advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 11 June 2011, 11:14   #11
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Al vaker heb ik mensen via TeamViewer toch nog een open port kunnen bezorgen, terwijl ze zelf maar niet uitkwamen. Mocht je (na je vakantie) belangstelling hebben, dan wil ik wel een poging wagen.

Het kan soms aan je modem (of router) z'n firmware liggen dat een port niet open gezien wordt, bijv. sommige games geven dit probleem bij sommige routers. In dat geval lukt het uiteindelijk gewoon niet en kun je nog kijken naar alternatieve oplossingen.

Het hangt er trouwens ook een beetje van af h?e je controleert op geopende poort en welk type verkeer (TCP/UDP).
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 June 2011, 15:42   #12
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Ik kan me bij dat tele2 modem geval wel zoiets als een vertraagde reactie op het openen van poorten herinneren. Dat het na instellen bv pas 5 min later wilden werken of dat er een reboot vd modem nodig was.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 June 2011, 23:42   #13
RHCP1994
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 22 December 2010
Berichten: 62
Standaard

Ik speel COD MW2 en mijn NAT-type staat altijd op strict. Ik heb een beetje ge-googled en je moet dus ergens poorten openen, maar ik heb geen idee welke en waar die dan staan. Kan jij me daarmee helpen?
RHCP1994 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 June 2011, 01:53   #14
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Hier vind je de gebruikte poorten bij dat spel.
http://portforward.com/cports.htm
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 June 2011, 01:56   #15
Kingdom
PCM Enthusiast
 
Kingdom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Berichten: 175
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eNdEmiOn Bekijk bericht
Ik kan me bij dat tele2 modem geval wel zoiets als een vertraagde reactie op het openen van poorten herinneren. Dat het na instellen bv pas 5 min later wilden werken of dat er een reboot vd modem nodig was.
Dat rebooten van de modem ook steeds gedaan. Maar ik lees hier en daar dat de tele2 modem erg irritant kan zijn. Dus oftewel een nieuwe of andere modem, of geen game server
__________________
AMD Phenom II X4 B55
8 GB DDR 3
Geforce GT440 1 GB DDR3
HD 650 GB
Externe HD 1 TB
OS Windows 7 64 bit
Kingdom is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 June 2011, 01:58   #16
Kingdom
PCM Enthusiast
 
Kingdom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Berichten: 175
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EdP Bekijk bericht
Al vaker heb ik mensen via TeamViewer toch nog een open port kunnen bezorgen, terwijl ze zelf maar niet uitkwamen. Mocht je (na je vakantie) belangstelling hebben, dan wil ik wel een poging wagen.

Het kan soms aan je modem (of router) z'n firmware liggen dat een port niet open gezien wordt, bijv. sommige games geven dit probleem bij sommige routers. In dat geval lukt het uiteindelijk gewoon niet en kun je nog kijken naar alternatieve oplossingen.

Het hangt er trouwens ook een beetje van af h?e je controleert op geopende poort en welk type verkeer (TCP/UDP).
Ik zal het zeker overwegen

Bedankt!
__________________
AMD Phenom II X4 B55
8 GB DDR 3
Geforce GT440 1 GB DDR3
HD 650 GB
Externe HD 1 TB
OS Windows 7 64 bit
Kingdom is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 June 2011, 03:16   #17
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Hmm ja MW2 is niet de enige, maar is wel berucht op dit punt. Talloze Telfort klanten met een bepaald type modem kregen met MW2 ook geen zgn. 'NAT type Open', ze kwamen meestal niet verder dan 'Moderate'. Toen er een nieuwer type modem (dus ook met andere firmware) uitkwam waren de problemen ineens over. Maar begrijp me goed, ik heb bij een aantal van hen met eigen ogen gezien dat de poort open staat en toch zegt het spel 'Strict' of 'Moderate'. Bij andere spellen geen probleem: zelfde werkwijze -> Open NAT.

Het ligt dus vooral aan de combinatie van firmware en spel, want dat spel zit code ingebouwd die op een of andere manier deze stickers plakt en daar zou ook best wat aan kunnen mankeren. Helaas zijn de makers van de spellen niet voor commentaar bereikbaar en laten ze de klant in de kou staan.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 June 2011, 08:50   #18
Kingdom
PCM Enthusiast
 
Kingdom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Berichten: 175
Smile

Ik heb zelfs DMZ gebruikt 'enorm risico' Maar zelfs toen gebeurde er niks. Vroeger had ik UPC en had vrijwel nooit problemen. Goed ik ga vandaag op vakantie dus ik ga me er tot en met 26 juni effe niet meer mee bezig houden

Ik verwacht wel dat het goed komt.
__________________
AMD Phenom II X4 B55
8 GB DDR 3
Geforce GT440 1 GB DDR3
HD 650 GB
Externe HD 1 TB
OS Windows 7 64 bit
Kingdom is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 June 2011, 09:44   #19
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kingdom Bekijk bericht
Ik heb zelfs DMZ gebruikt 'enorm risico'
Servers, dus ook een gameserver, moet je juist wel in een DMZ zetten voor je veiligheid.
Zo blijven de andere computers in je netwerk beschermd.
__________________
Chato
Twitter
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 June 2011, 10:29   #20
Kingdom
PCM Enthusiast
 
Kingdom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Berichten: 175
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Chato Bekijk bericht
Servers, dus ook een gameserver, moet je juist wel in een DMZ zetten voor je veiligheid.
Zo blijven de andere computers in je netwerk beschermd.
Juist niet, DMZ is direct in verbinding staan met het internet. Dit met alle risico van dien. Poort 27960 moest gewoon open 'nat' En ik heb verder geen andere computers
__________________
AMD Phenom II X4 B55
8 GB DDR 3
Geforce GT440 1 GB DDR3
HD 650 GB
Externe HD 1 TB
OS Windows 7 64 bit
Kingdom is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:29.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.