advertentie

Dit forum is niet langer actief. Voor vragen kun je voortaan terecht in de Vraag & Antwoord-rubriek van PCMweb.nl

 

Ga terug   PCM Forum > Hardware > Vragen en discussies

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 26 March 2011, 13:09   #1
Erwinew
Just Joined!
 
Geregistreerd: 25 September 2005
Berichten: 42
Standaard Past een USB 3.0 PCI-e x1 kaart ook in PCI-e x4, x8 x16 slot?

Hallo,

Graag zou ik mijn PC willen uitbreiden met een USB 3.0 PCI express 2.0 x1 kaart. Kan ik deze kaart in een vrij PCI-e 2.0 x4, x8 of x16 slot plaatsen?

Alvast bedankt!
Erwinew is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 March 2011, 20:58   #2
eNdEmiOn
PCM Lord
 
eNdEmiOn's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 2.846
Standaard

Zou moeten kunnen. Maar heb nog nooit van iemand gehoord die het ook daadwerkelijk heeft uitgeprobeerd en terug gemeld dat het werkt (daar is natuurlijk wel makkelijk naar te googlen).

Ik kan me ook voorstellen dat niet alle moederborden andere dan videokaarten in hun x8 en x16 poorten slikken. Maar een x4 poortje lijkt me geen probleem.
__________________
Never Lie! Not even a little white lie, that's where it all starts.
By the way, happy endings preferred.
eNdEmiOn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 March 2011, 23:59   #3
Piet Koenen
PCM Lord
 
Piet Koenen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2007
Berichten: 5.360
Standaard

Hi,
ik heb een USB 3.0 PCI-e kaart in mijn PC maar die werkt niet op de
8/16/32 sloten maar alleen op het PCI-express-slot.
Misschien zijn er al die dat wel kunnen die van mij is al redelijk oud.
Groet Piet.
__________________
Pentium Dualcore 3,36 GHz, Mem; Kingston 4 GB,
Asus P5LD2-VM, West Dig HD 320GB, Maxtor 80GB
GeForce GT240 512Mb. Win XP Pro.SP3.
Piet Koenen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2011, 17:49   #4
Downloadmaster
PCM User
 
Geregistreerd: 23 January 2009
Berichten: 110
Standaard

Simpelweg Ja: Passen doet hij zeker en deze zou het ook moeten ondersteunen.
Bij de oudere moederborden is echter wel vaak een BIOS upgrade nodig.
__________________
Game PC setup: Behuizing: Thermaltake Armor+ VH6000BWS, Mobo: Asus Rampage II Extreme, Geluidskaart: Creative Supreme FX X-FII, CPU: Intel CORE I7 920, MEM: Corsair 3x2gb 1600Mhz DDR3 CL9, HDD: 3x1TB Hitachi SATA-II 7200RPM 16mb cache in RAID 5, PSU: Sirtec High Power 1200watt, GPU: 2x XFX GTX275 XXX Core Editon 670M in SLI, ROM: Lite-On IDE 20x DVD brander. Koeling: Watercooling CPU & NB/SB @ 1200L/u 1/2" tubing/pump
Downloadmaster is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2011, 19:59   #5
Erwinew
Just Joined!
 
Geregistreerd: 25 September 2005
Berichten: 42
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Downloadmaster Bekijk bericht
Simpelweg Ja: Passen doet hij zeker en deze zou het ook moeten ondersteunen.
Bij de oudere moederborden is echter wel vaak een BIOS upgrade nodig.
Bedankt voor je reactie! Ik ga een kaartje bestellen...
Erwinew is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:49.



Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Nederlandse vBulletin-vertaling door Alacer beschikbaar gesteld door Applinet.