advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Scripting > Scripting

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 5 August 2010, 20:14   #1
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard probleem Sortables met Ajax

Ik ben bezig met een nieuwe site. Ik wil gebruik maken van sortables mbv Scriptaculous.
Het ordenen werkt prima. Alleen het opslaan naar MySql wil maar niet lukken. Verschillende tutorials gelezen, maar ik zie de fout niet.
Het php-bestand apart geprobeerd en dit werkt. De volgende javascript staat in een ander bestand en wordt in de php pagina van de site geladen (dit kan toch gewoon);
HTML-code:
Sortable.create('bt_links',{
	tag: 'div', constraint: false, overlap: 'horizontal', ghosting: true, onUpdate: orderList});

function orderList(container) {
	var url = './scripts/link_ordersave.php';
	var params = 'data=' + Sortable.serialize('bt_links');
	var ajax = new Ajax.Request(url,{
		method: 'post',
		parameters: params,
		onLoading: function(){$('workingMsg').show()},
		onLoaded: function(){$('workingMsg').hide()},
		onComplete: completeList
	});
}
function completeList() {
	alert("TADAaa..");
}
Deze werkt ook, want als ik verplaats, krijg ik de melding te zien.

PHP-code:
<?php
require("../config.php");
if (isset(
$_POST['data'])) {
    
// parse_str($_POST['data']);
    
$linkOrder explode("bt_links[]",$_POST['data']);
    
$userId "1";
    for (
$i=0$i count($linkOrder); $i++) {
        
$dbAction mysql_query("UPDATE user_".$userId." SET link_order = $i WHERE link_id = $linkOrder[$i]") or die(mysql_error());
    }
}
?>
Het php bestand wordt gewoon niet geopend. Wie ziet de fout?

Laatst gewijzigd door BlackiE : 5 August 2010 om 20:19
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 August 2010, 23:25   #2
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Staat het php bestand dan wel in .. (de bovenliggende folder)?
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 August 2010, 08:08   #3
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Ja, natuurlijk. Ik heb het php-bestand ook zo getest op de server.
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 August 2010, 08:24   #4
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

En het php bestand is ook readable voor de gebruiker die het uitvoert?
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 August 2010, 10:22   #5
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Ja, alle groepen zijn readable en executeble (code 0755). Al een idee...?
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 August 2010, 10:25   #6
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Gebruik je een symbolic link voor de foldernaam?
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 August 2010, 10:33   #7
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Uwh... Dat moet je even uitleggen??
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 August 2010, 11:14   #8
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Stel dat je bij . (huidige folder) gekomen bent via een symbolic link (alias symlink), dan is .. mogelijk niet dezelfde folder als die jij bedoelt.

Voorbeeld:
Stel, /www/phpdocs/sortable is een symlink naar /opt/php/addons/sortable.

Vanuit /opt/php/addons/sortable is .. gelijk aan /opt/php/addons, dus niet per se gelijk aan /www/phpdocs
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 August 2010, 12:08   #9
BlackiE
PCM Lord
 
BlackiE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 January 2006
Locatie: Brabant!!!
Berichten: 632
Standaard

Nee, dat gebruik ik niet. De gehele webadres van het php ook al geprobeert, dus met http://www.... Werkt ook niet.
BlackiE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 August 2010, 12:19   #10
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Nee het gaat daarbij niet om het webadres, maar de bestandslocaties van het ondeliggende filesystem. Is dat een Linux/Unix systeem, of Windows?
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:01.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.