advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Home Entertainment > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 28 August 2011, 14:04   #1
De Hulk
PCM User
 
De Hulk's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 April 2010
Locatie: The Netherlands
Berichten: 144
Standaard Samsung SMART TV miskoop

Ik heb denk ik een mooie miskoop gedaan met deze tv. Een gelikte media/marketing campagne en ik ben erin getrapt. Ondersteuning van Samsung en leverancier nul, nul.

Ik dacht dat je vlot kon surfen, films opnemen etc. Vergeet het maar, altijd loop je tegen zaken aan die krakkemikkig/langzaam/traag of helemaal niet functioneren. Invoeren van tekst is een waardeloos systeem, pijlaanwijzer functioneert slecht. Aansluiten toetsenbord en muis is niet mogelijk.

Ik geef maar ??n simpel voorbeeld uit de tientallen problemen. Open de webbrowser en daar invoeren van tekst is traag, omslachtig (in andere apps ook). Dus ik denk wat is er simpeler dan favorieten te importeren via een USB-stick.

Vrijwel iedereen gebruikt XP of Windows 7 e.d. dus lijkt mij geen probleem. Nee, hoor weer een foutmelding onjuiste bestandsindeling! Niets mee te beginnen dus.

Dan een NAS gekocht, NETGEAR MS 2000. Nu wil ik simpel een film van de gids opnemen. Vergeet het maar.

Het is ??n doffe ellende en een apparaat van 2900,- euro maakt totaal niets klaar.

Ik heb op diverse fora al gelezen dat het apparaat totaal niet voldoet en er 'tig' problemen zijn en dan let ik gericht op oplossingen, maar dat is zeer lastig en moeilijk.

Nu heb ik maar een HDMI kabel van twintig meter, een wireless toetsenbord en muis besteld om de TV rechtstreeks op de pc aan te sluiten als monitor.

Ik zou het iedereen afraden om een dergelijk toestel voor die prijs te kopen. Ok?, als je achthonderd euro betaald, dan zeg ik prima. Maar 2900,- voor een dergelijke wanprestatie van Samsung is buiten proportie. Nogmaals, het is een zeer gelikte mediacampagne maar er wordt in werkelijkheid weinig waargemaakt. Het zou kunnen dat je met een specialist en de nodige hulpmiddelen (externe apparaten en snoeren) verder kunt komen, maar wie heeft die nu ter beschikking en alle extra's moet je weer duur betalen.

Laatst gewijzigd door De Hulk : 28 August 2011 om 14:10
De Hulk is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 August 2011, 16:51   #2
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De Hulk Bekijk bericht
(...)Niets mee te beginnen dus.(...)
Je brengt het als een feit, maar volgens mij verkondig je eerder een mening.
Deze smartTV komt zeer goed uit de vele reviews.

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat sommige problemen veroorzaakt kunnen worden door de gebruiker, een onjuist gebruik, ongeduld of ontbrekende kennis? Het hoeft niet altijd aan de ander te liggen.
Met die SmartTV is niets mis mee.

Bij problemen met de SmartTV mag je ze gerust voorleggen op dit forum, kunnen we kijken wat er aan te doen valt.
__________________
Chato
Twitter
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 August 2011, 17:21   #3
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
toevallig heb ik ook een Samsung Smart TV maar het apparaat werkt prima
het beeld is prima het enige wat wat beter kon is het van station naar
station schakelen.
Dat zit hem in de digitale toepassing maar ik ben zeer tevreden.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 August 2011, 17:45   #4
De Hulk
PCM User
 
De Hulk's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 April 2010
Locatie: The Netherlands
Berichten: 144
Standaard

Beste Chato, wie van jullie zouden de moeite nemen om de hele handleiding van 340 pagina's eerst met Foxit reader naar screenshots om te zetten en dan uit te printen (180 A4). Dat is wat ik wel heb gedaan en ik kan dus stap voor stap werken. Echter zoals wel vaker bij dat soort handleidingen. Kom je bij de kern van de zaak dat krijg je geen antwoord en feit is dan dat die juiste vraag er niet bij staat.

Maar goed een welles of nietes spel heeft niemand baat bij. Overigens heb ik er iemand bij gehad met wel voldoende kennis en een film opnemen bleek al lastig. De NAS zou dan geformatterd moeten worden en voor Windows 7 onbruikbaar (netwerk). Dus ik heb nu een Story externe HDD 2TB bijbesteld. Als de TV dan moet formatteren dan gaat die z'n gang maar.

Echter je weet, ik werk stap voor stap. Leg jij en Piet Koenen mij eens stap voor stap uit hoe ik dan favorieten=favorites kan importeren in de webrowser op deze TV. Dat kan volgens jullie toch niet moeilijk zijn.

Edit:
Ik heb nu toch maar een Story (i.v.m. lange levertijd nieuwe) aangesloten en deze is geformatteerd. Nu testen met een proefopname.

