advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 
Oud 6 December 2009, 16:58   #1
rscadd
Just Joined!
 
Geregistreerd: 8 July 2009
Berichten: 16
Standaard w7 64 met 32 bit software

beste

ik ben nog niet volledig mee met die 64bit en 32bit os
als ik nu een w7 64bit os koop kan ik dan alle programma's gebruiken die voor 32bit zijn gemaakt.

logisch gezien mag dit geen probleem zijn.
maar in praktijk werkt dat

ook is de w7 home premuim moeilijk te vinden in 32bit of kun je tijdens de install kiezen voor 32 bit of 64 bit?
__________________
intel I7 960
asus p6t se moederbord
corsair 6gb ddr3 trippel channel 1600 ram
msi r5770 1024mb grafische kaart
wd 150gb velociraptor harde schijf
corsair 650watt voeding

Laatst gewijzigd door rscadd : 7 December 2009 om 21:19
rscadd is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 December 2009, 21:15   #2
dvdtoon
PCM Guru
 
dvdtoon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 June 2007
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 456
Standaard

Hallo

Ik heb zelf ook een 64bit Windows 7 en ik heb tot nu toe nog maar 1 programma geweten dat niet wilde werken en dat waren VanDale Woordenboeken.


Maar normaal moet (bijna) alle software werken op 64bits.
__________________
Intel Core I7 920 @ 3.2Ghz / OCZ gold 6GB DDR3 / Gigabyte GA-X58-UD4P / Ati Saphire Radeon HD4850

Apple Macbook Pro 15" / Intel Core I5 2.4Ghz / 8GB DDR3
dvdtoon is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 December 2009, 21:18   #3
rscadd
Just Joined!
 
Geregistreerd: 8 July 2009
Berichten: 16
Standaard

ah das al positief alvast bedankt
__________________
intel I7 960
asus p6t se moederbord
corsair 6gb ddr3 trippel channel 1600 ram
msi r5770 1024mb grafische kaart
wd 150gb velociraptor harde schijf
corsair 650watt voeding
rscadd is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 December 2009, 21:30   #4
Abram
Redactie
Just Joined!
 
Geregistreerd: 7 December 2009
Berichten: 17
Standaard

De 32-bits en 64-bits installatiedvd van Windows 7 zijn echt twee aparte schijfjes, tijdens de installatie van Windows 7 kan je niet kiezen voor 32- of 64-bits installatie. Let dus op welke versie je koopt.

In principe zal de meeste 32-bits software het ook onder een 64-bits Windows doen, met uitzondering van (hardware)drivers. Je zal echter best wel software tegenkomen die het niet doet, zoals dvdtoon bijvoorbeeld Van Dale als voorbeeld geeft. De Windows 7 Upgrade Advisor van Microsoft geeft advies over compatibiliteit van je software. Ik zou zeker die even checken, maar bedenk wel dat Microsoft geen garantie geeft op de adviezen van dat programma.
__________________
Redacteur Software, PCM
Abram is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:51.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.