advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 26 July 2011, 14:36   #1
PCMuis
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 11 March 2009
Berichten: 82
Smile Grafische kaart

Ik heb een nieuwe grafische kaart gekocht, omdat ik op 2 schermen apart wil werken. Deze kaart heeft twee aansluitingen. Kaart is type ASUS EAH5450 HDMI. Oude kaart is IntelR 82801G (inch 7 family) ultra ATA storage controllers.
Met de nieuwe kaart kan ik van alles mee installeren zoals ATI beeldschermprogramma's, NET 2.0, DirectX, ATI AVIVO, Catalyst Control Center, ATI Parental Control Center.(ATI oudercontrole)
Heb ik dit allemaal nodig? Heb geen games. Wel veel foto-werk en films. Of kan ik beter de normale installatie uitvoeren. Neem aan dat ik eerst de oude driver moet verwijderen.
Ik ken nl voornoemde programma's niet.

groetjes.
PCMuis is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 July 2011, 14:58   #2
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Ik zou gewoon het gehele pakketje installeren.
- ATI beeldschermprogramma's (nodig anders geen goed beeld), NET 2.0 (veel software heeft dit nodig), DirectX (ook buiten games wordt dit gebruikt), ATI AVIVO (verbetert video weergave), Catalyst Control Center (om instellingen te doen aan genoemde onderdelen). Zijn toch dingen die handig zijn, misschien vaker gebruikt dan alleen bij games.
- Alleen dat ATI Parental Control Center lijkt me nogal overbodige troep. Maar kan gerust ge?nstalleerd worden, je hoeft het niet te gebruiken / aan te zetten.

Ja als je het netjes wilt aanpakken verwijder je eerst de oude drivers, eventueel icm driver sweeper. Maar eerlijk gezegd heb ik het al tijden niet meer "netjes" gedaan zonder dat het problemen heeft opgeleverd (dus pc uit nieuwe kaart erin pc weer opstarten en bijbehorende drivers nieuwe kaart installeren).

p.s. Dat wat je aangeeft als de oude kaart klopt niet, je haalt namelijk de controller aan waar je HD's ed op aangesloten zitten (U-ATA...). IntelR 82801G is de chipset naam, omvat dus meerdere onderdelen op je moederbord. Niet dat dit verder wat uitmaakt voor het bovenstaande maar dat je het ff weet.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 July 2011, 13:36   #3
PCMuis
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 11 March 2009
Berichten: 82
Thumbs up Bedankt

Bedankt voor je goede tips. Ik heb nu alles geinstalleerd en gebruik nu twee schermen. Ik heb er een uitgebreid bureaublad van gemaakt. De programma's verdeeld over de twee schermen. Het vreemde is dat ik niet op ieder scherm apart kan werken. Als ik bv een programma aanklik op scherm 2 (sub blad) opent het zich op scherm 1 (primair) Mijn bedoeling is om twee programma's te draaien op de schermen apart. Links als rechts. Mss heeft dit te maken met een onjuiste instelling?
Verder las ik in de handleiding van ASUS dat je de "oude "driver moest verwijderen? Heb ik gedaan via het configuratiescherm-software. Maar er stond ook bij dat je de autodetectie moest uitschaleken in de BOIS. Ik dacht dat dat automatisch ging? Waar vind ik trouwens dat item in de BIOS? En is dit wel echt nodig?
ATI PCC heb ik niet geinstalleerd. Het is wel ff wennen, maar werkt verder wel goed. Misschien moet ik zaken anders instellen om op twee schermen apart te kunnen werken.
Er zit een Catalyst Control Centre bij en dat is erg uitgebreid. (voor beide schermen kun je apart zaken instellen)
Mss weet jij nog tips.
Bedankt...groetjes
PCMuis is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 July 2011, 14:23   #4
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Het openen op het primaire scherm, ik weet niet of daar via de ati drivers iets aan te doen is. Maar een paar venstertjes verslepen is toch geen probleem? Of bedoel je full screen applicaties die dus direct naar full screen gaan na openen? Daar is via CCC alleen over in te stellen welk scherm als hoofdscherm geld.

Er is wel third party software die meer mogelijk kan maken dus het werken met 2 aparte bureaubladen ed maar persoonlijk heb ik daar slechte ervaringen mee (ultramon specifiek dan). Maar misschien zijn er betere tools voor te vinden (misschien http://www.mediachance.com/free/multimon.htm)?

Kijk als je de oude drivers niet verwijdert nemen die alleen een klein beetje plaats in op de HD en worden verder niet gebruikt. Nu kan het natuurlijk wel zo zijn dat je bv eerst een Ati HD2400 in je systeem had en nu een Ati 5450 dat dan die oude drivers niet lekker willen werken met de nieuwe kaart. In dat geval is het verstandiger eerst de oude drivers te de?nstalleren. Maar goed dat maakt gewoon allemaal niet zoveel uit meestal.

Dat bios verhaal gaat denk ik over het uitschakelen vd onboard gpu? Dat gaat tegenwoordig meestal automatisch dus dat de onboard wordt uitgeschakeld als je er een losse videokaart in steekt. Als je nu geen beeld zou hebben via die 5450 zou dit een issue kunnen zijn maar dat is dus niet het geval. Lijkt me dat de onboard nu gewoon uit staat (zou trouwens prima naast elkaar kunnen draaien).
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 July 2011, 20:46   #5
PCMuis
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 11 March 2009
Berichten: 82
Wink Twee schermen

Mss ben ik niet duidelijk genoeg. Ik heb een scherm HPw2448hc HDMI...dit scherm heeft nr.1, daarnaast staat een kleiner scherm HP pavilion f1703., en dit heeft nr. 2. Als ik de msn icoon op nr. 2 zet en ik klik hem daar aan, dan opemt het progframma ook op 2. Klik ik nu een persoon aan.dan opent dat scherm zich op 1 en niet ook op 2. Mss is dit wel normaal. Voor mij is het Catalyst Control Centre niet duidelijk. Er staat veel in aan mogelijkheden. Lijkt mij niet verstandig om alles uit te proberen, waardoor ik de kans loopt niets mneer te zien. Ik heb verschillende programma iconen naar twee verplaatst, toch als ik ze aanklik openen ze op 1. Is dit niet vreemd?
Wat ik wil twee programma's draaien, ieder op een eigen scherm. Mss kan dat niet met een uitgebreid bureaublad?
PCMuis is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 July 2011, 21:41   #6
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Ik heb zelf alleen een TV als 2e scherm aangesloten die op een andere kamer staat dus kan niet ff wat dingetjes uitproberen. Hoe dan ook ben ik bang dat je tegen de beperkingen aan loopt van wat er mogelijk is via CCC. Eigenlijk zou je gewoon via de eigenschappen van een programma moeten kunnen aangeven op welk scherm die geopend dient te worden. Maja er is eerder achteruitgang geboekt wbt de mogelijkheden met meerdere schermen de laatste jaren dan vooruitgang.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 July 2011, 11:23   #7
PCMuis
PCM Newbie
 
Geregistreerd: 11 March 2009
Berichten: 82
Standaard Bedankt

Bedankt voor je hulp en antwoorden. Ik ga eens alles nakijken in het programma wat de mogelijkgheden zijn. En dan maar eens uitproberen. Mss heb je gelijk, meer achteruit dan vooruit. Ik kan wel TV kijken vanuit de pc...dat is ook wel leuk.
Mocht ik dingen tegen komen, dan schriijf ik hier weer verder.

Bedankt en tot hoors hier.
PCMuis is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:15.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.