advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 30 May 2011, 17:57   #1
pascallj
PCM Lord
 
pascallj's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 December 2007
Locatie: Near Leiden, The Netherlands
Berichten: 860
Standaard Netwerkbrug werkt niet meer

Hallo iedereen,

Na een paar weken zelf klooien en er toch niet uitkomen, val ik maar terug op het altijd te vertrouwen PCM forum.

Ik heb hier altijd met succes mijn PC als netwerkbrug gehad op de printer die op mijn kamer staat. Het draadloze signaal waarmee mijn PC verbonden is, werd gebridged naar de printer via ethernet.
Alleen nu werkt dat dus plotseling niet meer.
Ik kon op een gegeven moment de printer niet meer bereiken. Dus geprobeerd de netwerkbrug te verwijderen en opnieuw aan te maken, en de eerste keer lukte dat al slecht (hij bleef heel lang hangen op verwijderen totdat ik maar op de harde manier heb afgesloten), maar na een paar keer herstarten weer wel.
Wanneer ik nu de netwerkbrug opnieuw maak (wat overigens ook vaak niet in een keer lukt) is de brug wel 'met succes' gemaakt, alleen bridged hij het internet niet, want ik kan de printer niet bereiken. Ook niet pingen of iets dergelijks.
Wanneer ik de kabel dan op me laptop aansluit en hier precies dezelfde bridge op maak, werkt het wel. Het probleem ligt dus bij mijn PC.

Ook al eens alle internet drivers opnieuw ge?nstalleerd, mijn virusscanner helemaal verwijderd (incl. Defender & Firewall uitgezet), "chkdsk /F" gedraaid, maar heeft allemaal niet geholpen.

Ik ben een beetje idee-loos. Wat kan er mankeren?


Greetz,
Pascal

EDIT: De printer heeft trouwens een vast IP adres, 192.168.1.111.
__________________
Greetz, Pascal

Laatst gewijzigd door pascallj : 30 May 2011 om 18:00 Reden: Aanvulling
pascallj is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 June 2011, 00:39   #2
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Is er soms een draadloos netwerk bijgekomen bij de buren?
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 June 2011, 06:10   #3
pascallj
PCM Lord
 
pascallj's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 December 2007
Locatie: Near Leiden, The Netherlands
Berichten: 860
Standaard

Zou kunnen. Lijkt me alleen niet het probleem, aangezien het met en laptop op diezelfde plek wel werkt. Ook zit ik op een kanaal die zo min mogelijk gebruikt wordt.
__________________
Greetz, Pascal
pascallj is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 June 2011, 02:10   #4
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Welk IP adres heeft de WLAN kaart?
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 June 2011, 06:45   #5
pascallj
PCM Lord
 
pascallj's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 December 2007
Locatie: Near Leiden, The Netherlands
Berichten: 860
Standaard

Wanneer ik een virtuele netwerk rug maak, is het niet mogelijk om alleen de netwerkkaart een IP te geven. Dus geef ik de hele brug een IP. Maar of met DHCP of met gewoon een IP als 192.168.1.4 werkt het ook niet.
__________________
Greetz, Pascal
pascallj is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 June 2011, 13:41   #6
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Kun je wel via beide netwerkkaarten (zonder brug) op je LAN/internet komen?
Het is niet onmogelijk dat de LAN poort defect is geraakt.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 June 2011, 15:38   #7
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Heb je trouwens al eens simpelweg een bios reset uitgeprobeerd mocht er idd iets niet goed zijn met de lan poort (ervan uitgaande je een onboard lan kaart gebruikt).
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 June 2011, 17:15   #8
pascallj
PCM Lord
 
pascallj's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 December 2007
Locatie: Near Leiden, The Netherlands
Berichten: 860
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EdP Bekijk bericht
Kun je wel via beide netwerkkaarten (zonder brug) op je LAN/internet komen?
Het is niet onmogelijk dat de LAN poort defect is geraakt.
Kijk een crossvraag, direct via de LAN kabel werkt het inderdaad niet. Als ik bij de adapters kijk blijft hij de hele tijd knipperen/schakelen tussen 'Ingeschakeld' en 'Netwerkkabel niet aangesloten'. Ook het groene lampje op mijn LAN poort knippert precies hetzelfde mee.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eNdEmiOn Bekijk bericht
Heb je trouwens al eens simpelweg een bios reset uitgeprobeerd mocht er idd iets niet goed zijn met de lan poort (ervan uitgaande je een onboard lan kaart gebruikt).
Zal het zo even uitproberen. Mocht dat niet werken, zal ik even een Dual Boot Windows 7 installeren om echt te kijken of het niet werkt.

Bedankt allebei!
__________________
Greetz, Pascal
pascallj is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 June 2011, 17:20   #9
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Wat je evt. ook nog even kunt bekijken is of de netwerkkaart op 10Mbit of 100Mbit staat of Automatsch. Je kunt dan een van de andere waarden proberen.

Heb je trouwens wel al een andere lan-kabel geprobeerd? Een draadbreuk zit in een klein hoekje
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 June 2011, 17:25   #10
pascallj
PCM Lord
 
pascallj's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 December 2007
Locatie: Near Leiden, The Netherlands
Berichten: 860
Standaard

Een BIOS reset mocht jammer genoeg niet helpen. Ik heb ook even bij de instellingen voor snelheid en duplex gekeken, deze stond op automatisch en naar welke andere instelling ik deze veranderde, maakte geen verschil.

Ik heb nog geen andere kabel geprobeerd, maar het feit dat het bij de laptop iedere keer probleemloos werkt en op mijn PC nu nooit meer, wijst niet naar een kabelbreuk.

Ik zal nog even proberen in een Schone installatie of in Ubuntu.

EDIT: In Ubuntu werkt het ook niet om rechtstreeks te verbinden, Als test nog even de kabel direct aangesloten van router naar printer en ook dit werkt prima.

Nog even me kast zo openhalen en kijken voor iets raars, maar ik vrees het ergste,
__________________
Greetz, Pascal

Laatst gewijzigd door pascallj : 2 June 2011 om 17:32
pascallj is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:52.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.