advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Internet > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 15 March 2010, 19:21   #1
FredT
Just Joined!
 
Geregistreerd: 17 November 2009
Berichten: 42
Standaard Kan laptop niet draadloos verbinden met router

Mijn laptop wil geen verbinding maken met de Sitecom router N300-WL614. De volgende acties heb ik uitgevoerd:
1) selecteer de Sitecom als draadloos netwerk (uitstekend signaal)
2) klik op verbinding maken.
Daarna wordt gevraagd:
- geef de 8-cijferige pincode die op de router wordt weergeven, of
- type de netwerkbeveiligingssleutel.

Zowel de pincode als de sleutel heb ik niet kunnen vinden.
Hoe nu verder?
FredT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 March 2010, 20:10   #2
PeHo
PCM Enthusiast
 
Geregistreerd: 17 December 2006
Locatie: Groningen
Berichten: 164
Standaard

FredT, heb je andere computers die wel draadloos werken? Zo nee dan kun je met onderstaande handleiding de router resetten naar "Factory Defaults" en verder de handleiding volgen om je laptop te connecten.

http://www.sitecom.com/download/4410...al-English.pdf
__________________
Peter Horlings.
Horlings.tk
______________________
If you can?t be a good example,
be a horrible warning.
PeHo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 March 2010, 20:57   #3
FredT
Just Joined!
 
Geregistreerd: 17 November 2009
Berichten: 42
Standaard

Heb wel een andere computer, maar die werkt bedraad via de router.
Via http://192.168.0.1 en inloggen met admin de volgende gegevens van de router gevonden:
- Systeem status
- DHCP server
- Internet status
- DHCP status
- Log
- Statistiek
Hierin staat erg veel data maar geen pincode of beveiligingssleutel.
FredT is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 March 2010, 23:15   #4
EdP
PCM Lord
 
EdP's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 September 2006
Berichten: 4.261
Standaard

Via die bedrade pc moet je gewoon even zelf een goede WPA passphrase invoeren. Dezelfde passphrase vul je in de draadloze verbinding in en het moet werken. In de handleiding staat hoe het moet.
__________________
An error has occurred. Hit any user to continue

Laatst gewijzigd door EdP : 16 March 2010 om 08:36 Reden: typo
EdP is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2010, 08:22   #5
PeHo
PCM Enthusiast
 
Geregistreerd: 17 December 2006
Locatie: Groningen
Berichten: 164
Standaard

Zie hoofdstuk 11 van de handleiding:
- enable wireless (draadloos aanzetten)
- bij security stel je de WEP of WPA key in (WPA is beter als je laptop dit kan)
- voor de ingevulde key in op je laptop.

Hier nog wat aanvullende info van Microsoft:
Draadloos wifi-netwerk installeren
__________________
Peter Horlings.
Horlings.tk
______________________
If you can?t be a good example,
be a horrible warning.
PeHo is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2010, 14:57   #6
K_E_V_I_N
PCM Lord
 
K_E_V_I_N's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 September 2007
Berichten: 782
Standaard

Haal vantevoren even de bestaande draadloze netwerken uit de voorkeurslijst. Hiermee kunnen ook conflicten ontstaan. Vervolgens voer je de stappen uit zoals in de berichten hierboven is beschreven!
K_E_V_I_N is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:56.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.