advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 8 January 2010, 18:00   #1
jbronzwaer
Just Joined!
 
Geregistreerd: 8 January 2010
Berichten: 3
Standaard Visuele effecten uitzetten lukt maar half

Beste mensen,

Dat windows 7 het zo nodig vindt om vensters, die worden geopend, niet meteen op het scherm te zetten maar vloeiend te laten inzoomen en bij het sluiten vloeiend te laten verdwijnen, irriteert mij mateloos.
Wat 'n processortijd verslindende flauwekul! Hebben ze bij MS niks beters te doen ?
UIT dus met die handel! en wel zo:
  • Configuratiescherm
  • Hulppprograma's voor en informatie over prestaties
  • tabblad visuele effecten
  • vinkje weghalen bij "vensteranimaties minimaliseren en maximaliseren"

dat moet ik inmiddels vijf maal per dag doen omdat allerhande duistere geesten dat vinkje weer iedere keer terug zetten.
Om gek van te worden.

Heeft iemand een oplossing om dit vinkje DEFINITIEF in de stand "uit"te houden ?

alvast bedankt voor het meedenken.

Jan B.
jbronzwaer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 January 2010, 19:53   #2
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
vensteranimaties kunnen via het register in- of uitgeschakeld worden.
In zoeken type: regedit en scroll naar H_K_C_U\Controlpanel\Desktop\
WindowsMetrics.
Rechtklik in het rechterpaneel en kies in Nieuw; Tekenreekswaarde en
type in het venstertje:''MinAnimate'' (zonder aanhalingstekens)
Maak via Bewerken (links boven) >Aanpassen de waarde op 0 (nul)
voor Animatie uit en 1 voor Animatie aan.
Sluit register af en reboot.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 January 2010, 10:07   #3
jbronzwaer
Just Joined!
 
Geregistreerd: 8 January 2010
Berichten: 3
Standaard

Beste Piet,

De door jou beschreven wijziging in het register wordt gerealiseerd door de handelingen die ik in mijn vraag heb beschreven.
Het probleem is echter dat de betreffende tekenreekswaarde ''MinAnimate'' in de sleutel WindowsMetrics door blijkbaar door anderen ongevraagd in mijn register wordt omgezet van 0 naar 1.
Omdat je me naar de juiste plaats in het register voerde heb ik de machtiging in WindowsMetrics maar eens omgezet van 'beperkt' naar mijn eigen gebruiker. De praktijk moet leren of dat helpt of misschien juist tot foutmeldingen gaat leiden.
Heb je nog een ingeving ? Dan graag.
Voor zover bedankt voor het meedenken.

m.vr.gr
Jan B.
jbronzwaer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2010, 17:10   #4
Theike
Just Joined!
 
Geregistreerd: 25 March 2010
Berichten: 1
Standaard vensteranimaties

Heb precies hetzelfde hier in windows 7 om gek van te worden.
Vermoed dat het een bug is die met de updates meekomt.
In vista treed namelijk het probleem ook op.
Zo een 3 a 4 keer per uur echt niet leuk meer.
Theike is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2010, 23:14   #5
Jannes
PCM Guru
 
Jannes's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 April 2007
Locatie: Zonnige Zeeland
Berichten: 367
Standaard

Er is een mogelijkheid om Windows (en gebruiker) te weigeren om dit soort dingen te mogen veranderen. Dit kan met groepsbeleid.

Start --> uitvoeren --> gpedit.msc
Computerconfiguratie --> beheersjablonen --> windows-onderdelen --> beheer van bureaubladvensters
'Animatie van het venster niet toestaan' inschakelen.

Standaard staat alles op 'Niet geconfigureerd'.
Ik weet alleen niet of alle versies van Windows dit ondersteunen.
__________________
Theorie is wanneer je alles weet maar niets werkt.
Praktijk is wanneer alles werkt maar je niet weet waarom.
Vaak gaan deze samen, niets werkt en niemand weet waarom.
Jannes is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2010, 23:42   #6
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
Windows Vista Premium in ieder geval herkent geen groepsbeleid.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 March 2010, 00:00   #7
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

ik denk dat het inderdaad om een bug gaat,
aangezien de instellingen vanzelf teruggaan,

en anders kun je tweak-7 gebruiken voor grafische instellingen.(en andere tweaks)
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 March 2010, 17:29   #8
sjefke
Just Joined!
 
sjefke's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 September 2006
Berichten: 8
Standaard

Ik heb dit probleem getackeld door de account eerst administrator rechten toe te kennen, hierna afvinken en rechten weer verwijderen.

mvrgr,

sjefke
sjefke is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:49.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.