Edit:
Als de tv aan staat dan kan ik een timeropname maken van wat ik kijk (klokje). Dat heeft dus weinig zin. Echter als de tv uit staat en er staat een klokje (bij een film van een uur later) gebeurd er niets. Wie heeft een exacte omschrijving wat ik moet doen?

Laatst gewijzigd door De Hulk : 30 August 2011 om 01:32
De Hulk is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2011, 16:00   #5
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

@ de hulk,
ik heb bij de Samsung een HD personal video recorder gekocht die opneemt wat je maar wil: Muziek, Films, Uitzendingen van de TV maar ook van het internet via de draadloze adapter in de TV.
Dus geen probleem.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2011, 19:50   #6
De Hulk
PCM User
 
De Hulk's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 April 2010
Locatie: The Netherlands
Berichten: 144
Standaard

Citaat:
ik heb bij de Samsung een HD personal video recorder gekocht die opneemt wat je maar wil: Muziek, Films, Uitzendingen van de TV maar ook van het internet via de draadloze adapter in de TV.
Dus geen probleem.
Dat is de vraag dus niet. Graag oplossingen want jij hebt een SMART TV en dat verandert niets aan importeren van de favorieten als je de webbrowser van de tv gebruikt.

Ja, en dat is wat ik al schreef, een TV van 3000,- euro en ook nog eens 500,- euro aan accessoires moeten kopen om de zaak een beetje werkend te krijgen. Dat is toch een vreemde zaak.
De Hulk is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2011, 20:02   #7
tj0nge
PCM Lord
 
tj0nge's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 October 2009
Locatie: Waddinxveen
Berichten: 711
Standaard

Hulk, ik heb er het volste vertrouwen in dat de mensen die hierboven gereageerd hebben, zoals Piet Koenen je echt proberen te helpen.
Nu weet ik niet of je het zo bedoelt, maar het is me al vaker opgevallen dat je af en toe vrij boos overkomt via het forum...
__________________

Waarom zegt de PLUS 'Plus geeft meer... veel meer!' als ik zojuist zie dat er in een dicht pak sultanas een pakje te weinig zat?
tj0nge is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2011, 20:23   #8
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De Hulk Bekijk bericht
Beste Chato, wie van jullie zouden de moeite nemen om de hele handleiding van 340 pagina's eerst met Foxit reader naar screenshots om te zetten en dan uit te printen (180 A4).
Je maakt mij niet wijs dat daar geen makkelijker manieren voor zijn.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De Hulk Bekijk bericht
(...)handleidingen. feit is dan dat die juiste vraag er niet bij staat
Dat wordt bij de volgende uitgave een nieuw artikel in de wet van Murphy.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De Hulk Bekijk bericht
Overigens heb ik er iemand bij gehad met wel voldoende kennis en een film opnemen bleek al lastig. De NAS zou dan geformatterd moeten worden en voor Windows 7 onbruikbaar (netwerk).
Nwa, vreemd verhaal.
Laat hem eens uitleggen hoe het bestandssysteem invloed kan hebben op het ophalen vd films bv.
Zelfs een ext3 (*nix) kan nog overweg met ouderwetse bestandssystemen als FAT.
Waarom moet het opnieuw geformateerd worden? Gebruikt die smartTV dan een exotisch bestandssysteem ofzo?
Ik zou met dit antwoord geen genoegen nemen.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De Hulk Bekijk bericht
Leg jij en Piet Koenen mij eens stap voor stap uit hoe ik dan favorieten=favorites kan importeren in de webrowser op deze TV. Dat kan volgens jullie toch niet moeilijk zijn.
Geen idee, misschien dat google het weet.
Ik heb geen smart TV. Heb ik ook nooit beweerd.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De Hulk Bekijk bericht
Graag oplossingen (...)
In welke context ook, dit blijft een rare opmerking voor iemand die om hulp vraagt.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De Hulk Bekijk bericht
een TV van 3000,- euro en ook nog eens 500,- euro aan accessoires moeten kopen om de zaak een beetje werkend te krijgen. Dat is toch een vreemde zaak.
Ja, inderdaad.
Of je nu gelijk hebt of niet, wat maak je je weer druk.

Toch heb ik naar aanleiding van jouw OpeningsPost eens wat reviews gelezen.
Ik ben geen slecht woord tegengekomen en zie alleen maar hoge ratings.

Zo erg als jij het voorspiegeld is het dus blijkbaar niet.
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 30 August 2011 om 20:29
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2011, 23:11   #9
De Hulk
PCM User
 
De Hulk's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 April 2010
Locatie: The Netherlands
Berichten: 144
Standaard

Jij begint een wel en nietes spel en daar doe ik niet aan mee. Piet Koenen heeft aangegeven dat hij een SMART TV had en gaat verwijzen naar een ander apparaat om zaken op te lossen! Daar koop ik geen TV van drieduizend euro voor.

Hij geeft ook niet aan hoe je simpel favorieten kunt importeren.

