disk ruimte). Zelfs met 512MB is zo'n configuratie als deze zelden echt vlotjes.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 April 2008, 21:35   #10
krots4
PCM Guru
 
Geregistreerd: 1 January 2007
Locatie: Nederland
Berichten: 447
Standaard traag !

Ik heb altijd de neiging om bij trage spullen alles opnieuw te installeren. En niet zonder succes, kan ik u melden.

Na de installatie zou je dan een OpenOffice en Foxit kunnen installeren. En als ze het allemaal niet begrijpen dan maar een Office 2000 of XP. Dat is minder zwaar dan 2003. En als bescherming iets met AVG of AntiVir.

Overigens doe ik nooit een Windows Update! Alleen een DirectX9.0C en eventueel een Installer maar verder niets. Zo blijft de computer toch redelijk vlot en dat is toch wel prettig zo.

Op deze wijze heb ik mijn computer geinstalleerd en het draait storingsvrij.
krots4 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:44.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.