advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 23 March 2011, 16:49   #1
neb
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 7 September 2006
Berichten: 96
Standaard Internet over Elecriciteitsnet

heeft er iemand ervaring met een internet connectie over het electiciteirsnet i.p.v. wireless connection.
werkt het naar behoren, is het snel of zijn er bepaalde problemen?
meer bepaald met de toestellen van D-Link:

DHP-307AV
PowerLine Homeplug AV Kit
neb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 March 2011, 17:29   #2
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Werkt bijna hetzelfde als een gewone lan kabel trekken alleen is de max snelheid minder. Bij lan bekabeld hebben we het tegenwoordig vaak over een gigabit verbinding. Bij die lichtnet adaptertjes zit je vaak met een max van rond de 100 megabit (in dit geval 200). Goed genoeg voor de meeste zaken alleen als je bv vlot vele GBytes (denk aan 100'en) wekelijks of zo wilt backuppen bv is zo'n Gbit verbinding wel handig.

Blijft natuurlijk wel relatief duur zo'n lichtnet adaptertjes. Maar zonder naar de prijs te kijken is het natuurlijk wel fijner dan draadloos. Je hebt nauwelijks verliezen zoals je die wel hebt bij draadloos waar bv het signaal (deels) niet door een betonnen wand komt en er data opnieuw verstuurd moet worden.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 March 2011, 18:09   #3
obi-wan-kenobi
PCM Lord
 
obi-wan-kenobi's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 August 2006
Berichten: 1.832
Standaard

Ik heb zelf een dergelijk Home Powerplug setje van Zyxel (200mbit) en moet zeggen dat het heel simpel en uitstekend werkt. Het is echt een kwestie van correct inpluggen je hebt je verbinding van router naar netwerkapparaat gelegd.

Ikzelf gebruik 'm om in het thuisnetwerk met NAS een verbinding te leggen naar een mediaplayer die geen draadloos internet ondersteunt. De snelheid is snel en stabiel genoeg om Full HD videobestanden te streamen naar de mediaplayer.

Let er wel op dat wanneer je meer dan ??n netwerkapparaat gaat aansluiten, de snelheid gewoon gehalveerd wordt. Dus bij twee van die apparaten zakt de max. snelheid naar 100mbit.

Daarom in dat geval bijv. liever geen 85mbit setje kopen, want bij halvering van de snelheid blijft er niet zoveel snelheid meer over ...
obi-wan-kenobi is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 March 2011, 20:46   #4
PeHo
PCM Enthusiast
 
Geregistreerd: 17 December 2006
Locatie: Groningen
Berichten: 164
Standaard

Ik heb een Hercules ePlug 200 setje die ook erg goed bevalt. Ook ik gebruik hem met een NAS die bij mij op zolder staat. Hij haalt ongeveer de helft van de beloofde snelheid, wat voldoende is voor het streamen van video.
__________________
Peter Horlings.
Horlings.tk
______________________
If you can?t be a good example,
be a horrible warning.
PeHo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 March 2011, 11:06   #5
neb
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 7 September 2006
Berichten: 96
Standaard

bedankt iedereen voor de reacties.
Ik ben overtuigd en zal overgaan van Wireless naar Internet over Electriciteitsnet.
neb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 March 2011, 13:00   #6
obi-wan-kenobi
PCM Lord
 
obi-wan-kenobi's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 August 2006
Berichten: 1.832
Standaard

Er zijn tegenwoordig ook Powerline setjes voor ondersteuning van snelheden van 500mbps en zelfs 1Gbps. Als je dus meer dan ??n apparaat gaat aansluiten, dan blijft bij (elke) halvering van de snelheid dan nog steeds genoeg bandbreedte over voor full HD video streaming: Pricewatch
obi-wan-kenobi is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2011, 12:30   #7
ktf
PCM Lord
 
ktf's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 June 2005
Locatie: Achter mijn notebook
Berichten: 1.207
Stuur een bericht via MSN naar ktf
Standaard

Ik heb die dingen ook wel eens overwogen, hoe werken die dingen eigenlijk? Over de nuldraad of over de aardleiding? Storen ze eigenlijk nog met bijvoorbeeld audioapparaatuur? Redden ze het ook door de stoppenkast, of moet alles op dezelfde groep zitten?
__________________
Don't worry, be happy.

Laatst gewijzigd door ktf : 25 March 2011 om 14:50
ktf is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 March 2011, 11:26   #8
PeHo
PCM Enthusiast
 
Geregistreerd: 17 December 2006
Locatie: Groningen
Berichten: 164
Standaard

http://nl.wikipedia.org/wiki/Power_line_communication
uitgebreider maar in het engels:
http://en.wikipedia.org/wiki/Power_line_communication
http://www.youtube.com/watch?v=kZwSdd30ZXA

Ze storen niet en ze gaan niet door de meter heen. Ze hoeven niet op de zelfde groep maar als je 2 of drie fasen (krachtstroom) in je huis hebt moeten ze wel op de zelfde fase.
__________________
Peter Horlings.
Horlings.tk
______________________
If you can?t be a good example,
be a horrible warning.

Laatst gewijzigd door PeHo : 26 March 2011 om 11:38
PeHo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 April 2011, 09:34   #9
xbade
PCM Enthusiast
 
xbade's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 November 2007
Locatie: Tollembeek, Belgium
Berichten: 155
Stuur een bericht via MSN naar xbade Stuur een bericht via Skype™ naar xbade
Standaard

ahoi,

Heb zelf men huis met deze homeplugs volgezet. Is iets duurder maar sneller dan overal kabeltjes heen leggen. Toestelletjes werken prachtig! snel gamen, video's naar tv streamen, terwijl je op die pc nog eens aan het downloaden bent. Moet wel zeggen heb de gigabit versie genomen. Is gewoon een aanrader.

Met vriendelijke groeten,

Xbade
xbade is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:37.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.