Het is een feit dat de tv voor het opnemen van een film moet formatteren want ik heb een Story aangesloten met Windows bestanden en hij geeft aan dat deze geformatteerd moet worden en dat is gelukt. In eerste instantie lukte het nog niet een film op te nemen. Nu heb ik onder apparaat beheer het apparaat getest en gecontroleerd en nu lukt het wel.

De NAS werkt wel bij foto's en video's die ik gewoon van de pc daar naar toe plaats. Ik heb nagenoeg geen films op de pc dus ik moet er ??n opzoeken en kijken of dat lukt om die af te spelen.

Citaat:
Hulk, ik heb er het volste vertrouwen in dat de mensen die hierboven gereageerd hebben, zoals Piet Koenen je echt proberen te helpen.
Nu weet ik niet of je het zo bedoelt, maar het is me al vaker opgevallen dat je af en toe vrij boos overkomt via het forum...
Onzin en dat wijs ik volledig af. Ik geef duidelijk aan hoe nauwgezet en hard ik werk en ik stop er veel tijd in. Proberen te helpen is uitstekend, maar ik moet zaken oplossen, anders kom ik niet verder.

Ik moet op de pc veel werk verzetten en dat impliceert dat ik vaak dieper ga en meer mogelijkheden probeer te benutten dan de gemiddelde gebruiker. Dan is het onvermijdelijk dat ik vaker tegen problemen aanloop en stoor aan zaken die eigenlijk simpel op te lossen. Softwareontwikkelaars en fabrikanten zouden meer naar feedback moeten luisteren en meer met klantenpanels moeten werken.

Feit is dat er veel mensen zijn die vorig jaar Samsung al hebben gewezen op het feit dat je op een dergelijke TV een muis/toetsenbord zou moeten kunnen aansluiten, immers de tv is een halve computer. Er zijn andere mogelijkheden, extra afstandsbediening, niet bijgeleverd met qwerty (100,-euro) en je kunt een iPad of zoiets gebruiken, maar je raadt het al, kosten dik geld en zijn nog niet ideaal.

En het is helemaal een foute veronderstelling dat ik zou denken dat mensen niet willen helpen en dat ik mensen niet dankbaar ben. Ik ben gewoon keihard, ook voor mijzelf, ben een perfectionist en investeer veel, maar wil dan ook rendement en dat lukt niet altijd.

Citaat:
Toch heb ik naar aanleiding van jouw OpeningsPost eens wat reviews gelezen.
Daar heb ik dus studie van gemaakt en daarom sprak ik van een gelikte campagne door Samsung en ik stel vast dat hier sprake is van manipulatie. Als je goed kijkt op Google en eens wat problemen in toetst dan schrik je wel even en ziet ook hoe gecompliceerd een probleem kan liggen en dat is voor die experts misschien geen probleem maar voor een gemiddelde computergebruiker wel.

Onderstaand wat links
http://gathering.tweakers.net/forum/...es/1401518/147
http://gathering.tweakers.net/forum/...es/1449280/154
http://translate.googleusercontent.c...mKgHA6mSUC0OsQ

Edit:
Film opgezocht en het beeld is goed, maar geluid totaal niet synchroon met beeld (zit wel ??n/twee minuten verschil in). Op de computer wel goed. Het is een VLC media file (.vob)

Laatst gewijzigd door De Hulk : 31 August 2011 om 01:27
De Hulk is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 August 2011, 03:40   #10
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Citaat:
Nwa, vreemd verhaal.
Laat hem eens uitleggen hoe het bestandssysteem invloed kan hebben op het ophalen vd films bv.
Zelfs een ext3 (*nix) kan nog overweg met ouderwetse bestandssystemen als FAT.
Waarom moet het opnieuw geformateerd worden? Gebruikt die smartTV dan een exotisch bestandssysteem ofzo?
Ik zou met dit antwoord geen genoegen nemen.
Dit soort systemen gebruiken een eigen bestandssysteem ivm DRM zooi (meestal een aanpassing op ext). Zodat je dus niet ff makkelijk iets van TV kunt opnemen en er een torrentje oid van online zetten. Geld dus ook alleen voor opnames/timeshift/schrijven, lezen van andere bestandssystemen gaat prima. Just so you know.

Als je trouwens met eenzelfde HD onder win en op de TV wilt kunnen werken kun je natuurlijk meerdere partities op de schijf aanmaken. Eentje voor de Tv en z'n opname functies en een voor pc en tv gewoon NTFS bv.

Citaat:
Edit:
Film opgezocht en het beeld is goed, maar geluid totaal niet synchroon met beeld (zit wel ??n/twee minuten verschil in). Op de computer wel goed. Het is een VLC media file (.vob)
Vob duid op een DVD bestand. Niet echt de bedoeling dat je die los gaat afspelen. Kan dus de oorzaak zijn voor slechte weergave. Zo'n systeem is dan ook meer bedoeld voor de populaire pc video bestandsformaten (avi en mkv voornamelijk tegenwoordig).
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:46.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.