advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 7 June 2011, 02:41   #1
Kingdom
PCM Enthusiast
 
Kingdom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Berichten: 175
Standaard Poort openen

Hi, ik ben nu al uren bezig om poort 27960 te openen, maar dit wil maar niet lukken. Mijn modem heb ik zowel UDP als TCP porten geopend. Windows firewall heb ik een poort toegevoegd. Maar nog steeds helemaal niks. Als ik port check doet dan zegt de site dat deze poort gesloten is, terwijl ik hem overal waar het maar kan heb opengezet.

Wat is hier aan de hand? Want ik heb geen flauw idee meer.

poort 27960 heb ik nodig voor mijn huis game server.
__________________
AMD Phenom II X4 B55
8 GB DDR 3
Geforce GT440 1 GB DDR3
HD 650 GB
Externe HD 1 TB
OS Windows 7 64 bit
Kingdom is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 June 2011, 19:09   #2
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Je maakt een denkfout:

Als een poort-scan aangeeft dat een poort gesloten is, betekent dat dat de poort wel herkend wordt, maar dat de bijbehorende service niet actief is. Pas als de service actief is laat -ie een open poort zien.
Of in andere woorden: Bij het scanresultaat 'closed port' , wordt die poort niet afgeschermd / geblokkeerd door een firewall.

Als een port-scan een gefilterde poort laat zien, is ie afgeschermd door een firewall.
In de regel betekent dat dat er geen service draaiende is op dat systeem die gebruik maakt van die poort. Dat is wat in 'lekentaal' een gesloten poort wordt genoemd.
Immers, elke service kent een standaard poortnummer.

Als een scan een 'open poort' laat zien, betekent dat dus dat er een service actief is die gebruik maakt van die poort en niet is afgeschermd door een firewall.

Kortom:
Je portscanner geeft aan dat die poort gesloten is (en niet gefilterd).
In ' lekentaal' : hij staat ' open' maar is niet actief.
Het lijkt er dus op dat je je doel hebt bereikt.
Start je gameserver en scan dan nogmaals. Wat zijn dan de resultaten?

Welke poortscanner(s) heb je gebruikt om te testen?
Een aanrader en betrouwbare poortscanner is Nmap (voor Linux).
De Windows-versie en de online versie (ff googlen) geven iets minder betrouwbare resultaten, maar prima voor huis-tuin-en-keuken-gebruik.
__________________
Chato
Twitter

Laatst gewijzigd door Chato : 7 June 2011 om 21:59
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2011, 01:19   #3
Hans60
PCM Enthusiast
 
Geregistreerd: 1 February 2010
Berichten: 193
Standaard

Mogelijk moet je niet alleen de poort openzetten maar ook forwarden in je modem/router.
__________________
Een decollet? is als de zon: je mag er naar
kijken maar je moet er niet in staren....
Hans60 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2011, 02:11   #4
Kingdom
PCM Enthusiast
 
Kingdom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Berichten: 175
Standaard

Bedankt guys.

Echter heb ik elders dit gene ook voorgelegd en wat blijkt is dat de tele 2 modem,s pot dicht zitten. Is algemeen bekend dat het forwarden op zo,n modem niet of nauwlijks lukt. Ik heb echt van alles geprobeerd, maar op geen enkele manier gaan de porten open. Dus ik moet met tele 2 eens gaan praten, want het is van de zotte dat ik mijn eigen porten niet eens kan openen.
__________________
AMD Phenom II X4 B55
8 GB DDR 3
Geforce GT440 1 GB DDR3
HD 650 GB
Externe HD 1 TB
OS Windows 7 64 bit
Kingdom is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2011, 16:20   #5
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Ik heb daar geen last van gehad bij tele2, online is veel erger wbt dichttimmeren (DMZ zelfs spoorloos).
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2011, 16:50   #6
Kingdom
PCM Enthusiast
 
Kingdom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Berichten: 175
Standaard

Tja, ik kan geen poort openen, heel vreemd.
__________________
AMD Phenom II X4 B55
8 GB DDR 3
Geforce GT440 1 GB DDR3
HD 650 GB
Externe HD 1 TB
OS Windows 7 64 bit
Kingdom is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2011, 17:32   #7
Chato
PCM Lord
 
Chato's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 September 2008
Locatie: Enschede
Berichten: 678
Stuur een bericht via ICQ naar Chato
Standaard

Gewoon negeren kan natuurlijk ook.

Hoe weet je dat die poort gesloten blijft?
Gebaseerd op het resultaat van een poortscan?
__________________
Chato
Twitter
Chato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 June 2011, 20:25   #8
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

OK, van Tele2 weet ik niet al te veel, maar dit zijn de basis principes die voor iedereen en voor elke setup gelden:

Wat moet je doen om een geopende poort te zien?
- portforward instellen
- firewall op Allow zetten voor die poort en type verkeer (TCP/UDP/both)
- personal firewall(s) idem dito
- er moet een service draaien die op de betreffende poort luistert
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 June 2011, 22:18   #9
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Dat laatste punt dat Ed noemt is iig nog niet gebleken uit wat hier geschreven is of er iets op luistert. Misschien handig om daar wat duidelijkheid over te verschaffen!?
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 June 2011, 11:07   #10
Kingdom
PCM Enthusiast
 
Kingdom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Berichten: 175
Standaard

De server draaide daar was niks mis mee. Gewoon heel simpel de porten wilden niet open. En geloof me, ik heb alles geprobeerd. Werk al 10 jaar met Windows, maar dit nog nooit meegemaakt. Ik ben al in gesprek met tele 2 over dit probleem. Op geen enkel manier accepteert de modem dat er porten geopend worden.

Goed na me vakantie hoop ik oplossingen te hebben.
__________________
AMD Phenom II X4 B55
8 GB DDR 3
Geforce GT440 1 GB DDR3
HD 650 GB
Externe HD 1 TB
OS Windows 7 64 bit
Kingdom is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:07.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.