advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 7 October 2011, 14:14   #1
LanceDH
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 2 May 2007
Locatie: Antwerpen/ Ekeren
Berichten: 72
Standaard Muis klikt dubbel.

Hey,

Ik heb sinds een 20 minuten geleden een probleem met mijn pc muis.
Telkens ik op iets klikt, klikt de muis van zelf een 2de keer.
Ik heb dit probleem nog nooit voor gehad en heb al een door google gezocht naar een oplossing, maar niet veel goed nieuws.
De dubbelklik snelheid aanpassen in muis opties heeft geen effect.
Ik heb het sinds ik mijn laptop heb opgezet, en opnieuw opstarten hielp ook al niet.
Deze morgen rond 8 uur werkte alles nog perfect.

Volgens google zou het door een vuile of defecte muis kunnen komen.
Defect zou me verbazen, maar vuil is wel een mogelijkheid, hoewel hij al wel langer vuil is.
Nu is het probleem dat ik een Razer Deathadder heb.. dus open maken en uit kuisen is niet echt een optie.
Zou ik een nieuwe muis moeten kopen of is er misschien iets anders dat dit probleem kan veroorzaken ?

LanceDH
LanceDH is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 October 2011, 15:09   #2
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Is het echt een dubbele klik of meer het effect alsof je ipv klikt de enter toets zou aanslaan?

In het 2e geval zou het kunnen zijn dat op de een of andere manier enkelvoudig klikken aan is komen te staan. Die instelling is onder mapopties te vinden.

Aan de andere kant zou het me totaal niet verbazen als het een defect betreft want razer staat wel beken om de dure muizen die te vaak van slechte kwaliteit blijken te zijn.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 October 2011, 18:28   #3
LanceDH
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 2 May 2007
Locatie: Antwerpen/ Ekeren
Berichten: 72
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eNdEmiOn Bekijk bericht
Is het echt een dubbele klik of meer het effect alsof je ipv klikt de enter toets zou aanslaan?

In het 2e geval zou het kunnen zijn dat op de een of andere manier enkelvoudig klikken aan is komen te staan. Die instelling is onder mapopties te vinden.

Aan de andere kant zou het me totaal niet verbazen als het een defect betreft want razer staat wel beken om de dure muizen die te vaak van slechte kwaliteit blijken te zijn.
Ik heb persoonlijk nog nooit last gehad met Razer muizen afgezien van defecten door mijn eigen stommiteiten.
Maar ja, ik denk dat het door het vuil is. Ik heb momenteel geen enkel probleem, maar zou natuurlijk binnen de kortste keren weer kunnen voorkomen.
Het was echt een dubbelklik. op Firefox icoon klikken in het startmenu opende het 2x, klikken op een woord op een pagina duidde het volledige woord aan, ..
Dus ik veronderstel dat, tenzij ik mijn muis proper kan maken, het binnenkort een nieuwe wordt.
LanceDH is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 October 2011, 19:02   #4
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Als je tegen die tijd nog input over een nieuwe muis wilt laat maar horen. Heb me daar nog niet zo lang geleden (diep) in verdiept.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 October 2011, 22:07   #5
LanceDH
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 2 May 2007
Locatie: Antwerpen/ Ekeren
Berichten: 72
Standaard

Hoewel het hoogst waarschijnlijk weer gewoon een Razer Deathadder zal worden, vraag ik me wel af welke je dan zou voorstellen.
Weet wel dat ik zoizo 2 knoppen, muiswiel + nog 2 knoppen nodig heb en het een degelijke muis moet zijn voor gaming (studeer game development)
LanceDH is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 October 2011, 02:00   #6
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Ik heb voor mezelf de CM Storm Inferno op de eerste plaats staan.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 October 2011, 13:54   #7
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
ik heb al aardig wat muizen gerepareerd die dit probleem hadden.
Als de instellingen allen goed staan is het negen van de tien keer
de microswitch van de linker muisknop.
Door het gigantisch aantal malen dat die ingedrukt wordt tijdens de
levensduur raaken de contactjes ingebrand.
Ik haal de switch voorzichtig open, het is een mini kliksysteem,
polijst de contacjes met zeer fijn polijstpapier zet de zaak weer
inelkaar en voila werkt weer.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:52.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.