advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Software, Games & OS > Mac OS X

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 7 February 2010, 15:48   #1
erwinnl
Just Joined!
 
Geregistreerd: 7 February 2010
Berichten: 1
Question mac software draaien op Vista

heey allemaal.

ik heb een vraagje.ik heb op het moment niet het geld om een hele nieuwe computer te kopen ik heb op mijn compuer Vista draaien maarik wil heel raar Mac hebben. weet iemand hoe je dat kan oplossen.
erwinnl is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 February 2010, 12:01   #2
skees
PCM Guru
 
skees's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 February 2008
Berichten: 361
Standaard

http://lmgtfy.com/?q=mac+osx+on+pc
__________________
Sony Vaio VGN-NR 21 S/S | Core 2 Duo T5450 @ 1,6GHz | NVIDIA GeForce 8400M GT | DVD?RW Dual Layer | 2048 MB DDR2 | 250 GB (5400 RPM, Serial ATA) | 802.11a/b/g/Draft-N

http://h.imagehost.org/0519/download_car_wouldn_t.png
skees is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 February 2010, 15:18   #3
gvanvoor
PCM Lord
 
gvanvoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: De gezelligste stad ter wereld: Gent
Berichten: 928
Standaard

Dat kan enkel op illegale manier.
__________________
If you want to work on your computer: buy a PC. If you want to do work on your computer: buy a Mac.
gvanvoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 February 2010, 21:11   #4
krots4
PCM Guru
 
Geregistreerd: 1 January 2007
Locatie: Nederland
Berichten: 447
Standaard

Ik zou het niet eens willen!

Als mijn interesse bij een Mac zou liggen, koop ik die gewoon. Mocht blijken dat ik een PC zou willen, zelfde verhaal.

Misschien lukt het om Leopard draaiende te krijgen in een virtuele omgeving ...
krots4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 February 2010, 09:37   #5
edwinh
PCM Enthusiast
 
edwinh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 January 2009
Locatie: Amsterdam
Berichten: 150
Standaard

Draait bij mij naar volle tevredenheid naast Windows

@erwinnl er zijn eerder onder dit Mac OS X draadje dezelfde vragen gepost. Zoek met de zoekfunctie bijv eens naar "multiboot"

Bedenk wel dat, afhankelijk van de configuratie van je PC, hier errug veel tijd in kan gaan zitten om het werkend te krijgen.

Succes
__________________
Roken is slecht voor de gordijnen
edwinh is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 February 2010, 22:39   #6
Batista
PCM User
 
Batista's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 August 2009
Locatie: Sibbe
Berichten: 111
Stuur een bericht via MSN naar Batista Stuur een bericht via Skype™ naar Batista
Standaard

Ik heb hier geen goede ervaring mee, en ik kan je vertellen dat je beter op windows kan blijven omdat uiteraard niet alle hardware ondersteund wordt door jouw Hackintosh. Maar als je echt er van overtuigd bent om mac te installeren kijk dan eens rond op forums als Muzzle (dutch hackintosh communnity).
Batista is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 February 2010, 07:59   #7
K_E_V_I_N
PCM Lord
 
K_E_V_I_N's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 September 2007
Berichten: 782
Standaard

Zoek een extra baantje, en zet het geld apart. Heb je het zo bij elkaar verdient. Is denk ik wel het verstandigst in dit geval..
K_E_V_I_N is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 February 2010, 16:15   #8
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

daarvoor heb je wel de orginele cd nodig (geen upgrade)
en een speciale bootloader die osX laat denken dat het een mac word geinstaleerd (rebel efi)
en trouwens de hardware support is erg summier.
houd daar rekening mee
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 February 2010, 21:08   #9
edwinh
PCM Enthusiast
 
edwinh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 January 2009
Locatie: Amsterdam
Berichten: 150
Standaard

Citaat:
daarvoor heb je wel de orginele cd nodig (geen upgrade)
en een speciale bootloader die osX laat denken dat het een mac word geinstaleerd (rebel efi)
Torrent en nieuwsgroepen zijn je grootste vrienden. Als je het eenmaal hebt draaien kun je wel degelijk met een upgrade uit de voeten. Ook dit gaat echter niet op de normale manier. Rebele EFI heb je helemaal niet nodig. Dat kan ook niet omdat het dan errug lastig word om MAC OS X naast Vista te draaien aangezien deze in je BIOS wordt geinstalleerd.

Citaat:
en trouwens de hardware support is erg summier.
houd daar rekening mee
Ook dit is niet helemaal waar.

Zoek bijv eens hier: http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page

iDeneb, iAtkos en Leo4all zijn er een aantal.

http://ihackintosh.org/ideneb

Voor meer info verwijs ik je naar de zoekterm "hackintosh" op Google.

Zoals eerder gezegd. Er kan heeeeeel erg veel tijd in gaat zitten om het draaiend te krijgen......... maar als het werkt
__________________
Roken is slecht voor de gordijnen
edwinh is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 February 2010, 08:19   #10
bee_c4
PCM Lord
 
bee_c4's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 December 2006
Locatie: -
Berichten: 1.124
Standaard

mij best joh, illegaal downloaden, ik hou je niet tegen.

toch vraag ik me af waarom er hele hackintoch communeties zijn,
als het allemaal zou makkelijk zou gaan met installeren als je de originele dvd hebt.

en volgens een nieuwsartikel van pcm http://www.pcmweb.nl/nieuws.jsp?id=2491907
zeggen ze dat je wel degelijk rebel efi nodig hebt.
__________________
vind mij @ tweakers.net
bee_c4 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:21.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.